ממש מיואשים...

galarub

New member
ממש מיואשים...

שלום לכולם,
ברשותנו זאבה מעורבת קטנה יחסית בת קרוב ל-4. לפני כשנה הוכשה ע"י צפע. בנס היא שרדה את ההכשה אך מספר חודשים לאחר מכן אובחנה אצלה מחלת אדיסון, כפי הנראה על רקע השימוש האינטנסיבי בסטרואידים שקיבלה בהכשה.
לפני כ-3 חודשים החלה אצלה בריחת שתן. לאחר בדיקות דם אמרה הוטרינרית שכפי הנראה לא קשור למחלה ( הכל היה תקין ומאוזן, על כדורי פלורינף - כדור וחצי פעמיים ביום). אמרה שזה קורה לפעמים לכלבות מעוקרות מזנים גדולים. לאחר בדיקות מרובות בעלויות גבוהות (!) החלטנו לחכות כמה ימים לפני מתן הטיפול (6.5 ש"ח לכל כדור מסוג אינקורין) והבריחה חלפה.
לפני שבועיים חזרה בריחת השתן אשר אינה פוסקת למרות שמקבלת כרגע כדור ביום.
אנו מרגישים חסרי אונים, מולעטים בתרופות, בבדיקות ובטיפולים יקרים (לציין שאנחנו זוג סטודנטים צעירים) שמילא אם היו עובדים.
נואשים לחוות דעת נוספת. לא מסוגלים להמשיך לעשות ספונג'ה כל חצי שעה (לא מגזימה!), ובין לבין להעביר סמרטוט...
גם הכלבה אומללה ומרוב שמנסה לעצור את הבריחה מלקקת את עצמה כל היום וכבר מופיע לה גירוי ורוד על השפתיים.
עזרה, מישהו?
 
לא להתייאש ...זה עוד מוקדם


מדובר במקרה מעט מורכב כמו סוג של פלונטר שלא ברור מהי הסיבה ומהו המסובב. אם אתם רוצים את עזרת הרופאים כאן עליכם לפרסם את כל התוצאות של הבדיקות שעברה כולל תאריך ... במיוחד חשובות בדיקות הדם הביוכימיות -סוכר כליות כבד ואלקטרוליטים, בדיקת הקורטיזול בדם(שאבחנה את האדיסון) וכן בדיקות שתן. צילום רנטגן עדכני של הבטן אף הוא חשוב.
ההשתנה בבית יכולה לנבוע מחוסר איזון של האדיסון, מדלקת בדרכי השתן, מאבנים בדרכי השתן , מתופעות לואי של התרופות וכמובן כפי שנאמר לכם כתוצאה מחולשת הספינקטר של השלפוחית.
בהערת אגב לטיפול בבעית חולשת הספינקטר של השלפוחית יכולות להיות תרופות זולות בהרבה ויעילות באותה מידה . אבל..כפי שאמרתי צריך להיות בטוח מהי האבחנה.
ממתין לראות תוצאות של הבדיקות.
שבת שלום ושנה טובה

עמיחי
 
למעלה