ממש מפחיד

• פותח הנושא Tal H
  • פורסם בתאריך

Tal H

New member
ממש מפחיד

זה פשוט מדהים כמה הודעות של קלמדיה נמצאות בפורום. חברה קלמדיה זו מחלה רצינית לא סתם צינון. יש לסים לב איפו קונים את הציפורים קלמדיה פורצת במקומות לא נקים ולכן מוכר שחזיק את הציפורים במקום לא נקי פשוט לקנות במקום אחר. בנוסף נקיון הכלוב בבית חשוב וחסיפה לציפורים מהטבע צריכה להיות מנמליט. כרגע אני גר בארהב ופו אם לתוכי יש קלמדיה צריך לדווח את זה דרך הווטרינר למשרד הבראות. דבר אחרון שצריך לסים אליו לב זה שהתוכים שקונים נולדו בשבי ולא הוברחו. טל נב אנטיביוטיקה שמשתמשים בתוכים לקלמדיה בדרך כלל היא Chlorotetrcyclin תמיד לברר אם הווטרינר איזו סוג של אנטיביוטיקה הוא נותן לתוכי

chompy11

New member
אני מקבלת שני חומרים שצריך לערבב

האחד דוקסיליןוהשני לא כל כך הבנתי דרך הטלפון

Tal H

New member
בנוסף

זו עוד אנטיביוטיה שמשתמשים. אם אפשר תסימי את התוכים בתוך אקווריום או כלוב קטן שישמש כבית חולים. חשוב שהיה מקור חום לתוכים וכמובן לבודד אותם מתוכים אחרים ובני אדם. הרבה מים ומנוחה. טל

chompy11

New member
לבסוף קיבלתי רק דוקסילין

והתחלתי כבר היום את הטיפול!!! ו ונותרו לי עוד 44 ימים!!!!

chompy11

New member
טמפרטורת החדר היא בין 27-29

אני מודדת עם מד מיוחד של חדר ילדים..

Mור

New member
היי טל

אם לתוכי יש קלמדיה, האם צריך לבדוק את בני הבית? איזו בדיקה זו? ואיך להרחיק את התוכי מבני אדם? מסכן, הוא דווקא צריך שיטפלו בו ויתיחסו אליו יותר, לא? איזה סימנים זה אצל אנשים? כי אצלי הילדים ואני משתעלים המון, עם ליחה, כאבי ראש, סחרחורות וחולשה. האם זה קשור?

היי Mור !!!

שלתוכי יש נסע קלמדיה לא צריך לבדוק את בני הבית !! אבל אם את רוצה להיות בטוחה תגידי לרופא והוא ישלח אותך לעשות בדיקות דם. אצל אנשים הסימנים כמו דלק ראות... בקשר לילדים שמתעלים , כאבי ראש, ליחה.. אנחנו עכשיו בתקופת מעבר וזה רגיל !!! (אבל עם בריאות לא משחקים ולכן תלכי לרופא !) אוהד

Mור

New member
אוהד

התוכי לא נשא, בדיקת מעבדה חזרה והראתה שיש לו קלמדיה חמורה. בקשר לילדים, זה מוזר כי יש שיעול והמון ליחה בלי צינון מהאף, בלי נזלת. לא יודעת מה זה. איך בודקים? האם קוראים לזה אותו הדבר אצל אנשים? זה מסוכן? יו, איזה פחד

d-edge

New member
Mור.. לא קשור לקלמידיה..

אני לא מבין בזה כל כך.. רק רציתי לשאול מה שלום התוכי ואיך אתם מסתדרים..?

Mור

New member
אז

א. תודה על ההתענינות ב. אנחנו באפיסת כוחות, התוכי כאמור גם חולה בקלמדיה, מקבל אנטיביוטיקה כל יום, (45 יום כמו שאמרו לנו), וגם מטפלים בו סיעודית. אנחנו , מרגישים ממש לא טוב, כל מיני תופעות, אין לי כח להגיע עד לרופא אפילו, אבל אין ברירה מקווים לטוב

הג'אקו הנכה חולה בקלמדיה ?

אני מציע תקפצי לרופא... אבל הסיכוי הוא נמוך !

