ממש מוזר - דחוף

titer

New member
ממש מוזר - דחוף

התקנתי את MySql למחשב שלי אני הולך לתיקית bin ומחפש את הקובץ winmysqladmin.exe והוא לא מופיע שם ! ! ! מה עלי לעשות?

BenziAstricks

New member
תסדר את ההגדרות

בקובץ php.ini ועוד קובץ שאני לא זוכר את שמו בתקיה של mysql, כרגיל.. זה אמור לעבוד, אצלי זה עובד ככה, ואני לא מפעיל את mysqladmin.exe

titer

New member
אפשר בבקשה...

לקבל קצת יותר הסבר.... מדריך או משהו?... תודה מראש

titer

New member
עובד - מצאתי אבל עכשיו בעיה אחרת

אני לא מצליח להתחבר למסד הנתונים, עוד כמה שניות אני ירשום את השגיאה שמופיע

titer

New member
אז ככה, אני לא מצליח להתחבר , פרוט:

היי, כתבתי בקובץ php את הקוד הבא: <?php $mysql_link=mysql_connect('localhost','avi','7558') or die("ERROR: cannot connect to MySQL server."); echo "connected successfully to MySQL server."; mysql_close($mysql_link);/* סגירת המשאב לבסיס הנתונים MySQL. */ ?> ומופיע לי הודעת שגיאה: Warning: mysql_connect(): Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in c:\inetpub\wwwroot\aa.php on line 2 מה עלי לעשות?

shanor

New member
מממ...

התקנת גירסת MYSQL אחרת ממה שהיתה לך קודם??? זה חשוב, בגלל עיניין של סיסמאות. שנאור.

yuvallb

New member
mysql 4.1

אתה בטח מנסה להתחבר עם php4 ל mysql4.1 הפתרון זה לשדרג ל php5

shanor

New member
מממ...

כן ולא, זה פתרון כן מכיוון שב- PHP5 ערכו את השינוי בחיבור בין PHP ל-MYSQL בהתאם לשינויים שעשו ב- MYSQL4.1.1 בחיבור... אז כן זה פתרון, אבל וזה אבל גדול... הפתרון האחר, הוא לגרום ל-MYSQL (שוב בהנחה ומדובר ב- 4.1.1 ומעלה) לקרא את הסיסמאות בפורמט הקודם (זה שהתמשו בו עד 4.1 ומטה). צריך להפעיל תוך שימוש ב:
SET PASSWORD FOR 'YourUserName'@'YourHost' = OLD_PASSWORD('pass');​
ככה, תתאפשר לך גישה לדאטה בייס, אבל איבדת את כל היתרון של הסיסמאות החדשות של MYSQL. (אה, כן ועוד משהו, יש סיכוי שצריך יהיה להגדיר שוב את טבלת ההרשאות) אז אחרי כל זה, אולי באמת כדאי לשדרג ל- PHP5 ולגמור עיניין. שנאור.

titer

New member
איפה כותבים את ה...

SET PASSWORD FOR 'YourUserName'@'YourHost' = OLD_PASSWORD('pass'); ??? שידרגתי ל php5 ועכשיו יש שגיאה אחרת (מופיע בהודעה נוספת באשכול זה)

shanor

New member
רגע אני לא מדביק את קצב השאלות שלך.

את השורה הזו תריץ בMYSQL עצמו, ב- CLIENT. שנאור.

titer

New member
אוקי, אז בוא נתחיל באיזי ונשאל אחרת

איזה גרסא של mysql אני צריך להוריד ולהתקין בשביל להשתמש ב php 4 ? אני ישמח לקבל קישור מדויק

shanor

New member
לינוקס.

הקרדיט לגווווגל, לא לי. הנה: http://www.somacon.com/blog/page9.php מקווה שזה עוזר, שנאור.

titer

New member
עכשיו מופיע הודעת שגיאה אחרת

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\Inetpub\wwwroot\aa.php on line 2

shanor

New member
מממ...

