ממש לא מזל טוב.......

ממש לא מזל טוב.......

שלום לכולם!!! לצערי היום היטצרפנו למשפחת האוטיזם. בני בן 2.5 אובחן כ PDD בתפקוד נמוך. אני מאמינה שכל אחד ואחד מכם מבין וזוכר את ההרגשה ברגע הבשורה.... אני באמת רוצה להודות למשתתפי הפורום שעל אף שבעיקר קראתי וצפיתי התשובות לשאלות שלי חיזקו אותי וברגע הבשורה כבר ידעתי מול מה עליי להתמודד... בניגוד לבעלי שסירב לשמוע או להאמין עד לרגע האחרון!!! אני מוצאת זמן לכתוב לכם למרות שמבפנים אני מרגישה שממש עברתי לאוטומט הכל פתאום דהוי ועמום ורק המתוק שלי מואר בהילה ונמצא מול עיניי ולכן לאחר הפתיחה המעט ארוכה ולמרות שאני יודעת שדרך אינסופית עומדת לפני אני צריכה שוב את עזרתכם במציאת מטפלים/כיוון/מידע/המלצות על מטפלים בשיטת ה ABA וכן לגבי גנים תקשורתיים והאפשרות להיכנס כבר בזמן הקרוב ביותר!! אני גרה באשדוד ולכן חשוב לי לפנות גם לאשדודים שבפורום או מהסביבה בעזרה כיון שהדרומיים יודעים שישי הבדל תהומי בין כמות המטפלים והמרכזים לטיפול בינינו לבין תושבי המרכז. אני מודה על כל תשובה מראש ויודעת שמצאתי בית חם.

שלום לך אמא של אוריקי../images/Emo201.gif

ממש לא מזל טוב, אבל בכל זאת ברוכה הבאה אנחנו אשדודים, ואשמח לעזור במה שאוכל, ובמה שלא...אפנה אותך להורים אחרים. השאירי לי טלפון במסר ואצור איתך קשר מחר.

yonitbrk

New member
ברוכה הבאה

אמנם לא אוכל לעזור לך כרגע, היות ואין אנו מטפלים בשיטה, אך אכן הגעת לבית חם, ותמיד אשמח להקשיב ולתמוך . לגבי הגנים התקשורתיים, עד כמה שידוע לי, עכשיו אמצע השנה, ולא מאמינה שיכניסו אתכם עכשיו, אבל ההרשמה באיצומה ולכן זה הזמן לפנות עם האיבחון למנהל החינוך המקומי שלכם, כדי להירשם, ולהגיע לועדת השמה. ועדות ההשמה יתחילו בזמן הקרוב. לגבי גנים בשיטת ABA ידוע לי על הגנים של אלוט"ף , ששם לומדים הרבה ילדים, של הורים מהפורום, אשר סיפרו ומספרים רק דברים טובים עליהם. ישנם את הגנים של העמותה בסיכון, גם לגביהם לא אוכל לעזור, מקווה שבהמשך יענו לך הורים נוספים.
יונית.

גאמי

New member
חיבוק ענק!

לצערי אני לא מאזורך אז בזה לא אוכל לעזור. אך רציתי לומר לך שכולנו עברנו את זה כמו שאמרת תני לעצמך לחוש כל תחושה קשה לכשתהיה, את תראי שאחרי התקופה הראשונה ההתמודדות כבר לא תהיה משהו ערטילאי. לגבי בעלך, כן לא פעם צד אחד מתכחש וזה לא פשוט, גם הוא עובר תהליך דומה לשלך אך מתמודד אחרת. מקווה שתצליחו להתמודד ביחד ולכבד כל אחד את דרכו של השני להתמודד עם התחושות הצלחה.