נעה גל

New member
רגע רגע - צפירת הרגעה

קלמידיה מופיעה אצל בני אדם כדלקת ריאות. לא נעים. מאוד לא נעים, אבל לא מתים מזה. צריך גם לזכור שהסיכוי להדבק מתוכי נשא הוא קטן מאוד (אם כי קיים). Mור - קחי את הילדים לרופא המשפחה - תספרי לו מה יש להם ותאמרי שיש לכם בבית תוכי נשא של קלמידיה. הוא כבר ידע לאיזה בדיקות להפנות אתכם. הפרוצדורה (אם אני לא טועה) - שולחים לצילום כדי לדעת אם יש דלקת בריאות או לא - אם מתברר שכן, עושים בדיקת דם בשביל לוודא שאכן מדובר בדלקת ריאות הנובעת מקלמידיה ואז נותנים את האנטיביוטיקה המתאימה.

chompy11

New member
Mור - קחי את הילדים לרופא המשפחה

כמו שאמר אוהד אם אני לא טועה.. אם בריאות לא משחקים. עדיף לדעת מוקדם מאשר מאוחר. מה שנאמר לי שזאת מחלה מאוד לא נעימה כשחוטפים אותה.. . לכן גשי ובדקי את העניין גם אצלנו בני הבית לא חשים בטוב ואכן אני אישת הולכת להיבדק.. (אני ישנה אם התוכים באותו החדר.. ככה שסיכוי ההדבקה שלי גבוה ואני כמובן גם לא חשה בטוב - מאתמול..). לכי לבדוק את זה..

נעה גל

New member
קודם כל - תרגישי טוב !

ונקווה שיש לך סתם צינון ולא משהו אחר. מה קורה עם התוכי החולה (זה שאמרת שהוטרינרית לא הייתה בטוחה אם הוא יעבור את הלילה)? ואני מצטרפת להמלצה של אוהד או רן (sorry שאני לא זוכרת מי) לגשת ולקבל חוות דעת שניה לגבי מתן אנטיביוטיקה דרך המים (כך זה יצמצם גם את המגע שלך עם התוכים). פשוט תתקשרי לוטרינר נוסף, תספרי לו את הסיפור ותתיעצי איתו. גם אני יודעת שלמי שיש להקות גדולות ויש אצלו קלמידיה הוא נותן דרך המים. יחד עם זאת, אני גם יודעת ש-% הריפוי נפגמים כשנותנים דרך המים. בכל מקרה, בהנחה שאת לא חולה ושהתוכים יחלימו (אני מחזיקה אצבעות בשביל כולכם) - קחי בחשבון שאחרי 40 ומשהו ימים של אנטיביוטיקה לתוכים יש סבירות גבוהה שהם יחטפו פטריות שתצטרכי לטפל גם בהם (זה מה שקורה כשלוקחים תקופה ארוכה אנטיביוטיקה). אבל אלה כבר נראות לי צרות של עשירים.

chompy11

New member
פטריות!!!?? איזה ייאוש!! זה לא נגמר

תודה על איחוליך. מאותה סיבה שרשמת ש% הטיפול במים הוא קטן יותר לריפוי החלטתי לעשות מאמץ ולתת להם ידנית אם כל הקשיים! כל בוקר אני מבצעת ניקוי לכלוב מתן מים ואוכל החלפת עיתונים לפני שאני מבצעת את כל זה אני נותנת להם את התרופה ככה שעד בוקר למחרת הם חופשיים ולא נחשפים לכל מגע אחר מצידי כדי לא להלחיצם יתם על המידה. אני מאוד מקווה לראות שיפור משמעותי אצלם בקרוב! לגבי הפטריות אני מאוד מקווה שלא !! הם עכשיו סיימו שבועיים של אנטביוטיקה רגילה. ועכשיו עוד 45 ימים.. בכלל.. לאחר סיום הטיפול אני צריכה לעשות עוד בדיקת קלמדיה??

נעה גל

New member
הממ... בוודאי שתצטרכי עוד בדיקה

אחרת איך תדעי שהם לא נושאים יותר את הקלמידיה? אבל קודם כל תגמרי עם האנטיביוטיקה הזו, תני להם קצת לנוח ורק אז תעשי בדיקה. אגב, דלקת ריאות לא מאופיינת בכאבי גרון.... כך שיכול להיות שזה באמת לא קשור

chompy11

New member
כמה זמן צריך לחכות שמעתי ששלושה

חודשים .. האם זה נכון או שאפשר אפילו פחות??

לא ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ברגע שאת מסימת את האנטיביוטיקה יומיים אחרי את עושה בדיקה חוזרת.. ושוב אני ממליץ לקפוץ לוטרנר שעושה במקום (4 שעות), אם הבדיקה עדיין חיובית ממשכים ולא מחכים לתשובות שבועיים. מחזיק אצבעות
אוהד

למעלה