ממש נעים,

rannot

New member
ממש נעים,

נעים ושקט פה. אתמול סיימתי את "המצור על ליסבון" של סארמאגו ומאד מאד נהנתי. עד היום קראתי את דברי ימי מנזר, הבשורה על פי ישו ועכשיו את המצור שלו. אילו הייתי נדרש לדרג, דברי ימי מנזזר היה מגיע במקום השלישי, ולגביי שני האחרים אני עוד מתקשה להכריע... אולי את הבשורה על פי ישו אהבתי קצת יותר, למרות שהם מאד שונים. לגבי השניים האחרונים אני חייב לציין שלפעמים לאנשים קצת קשה איתו (לא לקוראים מנוסים כמובן), ובמקרה של הבשורה זרית לעבור את חמשת העמודים הראשונים ומשם זה זורם בקלילות הלאה, ובמצור על ליסבון צריך קצת יותר איפוק כי לוקח בערך 30 פלוס עמוד עד שהסיפור נפתח. לגביי על העיוורון (שיושב על מדפי) עוד לא שמעתי ביקורת... מה אתם אומרים? כרגע אני עובר לקצת ספריי עיון... אם זה גם מעניין אותכם פה בפורום אז אשמח לחוות דעה ברגע שאסיים. אההה... ועוד דבר קטנטן, לא מזמן גם קראתי את אשריי האיש של מולינה, ספר מאד מומלץ. כתוב טוב מאד. וזהו בקיצור רומן מאד מענין. טרם קראתי ספרים אחרים של אותו סופר אף כי תורגמו עוד שניים לפני זה לעברית. שבוע טוב לכולם. רן.
 

lady_anne

New member
דוסטו לא כל כך אהב את "על העוורון"

אבל אני דווקא מאד חיבבתי אותו, וכמה קטעים בו אף גרמו לי להתקפל בכאב. הסימליות נמצאת אמנם קרוב לפני השטח, ולא נדרשת מחשבה מעמיקה כדי למצוא את ההקבלה בין העיוורון הפיזי לעיוורון הרוחני והמוסרי, אבל מי אמר שתמיד צריך להתאמץ. הספר זורם מאד, "נפתח" (אם להשתמש בביטוי שלך) ישר מההתחלה, ואני קראתי אותו בנשימה עצורה. תהנה.
 
את "על העיוורון" שנאתי ממש

והיה קשה לקרוא אותו, בשל התאורים הברורים והסמליות , אבל אני שמחה שקראתי אותו. אסור להחמיצו, לדעתי. אם כי הוא קשה מאוד "לעיכול".
 

דוסטו

New member
ליידי אן -תודה

אם מישהו כאן מחפש ספר מעולה, ששם בכיס את "על העיוורון" של סאראמגו, שיקרא את "על קברים וגיבורים" של ארנסטו סאבטו. ואגב, סוף סוף השנה יוצאת הוצאה חדשה של ספרו הראשון "המנהרה" שאזל מן השוק לחלוטין והוא מצוין ג"כ
 

rannot

New member
מה לגבי הסוף?

את על קברים וגיבורים קראתי מספר פעמים. איך אתה מסתדר עם החלק על הגנרל בסופו... הסיפור הינו טוב אבל אני חש שאני מחמיץ הרבה בעקבות אי ההכרות שלי עם הנושא. במאחורה של הספר מוזכר גם דימויה של אלחנדרה לארגנטינה, משהו שהוא זר לי... בכל זאת זהו אחד הספרים שאני אוהב, יש בו רגעים מאד חזקים. יש לי פינה קטנה עבור אלחנדרה.
 
למעלה