ממש מתגעגעת לספרים

ממש מתגעגעת לספרים

היי. סיימתי את הספר הרביעי בעברית, והאמת? ממש לא בא לי לקרא שום דבר אחר עכשיו :( שקלתי לקרא באנגלית אבל צר לי, אם הארי פוטר היה לי קשה אין מצב שאני ממש אהנה ממנו. אני קוראת המון ולא זכור לי שככה היה לי קשה אחרי ספר. אין ברירה, נחכה לאפריל.
 

amberos

New member
תסמונת ג'ורג' מרטין המוכרת

את יכולה כדי להעביר את הזמן בלקרוא שוב את הספרים, לראות את הסדרה ואחרי זה תחפשי ספרים חדשים לקרוא. קראת את הספרים האחרים של מרטין?
 
היי, מגניב, לא חשבתי על זה בכלל

אני קוראת שוב את החלקים שאני אוהבת ומעניינים אותי, אבל זה לא זה :( איזה עוד ספרים? מה כדאי?
 

amberos

New member
ספרים של מרטין

מסעות טאף, ווינדהייבן וצייד במנוסה. יש עוד סיפור קצר באוסף אגדות (עם אג ודאנק הגבוה) הספרים כמובן פחות טובים מששאוש"ק אבל אפשר להינות מהם
 

ellendili

New member
הו הריקנות שאחרי מרטין...

מוכר מוכר
קראת את הסיפורים על אג ודאנק? זה לא אותו הדבר אבל זה עדיין ווסטרוס. עוזר להרגיע את הקריז קצת
מהספרים האחרים קראתי רק את מסעות טאף. זה נחמד. אני לא ממש אוהבת מד"ב של חלל אבל אלה סיפורים חביבים מאוד. ותמיד אפשר לדבר על מרטין. זה כיף כמעט (כמעט!) כמו לקרוא אותו. אז אם את צריכה קבוצת תמיכה את יודעת איפה למצוא אותה
 

ניר4819

New member
מוכרת מאד, הריקנות שאחרי מרטין

ניסית לקרוא איזה מהספרים באנגלית? אם לא תנסי, איך תדעי אם זה קשה או קל לך? אני מציע לבדוק. החמישי נמצא בחנויות ספרים. קחי אותו, תפתחי באיזה עמוד, ותתחילי לקרוא. תראי אם את מסתדרת. אני תמיד ממליץ לקרוא את האיש הגדול באנגלית.
 

ניר4819

New member
נשמח אגב לשמוע התרשמויות מהספר הרביעי

איך הוא מצא חן בעינייך? איזה POV היו מוצלחים ועל איזה היית מוותרת, ועד כמה עד מתגעגעת ל-POV שלא היו בספר הזה (אני למשל התגעגעתי מאד לטיריון... הדבר שהכי שימח אותי בידיעה שהחמישי נגמר ועומד לצאת, זה שיהיו שם פרקי טיריון. אין על הגמדון המקסים הזה...).
 
לי תמיד יש מה להגיד :) ספויילר לספר 4

אבל מקווה שזה לא יהיה מבולבל מידי כי אין מצב שאני יכולה להפריד בין הספרים. הכי אהבתי את הספר השלישי בגלל ג'יים ובריאן, הם הדמויות האהובות עלי ולקח לי הרבה זמן להפסיק לתעב את ג'יים. אני ממש מתבאסת שלא יהיה בריאן וג'יים הספר הבא. כמובן שטיריון חסר לי ומאוד מעניין אותי מה עלה בגורלו, אני מאוד אוהבת אותו. הכי קשה לי עם הניתוק שבין בנות וינטרפל מאמא שלהן, אני מאוד אוהבת את סאנסה ובכלל לא מבינה את התיעוב שכמה אנשים פה מתעבים אותה. היא ילדה קטנה ש"שיחקה בברבי" כל חייה ופתאום מישהו קרע את אותם חיים שהכירה לגזרים והשאיר אותה לבד בקן של נחשים. גם את אריה אני אוהבת מאוד, ומאוד סקרנית לראות מה יעלה בגורלה, במיוחד עם איך שהפר הרביעי הסתיים בניגוד להתלהבות הכללית מג'ון, אני חושבת שהעלילה שלו משעממת אותי ואולי עכשיו, כשהוא "מלך" החומה יקרו דברים מעניינים יותר איתו. אני לא מתכוונת משעממת ברמה של אין אקשן כי זה דווקא יש והרבה בספר השלישי, אלא יותר העניין שמבחינתי הוא לא מתקדם נפשית, לא משתנה. קשה לי להתחבר לדוראנים, וכל מיני אבירי בצל למיניהם גם לא עושים לי את זה. נורא כעסתי על קייטלין שלדעתי איבדה את שפיות דעתה ואת כל החמלה שהיתה בה כאם אם היא היתה מוכנה לרצוח את בריאן. מאוד אוהבת דווקא את סאם, דאינריז משעממת אותי למוות, והסיפורים שלה מייגעים, סטאניס לא מעניין אותי בכלל. הדבר היחידי שממש קשה לי איתו, אבל ממש, זה שאני כל הזמן פוחדת !!! שדמות שאני אוהבת תמות. נראה ששום דבר טוב לא קורה אף פעם וגם אם כן, זה ישר מתהפך, אם דמות כל שהיא מוצאת משענת,ישר המשענת הזאת נעלמת והיא נשארת שוב לבד. בגלל זה אני שמחה עכשיו שסאנסה נמצאת עם פטיר, למרות שלא ברור לי מה בדיוק האינטרס שלו, כי מי כמוהו תמיד עובד עם אינטרס, כי לפחות מישהו שומר עליה.
 

amberos

New member
שאלה

איזה חמלה הייתה בקטליין לפני שהיא הפכה לזומבי?
 