allyor

New member
היי אמא של אוריקי

גם אני מחבקת אותך אומנם אני לא מאשדוד אבל קרוב מאוד אני מגן יבנה ועם תרצי ממני עזרה או סתם אוזן קשבת אשמח להיות שם בשבילך

koykoy

New member
אמא של אוריקי

אכן קשה וזכור לי היטב מציעה באם כרגע אין גן מיוחד את זכאית לסייעת במסגרת החינוכית דרך שירותי הרווחה באיזורך וכמובן להגיש את האבחון וכל מה שתתיבקשי למח' חינוך ברשות המקומית לצורך וועדת השמה לגבי גן תיקשורתי לשנה הבאה ,בני לומד בגן כזה מאוד מומלץ הגן הוא ממש "בית חם" לכול המשפחה. והעיקר למצוא קלינאית תיקשורת טובה שיש לה נסיון/ התמחות לנושא ה- PDD . כמו כן מומלץ לבקש גימלת ילד נכה מביטוח לאומי . נכון זה קשה ריגשית אך מאפשר לך לתת לילד טיפולים ברוחב לב יחסית כמו שאומרים המטרה מקדשת את האמצעים . שיהיה לכם המון כוח ובהצלחה כי יש אור בקצה המנהרה.

ל י ל ך פ

New member
שלום לאמא של אוריקי../images/Emo201.gif

אכן לא מזל טוב, וקשה לנחם בימים קשים אלו, אולי רק לנסות ולחשוב על כך שמכאן מתחילים בדרך שהכיוון שלה הוא למעלה, להשתפר, ובעזרתה יהיה יום אחד הרבה יותר קל.. אני מתעודדת הרבה פעמים מלקרוא כאן על הדרך שעשו ילדים שהתחילו כמו עומר שלי והיום הם הרחק קדימה ולמעלה. בטוח שהסבר האחרון שיש לך כוח עכשיו להתעסק איתו זה ביוקרטיה, אבל זה חשוב ודחוף כדי לדאוג לטיפולים ולדאוג למסגרת לשנה הבאה. מח' רווחה בעיריה - ילדים עד גיל שלוש מקבלים טיפול דרכה, יש אפשרות של אלוטף, פעוטון, הבן שלי באחד מהם ומרוצים מאדמאד. יש אפשרות גם לקבל סייעת שתלווה אותו בגן רגיל. מח' חינוך בעיריה - מעל גיל שלוש, כלומר שנה הבאה שלכם, הילדים בגן שאחראית עליו החינוך. צריך לבקש מהגננת הנוכחית שתבקש עבורו וועדה שתקבע את זכאותו לגן מיוחד בשנה הבאה, כמובן אם זה מה שאתם רוצים. כדאי להבטיח מקום בגן גם אם לא ממש בטוחים, מאשר להתחרט אחר כך ולא יהיה מקום... כדאי להתייעץ עם העובדת הסוציאלית ועם העובדים במח' חינוך לגבי איזה גנים יש, למה מתאים, כדאי גם לתאם פגישה וללכת לראות אותם. קופת חולים - חשוב מאד מאד, לצורך הטיפולים. שוב, לא לדחות, לפעמים יש המתנה לטיפולים וחבל על כל יום. ביטוח לאומי - זה בעיני החלק הכי קשה, לבוא ולדרוש שיכירו בילד שלך כנכה... לנו היה "מזל", שהיינו חייבים להשיג את האישור מהר כדי שהילד יכנס לגן. עשינו את הפניה לוועדה של בטלא עדיין בתוך ההלם, היום אני חושבת שהיה לי הרבה יותר קשה לעשות את זה. ועדיין, מדובר ב-2200 ש"ח לחודש, וזה כסף שיכול לממן הרבה הרבה טיפולים, אז לא לוותר ולעשות את זה ,אפילו שקשה.. תקני קלסר גדול וצבעוני עם חוצצים, וקדימה לעבודה (אמרה זו שהקלסר הצבעוני והיפה שלה תקוע בין השולחן והקיר כבר שלושה חודשים...). הרבה כוח, יקירתי, אין לנו ברירה, אנחנו חייבות להיות חזקות בשבילם..

למעלה