ממש מעניין אותי לדעת....

תלוי למה את/ה מתכוון/נת "לכלכל"?

לצערנו בארץ יש אנשים שהטיפול שלהם בסוס מתמצא בלסגור אותו בפרדס לשכוח ממנו ולבוא פעם בשבוע עם ראשיה ולרכב עליו. או לקשור לו את הרגליים הקדמיות ולשים אותו באיזה חצר סמלית מתפוררת. "פתרונות" כאלה זולים בהרבה מהטיפול של kenz בסוס שלה -אבל ממש לא מומלצים. האמת הפשוטה היא שגידול טוב של סוס בולע כסף בכמויות לכן קשה מאוד להחזיק אותו עם משכורת ממוצעת ולא להתפשר על האיכות של הגידול.

jgut

New member
זה בדרך כלל עניין של סדר עדיפיות

אני עובדת קשה ומוותרת על דברים למען הסוסים. אמנם אני מרוויחה לא רע אבל מה שבעבר היה הולך על בגדים, בילויים ונסיעות לחו"ל, הולך לסוסים. אבל גם מקפידה שלא לוותר לגמרי על הכל כי אז זה ניראה לי שוחק. בשבילי דרך אגב זה ממש לא ויתור ואני נהנית מהסוסים הרבה יותר מהדברים עליהם ויתרתי. גם חיכיתי לפני שקניתי את הסוס וסגרתי כל חודש בצד את הסכום המעורך להחזקה של סוס (מהכסף הזה קניתי את הסוס עצמו), כדי להיות בטוחה שאוכל לעמוד בזה כלכלית.

daniel1235

New member
אמ אמ אמ

אצלי בעיקרון הסוסים בבית במושב. אבא שלי מגדל תחציר אז זה רק מחיר יצור. היה לי פנסיון שממנו שילמתי תחציר לשנה ולשנה שעברה+שעורה יש לי מרעה שהסוסים רועים בו חלק מהיום אז החורף המרעה מוריד את כמויות האוכל. ואני חוסך לכל מיני טיפולים בלתי צפויים לסוסים. אה וציוד אני קונה פעם במלא זמן

daniel1235

New member
אה ואני משלם את כל הטיפולים

הוטרינרים והפרזולים והתילועים!!!!! רק ההורים מידי פעם עוזרים

fliperit

New member
אמנם יש לי רק חצי פנסיון

אבל אני משלמת גם על אימון, אז ז יוצא כמו פנסיון רגיל.. נכון לעכשיו ההורים משלמים- וזה מותנה בויתורים שלי ע הרבה דברים אחרים...אבל אני הולכת לעבוד בחופש, וכנראה שגם תהיה לי עבודה למשך השנה- וכל הכסף כמובן ילך על הסוס.. אבל אני מניחה שאפשר לכנות אותי "בת עשירים"

שירלי317

New member
אממ

את סכום הקנייה אבא סיפק, אחרי הבטחות רבות שנים ועקרונית אמא קנתה את הציוד ומשלמת את הפנסיון והכל.. אבל ברגע שאני אתחיל לעבוד כל הכסף הולך לסוסה, ואני מקצצת בשאר ההוצאות, גם ככה קניות בגדים ושטויות כאלה זה לא הנאה בשבילי
ולמרות מה שתמיד חושבים, אני ממש לא ילדת שמנת

אממ..

אצלי ההורים שלי משלמים על הכל! אבל אני עוזר כמה שאני יכול ומתדב בחווה כמה שאפשר בשביל לקבל שיעורים וכו'... אבל תכלס זאת הוצאה לא קטנה וזאת בעיה שהתמכרתי! אני הרבה פעמים מרגיש שלא הייתי צריך להתחיל לרכב כי זאת חתיכת הוצאה בשביל משפחה שהיא מבוססת כלכלית אבל לא עשירה!!

arieledaho

New member
אבא משלם על הכלללל

ואני אומרת לו תודה כל יום!!! ובקשר לציוד אם אני זוכה בפרסים בתחרויות או חוסכת אני מנסה לעזור בקניית ציוד (עוד ועוד ועוד מואהאהאה) ומשלמת כמה שאני יכולה על הציוד..

חוסכים בדברים אחרים

זה לא קל אבל חוסכים בדברים אחרים .כמו למשל מנוי לחדר כושר ... או סוף שבוע במלון....

cowgirl Ms

New member
משתלטים על סוס פרטי../images/Emo80.gif

של מישהו אחר שאין לו תמיד זמן בשבילו
.

למעלה