ממש מתלבט...

avikeren2

New member
ממש מתלבט...

אז נתחיל בעובדות יבשות: בשנה האחרונה הרווחתי 150,000 ש"ח בעבודה בחו"ל. אמנם עבודה לא חוקית של מכירת תמונות שמן מדלת לדלת בקנדה אך זו עבודה ששכרה בצידה כפי שאתם רואים. הנני בן 23 וחצי והתחלתי בלימודי משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים- יש לי נתוני קבלה מאוד טובים והיה נראה לי טבעי שאני צריך להתחיל ללמוד אחרי שנה וחצי של הפסקה ושל חופש מהחיים. יש לי מספר רשמים עד כה מסמסטר אחד באוניברסיטה:1. ידע זה לאו דווקא מלקרוא ספרים. 2. תואר יכול לתת לך כלים, הוא לא יכול להבטיח לך שתצליח. 3. אם יש לך את זה, תואר יכול רק לתת לך לעסוק במשהו שאתה אוהב. 4. משפטים זה ממש משעמם. אני מאוד מבולבל ולא יודע האם עליי להמשיך את הלימודים או לחזור לקנדה ולהתחיל סיבוב חדש, הפעם חוקי - יש לי חברה קנדית ואנחנו יכולים להתחתן. מה הייתם עושים במקומי? לוקחים הימור ונסעים לחו"ל שוב בידיעה שהשקעה של שלוש וחצי שנים בתואר במשפטים + שנה סטאז' עד לקבלת הרישיון הן חסרות טעם כי ברצוני להיות איש עסקים ולא עו"ד.או שנשארים ללמוד שלוש וחצי שנים ובולעים את הלשון...מחכים ליום בו נסיים ואז יש לי בטחון שאם כל המהלך של קנדה לא יצלח אז לפחות יש לי משהו ביד ולא רק כסף......מה הייתם עושים....אני יודע שהמון מכם לא ראו כמה באמת אפשר להרוויח כסף ממכירת מוצרים פשוטים לקנדים.....זה באמת עובד...אבל עד שתופסים אותך.לכן חזרתי רציתי לראות את הצד השני...של הלימודים ואני חייב לציין שהוא לא זוהר כמו שחשבתי.מה אתם אומרים???

H20

New member
דעתי

-לימודי משפטים בימינו אינם מיועדים רק למי שרוצה להיות עורך-דין. - לא תמיד הקורסים בסימסטר הראשון הם המעניינים ביותר בתואר (אני כותבת באופן כללי, אני לא לומדת משפטים), בלשון המעטה. אולי בהמשך תגלה שהתחום יותר מדבר אליך? -אתה יכול ללמוד במקום\בנוסף משהו שיותר קרוב לעולם העסקים, כמו ניהול. -ידע זה לאו דווקא מלקרוא ספרים? אולי, אבל תואר מטרתו לא רק להקנות ידע, אלא גם לתת מעמד וכרטיס כניסה לכל מיני תפקידים. אם יהיה לך תואר ,יהיו לך יותר אופציות פתוחות כשיימאס לך למכור תמונות.

Miss פטל

New member
אני לא הייתי מתלבטת..

בלי לחשוב פעמיים הייתי טסה לקנדה
ואני גם רואה שאתה כבר החלטת לפי הנימה שבא אתה כתבת. כתבת בגישה שלילית על לימודים והחמאת לעבודה בקנדה. ואם יש לך אפשרות להגר חוקית לקנדה, אני הייתי במקומך כבר שם
אבל זה כל אחד והדעה שלו, כי יש המון אנשים שלא יסכימו איתי בזה. ואם לדבר על לימודים, גם בקנדה תוכל להיתקבל ללימודים אם תרצה ללמוד בהמשך, זה לא שרק פה יש אוניברסיטאות..

tmaz

New member
דעתי

א. "ידע זה לאו דווקא מלקרוא ספרים" - נכון, אבל חשוב גם לראות אילו ספרים לקרוא. "ספר" יכול להיות הרבה דברים. תאר לך שמישהו (נניח אתה)היה כותב ספר כגון "סקס, סמים וכסף גדול -חוויות משנה של מכירת תמונות בלתי-חוקית בקנדה." לא מגניב? ב. "משפטים זה ממש משעמם" - מסכים (לכן הלכתי למקום אחר לגמרי). אבל תרשה לי לצטט את סיינפלד: העולם הוא מין משחק-לוח גדול, ועורך-דין הוא מי שקרא את החוקים שכתובים בצד התחתון של הקופסא". זה נכון בערך. עורך-דין יודע מה מותר ומה אסור וכאלה, שזה טוב גם לאנשי-עסקים ולאזאחים בכלל. הידעת: לאריאל שרון יש תואר במשפטים! (מסביר דבר או שניים, לא?) ג. סע לקנדה, עזוב שטויות. אתה בן 23 ויש לך כסף וחוש לעסקים וחברה קנדית. מה עוד בן-אדם צריך?

לימודים ועבודה

חוש עסקי הוא בהחלט מרכיב חשוב, בודאי כשמדובר במכירה מדלת לדלת, אבל אם הכוונה היא להיות בעל עסק , רצוי (אבל לא הכרחי תמיד) היום לרכוש גם השכלה מסודרת בתחום. על פניו נראה שנכון היה ללמוד נושאים כמו כלכלה ומינהל עסקים למטרות שאתה מציב לעצמך.

למעלה