בקשר לאיזו גרסה להשתמש... תמיד כדאי ללכת על הכי חדש, יש סיבה ששידרגו את הסיסמאות של MYSQL מ- 16 ל-41 BYTE, אבל כרצונך, הייתי לוקח את הגרסה האחרונה הטובה לפני 4.1 למשל 4.0.9-gamma. אני לא סגור על זה אם יש אותה ללינוקס, אבל עד לא מזמן אני עבדתי עליה על ה-localhost שלי בבית. זהו. מצטער על הבלגן בתשובות והשאלות - תפוז משום מה נתנו לי כל הזמן הודעת שגיאה של הדף. שנאור.

titer

New member
ראשית כל המון תודה לך, אך לצערי

עדין יש לי שאלות. אני ישמח אם תעזור לי להתמקד. אז ככה יש לי מערכת הפעלה windows xp עם שרת iis. התקנתי על השרת php גרסא 4 (ואני יכל גם 5) עכשיו ברצוני לעבוד עם mySql. הורדתי את הגרסא הכי חדשה של mysql שהיא 4.1 השאלות שלי: האם אפשר להתחבר ל mysql 4.1 עם php 4 ? או שצריך php5 ? אני ישמח לשמוע את התשובה מפיך. הרי אתה בעל הדעה.... בנוסף אני ישמח לשמוע איך עושים זאת במדויק. תודה מראש

shanor

New member
אז ככה:

קודם כל אם אתה יכול אז תמיד עדיף להתקין את הגרסה האחרונה (אוי איזו הרגשה של דז'ה וו). תתקין PHP5, ואת הגרסה האחרונה היציבה (לא ביתא) של MYSQL. אחר כך תפעיל את כל הבלגן, כך ש-MYSQL ירוץ. תפעיל את ה-GUI (הממשק -Graphic user interface) שמגיע עם ההתקנה (אתה על וינדוס), תנסה להתחבר. הצלחת יופי, שלב אחד עברנו. לא הצלחת, עכשיו צריך לבדוק למה. לא אמורות להיות בעיות כאן. אל תגדיר לעצמך עדיין שם משתמש וסיסמה. תנסה להתחבר עם PHP בהתאם לשרת שלך (LOCALHOST בדרך כלל) וסתם להריץ שאילתה משהו כמו select 1+2. אם הצלחת יופי, זה אומר שPHP מדברת עם MYSQL. עכשיו תחזור שלב אחורה תגדיר לעצמך שם משתמש וסיסמא, והרשאות. תבדוק שוב את PHP, הפעם תתחבר עם שם המשתמש והסיסמא החדשים. כל זה כאשר אני יוצא מהנחה אחת בסיסית שהתקנת את PHP5 ואת MYSQL לפחות 4.1.1 (ומעלה). אם ההתקנה היא אחרת, אז צריך קצת לשחק. תנסה את זה ותגיד מה קורה. לפני שאתה מתקין מחדש, אל תתקין על. תסיר הכל ותתקין מחדש. ועוד משהו, מאוד חשוב, טבלת השמות והסיסמאות, אל תשמור אותה אל תייבא אותה - כדי להסתבך כמה שפחות. שים לב שדיברתי רק על טבלת הסיסמאות ולא על טבלאות הנתונים - אותן אם צריך לגבות תגבה, תייצא תייבא או בקיצור תעשה כל מה שצריך איתן. שנאור.

shanor

New member
הערה קטנה...

לצערי אני צריך לנטוש עכשיו את המחשב לטובת אממממ - החיים, אז אני לא אהיה כאן בזמן הקרוב לבדוק האם הצלחת. בכל אופן כתוב כאן אם יש משהו, ומה קורה, אני בטוח שכל אחד מאנשי הפורום ישמח להמשיך ולעזור. בברכת הצלחה, שנאור.

titer

New member
המון המון המון תודה,

אני חושב שאני יתעקב עם זה קצת, כי אמרת מקודם שצריכים לעשות משהו ש php5 יעבוד עם mysql 4.1 אז אני ימתין שמישהו יסביר מה עושים.. תודה,

למעלה