ממש כרגע...

רק נזכור שאין שום קשר בין גינגי שלנ

שלנו, למלך הג´ינג´י יפה העיניים. עליתי על התכנית שלו - מושיקו גרוזנברג מנסה להשתלט על העולם, והגינגי הוא שליחו בפורום שלנו, שתפקידו לבדוק כמה התנגדות תהיה למזימת ההשתלטות. לא תצליחו! רזיסטאנס איז NOT פיוטייל!!! (קר לי ואני מנוזל וכואב לי הראש. אל תצפו לחוכמות גדולות ממני עכשיו.)

טוב, זה בדיוק מה שגם אואשיבה

אמר, ובגלל זה כמעט ואין קאטות באייקידו. התרגול החוזר מושג באמצעות חזרה עם בני זוג. מכיוון שכל בן זוג מחייב תגובה שונה במקצת אין התקבעות אלא חיפוש תמידי. מנסיוני שלי, יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות.

אילו חסרונות?

אילו חסרונות מיתר? את יכולה לפרט? האימון עם בני זוג שונים מביא לידי ליטוש מכיוונים שונים עד להגעה אל הלב של התנועות. זאב.א.

מה שהפריע לי:

ראשית, בעיקר חוסר האפשרות לתרגל לבד. הנה, עכשיו שהתחלתי ללמוד טאי צ´י, אז כל הפסקה שיש לי בביצפר אני עושה את הקאטה. לא יכולתי לעשות את זה באייקידו. אני מוגבלת למספר השיעורים שהמורה שלי מציע בשבוע (רוב הקריירה שלי זה היה מוגבל ל-2). בקושי יש איזה שתי קאטות של נשק, ועכשיו גם את זה אנחנו לא עושים. אני יודעת שאתה תמיד אומר שאפשר לתרגל עם יריב דמיוני (או כפי שאו סנסיי ניסח את זה: ללכת ליער ולהתאמן מול השדים), אבל לדעתי זו אופציה ששמורה רק לתלמידים מאד מתקדמים. שנית, לי להוותי היה מאד חסר תרגול של שמירה על שיווי משקל (שוב, כפי שהסתבר לי כשהתחלתי ללמוד טאי צ´י). אז אני לא יודעת כמה שימושית היכולת לעמוד על רגל אחת בצורה יציבה, אבל זה קצת מתסכל לגלות שאחרי כמה שנים של אימונים יש דברים אלמנטריים שאתה לא יודע לעשות.

להתאמן לבד באיקידו

האימון לבד באיקידו אינו שמור לתלמידים מתקדמים. בדוג´ו שלנו פה ובקיוטו כבר מהשעור הראשון לומדים מספר תנועות שאפשר להתאמן בהן לבד עם בן זוג דמיוני. ככל שמתקדמים כך נוספות טכניקות. נכון, צריך מורה שידריך אותך כיצד בצע זאת בצורה נכונה שתתרום באמת לאחר מכן לאימון עם פרטנר אמיתי ולא תהפוך לאימון ריק. זאב.

לא בטוח אם יתרון או חסרון, אבל קאטה

היא "אוסף של תנועות". כל תנועה מצד אחת מתורגלת ונלמדת כתנועה, ומצד שני ניתנת ליישום בצורות שונות ולעיתים אף מנוגדות זו מזו. כשמתאמנים על טכניקה מול אנשים, או אפילו לבד, מתאמנים על טכניקה יחידה. על היישום של הטכניקה במצבים שונים, אבל עדיין על אותה טכניקה. כשמתרגלים תנועה, לומדים משהו שניתן לא רק ליישמו במצבים שונים, ניתן ליישמו באופנים שונים לשם תוצאות שונות, בהתאם לצורך. זו אחת הסיבות שבלימוד מעדיפים אצלנו שלא לדבר על טכניקה מייד בהתחלה. להרבה תלמידים יש נטייה לנסות לעשות את הטכניקה כשעושים את הקאטה, ו"מתקבעים" על צורה לא נכונה או מוגבלת של התנועה. כשעושים קאטה עושים קאטה. כשעושים טכניקה עושים טכניקה. שני דברים שונים, שעוזרים לביצוע טוב יותר אחד של השני, אך בסופו של דבר לא ממש ניתן להשוות בינם במונחים של "טוב יותר". למישהו יש מושג איך ניתן ליישם את הקאטה כמכונת מצבים?

orii

New member
איךניתן ליישם את הקאטה כמכונת מצבים

אם אני מבין נכון את השאלה אז אולי המודל הוא שפה? בהקשר הזה בשירשור דומה, לפני כמה ימים, על מהות התבנית, כתבתי שאצלנו מתיחסים לתבנית כמילון. כללי הדקדוק מחיבים - הם עקרונות התנועה שחלים על כל התנועות-מילים ומשפטים. מצד שני לכל תנועה אן רצף תנועות יש משמעות משלה.

ראוי לציין בהקשר הזה

שרוב העבודה ביושינקאן אייקידו מתבססת על קאטות. למרות שבדרך כלל לא מגדירים כך את הטכניקות של יושניקאי, מי שהגדיר אותן כך הוא סנסאי רוברט מוסטרד (דאן 6), ואני ממש מסכים עם ההגדרה הזו. לורנס

Raffael

New member
מאוד קל לו לברוס לי...

ללמוד אמנות לחימה מסורתית וטובה, להיות גאון בהבנה, ישום, תנועה, כריזה, הדרכה וכו´ , להגיע לרמה גבוהה מאוד של שליטה בה ולצאת ממנה לכיוונים אחרים ואז לומר להמוני ההדיוטות המוכשרים פחות, שבעצם עדיף בלי כל הרקע הזה. מזכיר לי קצת את אחי, שבמשך שנים קינא בי על העיסוק באמנות לחימה, אך בכל פעם שהצעתי לו לבוא ללמוד, הוא סרב. הוא רצה להתחיל כמתקדם. לא היתה לו סבלנות להתחלה, אבל הוא טען שאם הוא היה בעל חגורה שחורה, הוא היה מתאמן המון ומשקיע בשיא הרצינות
אני מניח שהעקרון של ברוס לי היה מתאים לו - בואו נתחיל ישירות מחגורה שחורה. אי מניח שמושיקו סנסיי קיבל דאן 5 מייד עם הצטרפותו לקצממ"מ, אבל כמה כאלה כבר יש?? ואיך אני ישמח אם ג´ינג´י חאן יתקן אותי...

למעלה