כשחושבים על זה

היא באמת לא הטיפוס הכי חם, אני כאמא לא הייתי עוזבת ילד בן 3 בחיים, וגם עם ג'ון היא היתה מאוד קרה אבל נראה שבדרכה היא אוהבת מאוד את ילדיה. לגבי אחרים? חופשי, האישה קרחון. ולמה זומבי? אני לא חשבתי שהיא הפכה לזומבי אלא שהיא נפצעה קשה והצילו אותה. פספסתי זומבי?
 

ניר4819

New member
ההגדרה של זומבי היא "מת חי"

מכאן שהיא זומבי. היא בלי ספק מתה בספר השלישי, ואז הוחזרה לחיים על ידי... נדמה לי בריק דונדאריון, שוויתר אז על החיים שלו. אלא אם הזכרון שלי טועה. והיא אוהבת את הילדים שלה כשהם חיים לפי הרצון שלה. האם היחס שלה לאריה היה שווה ליחס שלה לסנסה? ברור שיש פה ילדה אחת אהובה ואחרת שקצת (הרבה) פחות. אני רואה בקייטלין אדם קר ולא נעים.
 
אני לא חשבתי

שהיא אוהבת את אריה פחות, לא צרם לי. אני מסכימה שהיא לא דמות אהובה או חמה וכשחשבתי שבריאן מתה בגללה שנאתי אותה. ועם רוב היא ניסתה להשפיע אבללא התנכלה לו כשבחר אחרת, היא ידעה את מקומה ונתנה לו המון כבוד למרות שהוא היה ילד בן 15, הילד שלה. היא קיבלה אותו כמלך ולא טענה מעולם שהיא מלכה.
 

ellendili

New member
אני מסכימה שקייטלין לא הייתה

התגלמות החום האימהי. אבל לא חושבת שהיא העדיפה מישהו מילדיה ע"פ האחרים. ממש לא הרגשתי את מה שציינת לגבי אריה וסאנסה. וגם כלפי רוב היא התנהגה בכבוד ולא נתנה לו להרגיש מובל. בי היא לא עוררה יותר מדי סימפתיה. אבל גם לא רגשות שליליים מדי. בסה"כ היא אישה די טיפוסית של העולם והתקופה. ואני נותנת לה כמה נק, זכות על האהבה ההדדית בינה לבין נד. אם הוא ראה בה משהו, כנראה שזה היה שם.
 

amberos

New member
קייטלין לא אהבה את ילדיה בצורה שווה

כשנד התכוון ללכת למעלה מלך היא ביקשה ממנו שישאיר לה את בראן. השאר היה איכפת לה פחות. רק מבראן היא לא היתה מוכנה להיפרד
 

is00

New member
אולי בגלל שהוא היה מאוד צעיר?

באמת שאין לי מושג למה אתם כל כך מתעבים את קייטלין. הרגשה שלי אומרת שזה רק בגלל היחס שלה לג'ון...
 

ellendili

New member


זה באמת הדבר היחיד שבאמת באמת מפריע לי. כל השאר... זה שהיא לא חכמה במיוחד, זה שאפשר להאשים אותה בכל חטאי העולם... בסדר. זה לא גורם לי לתעב אותה.
 

nathaliesh

New member
יכולה כמובן לענות רק בשמי. מתעבת אותה

כי היא דמות מרירה, מאוד. בסה"כ, בסיכום הכללי של הדברים, עד שהכל מתחיל יש לה חיים טובים ומזל יוצא דופן ביחס לאישה בתקופה הזאת. ולמרות זאת היא אישה קשה, מרירה, קנאית וחסרת חמלה. זה אכן מתבטא ביחס שלה לג'ון, אבל לא רק. מן הסתם ככל שהסדרה מתמשכת יש לה יותר ויותר סיבות להיות קשה ומרירה, יחד עם זאת יש דמויות נוספות שעוברות דברים נוראיים והן לא מגיבות כך- זה עניין של אופי הדמות.
 
מוזר לשמוע שכך מדברים עליה

יחד עם נד היא הדמות הסטארקית ביותר (אע"פ שהיא לא נולדה כזו). לקייטלין יש סיבה להיות מרירה - אם לא שמת לב היא חיה בידיעה שכל משפחתה (ועוד כמה חברים טובים) נרצחה. באופן אישי, נאה לי שהשנאה לקייטלין נובעת מזה שהיא לא אהבה את ג'ון (מהדמויות הפופולריות בסדרה) ושבתה את טיריון (הדמות הכי פופולרית בסדרה) ולא מתכונותיה או אופיה.
 
למעלה