ממש עצוב

ממש עצוב

הגעתי לפה בעקבות הכתבה בהארץ שהיתה על הפורום שמנים ויפים, ושם הפנו גם לפורום הזה. קראתי פה קצת ופשוט נדהמתי ממה שקורה. אני גרה מספר שנים באמריקה, והסיפורים שלכם נשמעים פשוט דמיונים. מי שהיא מידה 46 צריכה לקנות בחנויות מיוחדות??? כאן בחנויות הגדולות זה מחולק בדרך כלל למחלקה רגילה - בדרך כלל עד מידה 18 (שזה 48) או 16 (46). וכמובן תמיד יש את מחלקת המידות הגדולות, שמתחילות במידה 18 או 20 (50) ומסתיימות אי שם. גם בחנויות הבוטיק הקטנות, אשר אין להם מחלקת מידות גדולות מיוחדת, תמיד יש לפחות עד מידה 16. עצוב שבישראל מי שמידה 42 כבר מקוטלגת כשמנה או מלאה. עצוב שמידות 44 ו- 46 צריכות לקנות בחנויות מיוחדות. יש לי הצעה מצחיקה, במקום להוציא 1000 ש"ח על 3 חזיות (כמו שאמרתי, דפדפתי קצת בפורום), תחסכו כסף לנסיעה לארה"ב ותעשו כאן קניה מרוכזת פעם בשנה. הרי יש מבצעי טיסה כל כך זולים, שאני בטוחה שהסיפור יצא יותר זול מקנייה בישראל, ובטוח שיהיה לכם יותר מבחר של בגדים יפים ונורמלים.

may24

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את רואה לאיזה מצב חמור הגענו בארץ???? יש לנו רק חנויות מיוחדת לקנות בהם והם מקוטלגים כחנות של "שמנים".... אולי באמת כדאי לעשות גיחה לחו"ל... אפשר להתאכסן אצלך?...

Agnetta

New member
אפרופו חו"ל

בתור אחת שיש לה מידי פעם גיחות לאנגליה ( יש לי שם משפחה). אני יכולה להגיד שהייתי נוסעת פעמיים בשנה לפני החורף ובאביב לאנגליה והייתי קונה מלא דברים במידות נורמליות ובחנויות נורמליות. ב"מרקס אנד ספנסר" יש עד מידה 22 (שזה 52) ובכל כל-בו באנגליה ניתן למצוא בטח עד מידה 18, ויש מעצבים שמתמחים למידות גדולות וניתן למצואם בכל-בויים. יש באנגליה גם כמה חנויות של מאין "מתאים לי" רק הרבה יותר איכותיות. כמו: ANN HARVEY, EVANS בכל מקרה הרעיון של לחסוך ולקנות בארה"ב או בלונדון הגיוני ופרקטי. תחשבו על זה...

nekochan88

New member
nLarge size in Londo

I admit it is really pleasure..I used to be size 16, recently 18...and I buy all I need in every shop"! Even Hutini underware, and embroyded bras are all available for equal price, on shelf at Marx & Spencer's for example. My favourite is Dorothy Perkins - which is a regular shop which is catering for up to size 52 - the very same designs, with no extra charge! On the big sales (Dec. 26th - February) I have got all the items I need for 5-10£ with no problem. Israel is a very shovinist country - and the problem of designating Fat people (or black, or Arabs, or different any any other way) to be excluded of the Main stream is a real problem. It is as if saying - all have to submit to only very narrow possibility of what is right and what is wrong...........

