ממש ממש מפחיד

adidas^

New member
מממ... למה?

למה מפחיד? זכותם של אנשים לעשות מה שטוב להם עם החיים שלהם. עדיף שיביאו ילדים ואחר כך יתחרטו על זה, בגלל שהאופי שלהם וסגנון החיים שלהם לא מתאים לגידול ילדים? הרי הילדים יסבלו מזה מאד מאד. להיפך, זאת נראית לי הליכה די אמיצה נגד הזרם- לא כולם חייבים להביא ילדים לעולם (כפי שלא כולם חייבים להתחתן, כפי שלא כולם חייבים לחיות עם בן זוג מהמין הנגדי וכו'). יש מספיק אנשים טובים ומתאימים ששואבים מההורות אושר עצום, ועושים את זה מאהבה ובחכמה. בשביל מה לאלה שלא רוצים ולא מתאימים "להכניס את עצמם" לזה? חיים רק פעם אחת, צריך שהפעם הזאת תהיה מאושרת ככל האפשר.

D o r o t h y

New member
../images/Emo45.gif

בתור אחת שלפחות בינתיים לא מתכננת שום ילד, אני מסכימה לחלוטין. מה כל כך מפחיד בזה?

מה שמפחיד הוא

ההתייחסות של אותם אנשים לילדים, בכלל - לא שלהם, כאל מטרד ומפגע סביבתי. שלא נדבר על אגודות התמיכה שהם הקימו, שעל פניו לגיטימיות ומבורכות לגמרי, אגודות שמנסות להנחיל לכלל האוכלוסייה את האמונה כי חברה ללא ילדים היא חברה טובה יותר. לא זוכר בדיוק כרגע (אני שיכור ועייף), אבל נאמר בכתבה כי יש קבוצות שמטרתן להפסיק את הילודה ולקטוע המשך המין האנושי לגמרי! למען הסר ספק - אין לי בעיה עם אנשים שלא רוצים ילדים. גם אני לא רוצה

Mary Mindland

New member
אה... בהתחשב בעובדה

שהעולם על סף התפוצצות אוכלוסין - אני לא חושב שאי פעם זה יקרה קצת קשה לי להבין איך הם מתכוונים לצמצם 1,200,000,000 סינים

dana2909

New member
דווקא בגלל זה

עדיף שאנשים האלה לא יביאו ילדים. מה עדיף ? שיביאו ילדים וישנאו אותם?

אבל!

אני בכלל דיברתי על ההסתה והקמפיין שהם מנהלים נגד הבאת ילדים בעולם! מבחינתי, אין בעיה שיעשו את השיקול שלהם ולא יביאו ילדים בעצמם, אבל מה פשר הקמפיין הזה? לא מפחיד אותך שיש קבוצה של אנשים בעולם שרוצה לראות את המין האנושי מגיע לקיצו, ופועלת לעשות כן? אותי זה מפחיד (אבל לא ברמות היסטוריות, כן? יש לי דברים חשובים יותר להתעסק בהם
)

אבל אבל!

גם אם שליש מהאנשים בעולם לא יביאו ילדים, זה לא יביא כלייה על המין האנושי. וגם אם הקמפיין יצליח באופן מדהים ומעבר למשוער, הוא לא ישכנע אפילו 10% מהאנשים בעולם שלא להביא ילדים. בתאכל'ס העולם יוצא מאיזון, תוצאה של הכמות העצומה של בני אדם שחיים עליו, ואופי הפעילות שלהם. ואם המין האנושי יגיע לקיצו, דבר שלדעת מדענים סביר שיקרה בטווח קרוב (מאות שנים), זה בהחלט לא יהיה תוצאה של חוסר בילודה. אגב, יחד עם המין האנושי ייעלמו עוד הרבה מינים אחרים. ובקיצור, אין לך מה לדאוג מחוסר בני אדם בעולם. להיפך.

מה שמפחיד זה

ההבדל ביחס לאנשים עם ילדים בארץ מול מה שמתואר בכתבה. בארץ לא מפטרים נשים בהריון רק בגלל החוק שהחוק אוסר זאת ואני משערת שיש כאלו שמפטרים מתוך אמונה שהנשים לא יעשו נגדם כלום. המעסיקים ימצאו כל תירוץ לפטר כדי לא להעסיק אישה עם ילדים. במיוחד אם היא חד הורית. אם יבוא יום שאני ארצה ילדים (לא נראה באופק) אני מדמיינת את הפרצוף של הבוס שלי כשאני מספרת לו שאני בהריון. המחשבה שהוא יצטרך לתת לי חופשת לידה ואולי אפילו להתחשב בי אח"כ בשעות העבודה...

למעלה