שירי1981

New member
מזדהה לחלוטין

אני הייתי בארהב בשנתיים האחרונות. ואכן ההבדל הוא משמעותי. לפני שנסעתי שנאתי לצאת לקניות - תמיד הייתי מתבאסת. כשהגעתי לשם זה הפף לכיף לא נורמלי - מבחר מטורף של בגדים במידה שלי - 46 . וגם העיניין הוא שגם הבגדים שם אופנתיים וסקסיים ולא אוהלים כמו שכאן (כמובן אני מעיזה להכליל). כשחזרתי די ניסיתי את כל החנויות ה"מיוחדות " ובאמת שבנוסף למחיר המוגזם ביותר.... גם כל הדברים ממש לא היו קשורים למה שהולך היום - כנראה שבגלל שאני לא מידה 40 אני צריכה ללכת עם מכנסיים בגזרות שמגיעות לי לחזה. בקיצור - אני מצאתי את השיטה שלי - זה לתפור עצמי את הבגדים (מזל שאני יודעת) וגם הגיחות האלה לחול בטוח יצטרכו להשתלב.. מה שכן עוד שאלה שלא מובנית לי - בישראל ובכל העולם רוב הנשים הן במידות ביינים - אז אם ככהה למה האופנה בארץ מתעלמת מפלך ככ רחב של אוכלוסיה??

DREAM111

New member
קודם כל ברוכה הבאה נעים לראות

שיש גם מישהי מעבר לים.
כן אנחנו חולמים שגם כאן נגיע ליום שנוכל להיכנס לחנות ופשוט לגשת למדף ולשלוף את הבגד שמוצא חן בעינינו. פה בארץ גם החנויות למידות הגדולות לצערי חלקן שואפות היום לפלוש לנתח השוק של המידות הקטנות יותר ולא להשקיע כבעבר במידות הגדולות. (מתאים לי זו חברה לדוגמא). אולי גם אנחנו נגיע לשלב הזה ומאחלת לעצמנו במהרה בימינו אנו. D-: אז עכשיו שיש לנו גולשות מעבר לים אולי תוכלו לתת שמות והמלצות על חנויות למי שחושבת לנסוע לקניות.

תודה על הברכות

האמת שאין חנות ספציפית. אין פשוט צורך בכך, כי בכל חנות יש את כל המידות. ברגע שנכנסים לחנות department store, בסגנון Macy's, JC Penny, Lord & Taylor, Target, Dillards וכדומה, תמיד מוצאים שלל מידות. אני אפילו לא בטוחה שיש כאן חנויות המתמחות במידות גדולות, פשוט כי אין בהן צורך, אפשר להשיג בגדים בכל מקום. מה שהדהים אותי לאחרונה זה שאפילו מעצבים ידועים מתחילים לעצב עבור מידות גדולות. במסע הקניות האחרון שלי לדוגמה ראיתי קולקציה שלמה של Tommy Hilfiger למידות גדולות, נדמה לי עד מידה 20 (כלומר 50) אבל יתכן שגם מעבר לכך. מאוד מוזר שדווקא בארץ השוק הזה מוזנח. הרי אף אחד לא מייצר מוצרים לשם שמיים. האם היצרנים אינם מבינים כי הם אלו אשר ירוויחו? אנשים יקנו אצלהם והם ירוויחו כסף. מאוד מוזר.

היכן יש חנויות באוסטריה?

שלום לכל דיירי החדר.. כמי שעומדת לפני נסיעה לאוסטריה..אשמח לשמוע על חנויות למידות גדולות..בגדים ..לבנים וכאלו..שם. תודה.

DREAM111

New member
ברוכה הבאה שמנה יפה ונחמדה ../images/Emo13.gif

מאוסטריה עדיין אין לנו חברות/ים אבל נשמח לקבל הצעות כאשר תחזרי. תתני לנו דיווחים מהשטח על נוחות הקניה שלהם שם. והכי חשוב נסיעה טובה וחזרה בטוחה.

Agnetta

New member
אני אספר לך על אוסטריה

נסעתי הרבה באירופה אז אני קצת בעניינים...קודם כל יש לך את C & A, ויש שם קולקציה למידות גדולות תחת המותג: CANADA יש גם את הרשת של H & M, ויש להם את הקולקציה BB, מאוד יפה ומחירים סבירים בהחלט. חוץ מזה בגלל שהנשים האוסטריות והגרמניות די גבוהות אז טבעי שטווח המידות הוא יותר גדול מאשר בפאריס למשל. אז בכל הכלבויים ניתן למצוא עד מידה 22-24 לפחות. תהני, ואני ממליצה לך לקנות נעליים באוסטריה...יש מבחר והן מהממות. במיוחד רשת ה SALAMANDER. בהצלחה!!!

למעלה