ממש כרגע...

YinYang

New member
ממש כרגע...

סיימתי לראות סרט דוקומנטרי על ברוס לי("דרכו של לוחם", או משהו כזה..), ויש לי מספר שאלות בנוגע לפילוסופיית הלחימה שהוא פיתח. במהלך הראיונות איתו הוא הדגיש את חוסר היעילות בלימוד של "מסגרת" מסויימת, דרך תירגול שחוזר על עצמו. הוא בעצם אמר שכל הסיגנונות המוכרים, בין אם הם סיניים או יפניים(או כל סגנון אחר)הם אינם יעילים במצבי לחימה אמיתיים, כיוון שאנו מרגילים את עצמנו לתגובה קבועה, בעוד קרב אמיתי הוא ספונטני ולא צפוי. בדיעבד, ניתן לומר שהוא צודק, אבל בכל זאת מטרידה אותי העובדה שברוב הסיגנונות יש "פורום" או קאטה שחוזרים על עצמם, ובעצם יכולים להגביל אותנו לתגובה מאוד ספציפית ברגע מסויים.השאלה שלי היא כזו- אם אנחנו לא אמורים להרגיל את עצמנו לתגובה מסויימת, אז איך אנחנו אמורים לשכלל את הלחימה שלנו? "אי עשייה"(וו ווי אם אני לא טועה..) זה מושג מאוד יפה, אבל איך בעצם אנחנו מיישמים אותו? כדי לזנוח מסגרת מסויימת, אנחנו קודם חייבים לדעת אותה על ימין ועל שמאל...אולי זה הפיתרון לקונפליקט? אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין... אני באופן אישי מתרגל טאי-צ´י בלי אפליקציות(לעת עתה...), ולמרות שהרבה מאוד מתנגדים לאופן הלימוד הזה, אני מרגיש שמתפתחת בי יכולת תגובה להרבה מצבים שונים, שלא מזכירים תנועות מהפורום שאני מתרגל, וזאת סיבה נוספת לשאלה הקודמת שציינתי....אז מה אתם אומרים? אייל

NinjaHacker

New member
ובכן:

אחד הרעיונות בתרגול של טכניקות וקאטות רבות זה להרגיל את הגוף שלך לזוז נכון ובטווח ותזמון מדויק. ישנם אומנויות מרובות טכניקות עד כדי שקלושים הסיכויים שתשלוט או בכלל תזכור את כולם. במשך הזמן מתפתחת אצל המתאמן יכולת NO MIND שכאילו אתה ממציא בזמן אמת טכניקות וקאטות. למען הדוגמא, יתכן ומכניסים אותך לבריח שלא למדת איך יוצאים ממנו. במצב כזה אתה עשוי להצליח לצאת בצורה הנכונה, רק בגלל שהגוף שלך כבר יודע את ה"טריק". כמובן שקאטות נועדו לשפר את תנועת הגוף, הנשימה, ודברים רבים נוספים. אבל כאן התייחסתי למה ששאלת.

protect, break, leave ברצינות

יש אומרים שלימוד מתאים בשיטות לחימה מתחיל בשינון וחזרה עד שהידע התנועתי עובר הטמעה, שמירה אוטומטית. זה שלב ה PROTECT או שלב השימור. בשלב השני משנה המתרגל חלק מהתבניות אותן הוא מבצע באופן אוטומטי. הוא מתאים את הבעיטה למשל לגמישות האינדיבידואלית שלו ומוצא דרך אישית לבצע את ההטלה. זה שלב ה BREAK או השבירה. בשלב השלישי שוכח המאסטר הכל. זה שלב העזיבה או השיכחה. לדעתי, אין עזיבה בלי שמירה זו המהות של אומנויות הלחימה. חייבים לתרגל איזו שהיא צורה כדי לשכוח אותה. ברוס לי חכם גדול, אחרי שקיבל כבר פריחה מרוב אימוני PROTECT בווינג צ´אן, איגרוף, וריקודי טוויסט הוא ממליץ להתעלם מהרקע המסורתי. אולי אפשר לומר שהוא חצי צדק. אפשר לפתח את הידע המסורתי אבל חבל לזרוק.

orii

New member
ובמסגרת האגדה הסינית התואמת...

סיפור - אגדה שחיים סיפר: תלמיד לומד חרב. לאחר כמה שנים המורה שואל אותו איזה חלק ממה שלמדתי אותך אתה יודע? התלמיד עונה 20%. המורה עונה תמשיך לתרגל. לאחר תקופה הסיפור חוזר...והתלמיד עונה 50%...80%... עד שיום אחד התלמיד עונה: לא זוכר דבר. המורה משלח אותו.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif יש לזה גם מילה ביפנית

ואני כרגיל שכחתי אותה
אמיר

?SHU HA RI, ברצינות

שמר , שנה, שכח protect, break, leave שו הא רי? אם אני לא טועה כך אומרים ביפנית.

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif מצלצל נכון

אני חושב שלזה התכוונתי אוף הזכרון שלי
לא נורא, כל זמן שאני זוכר איפוא המועדון איפוא הבית ואיפוא הראש הכל בסדר
אמיר

דוד - איזה ספר איזה פסוק?

וכל הכבוד לדברי החכמה של דוד (המלך). למה אין לנו יותר מנהיגים שכאלו.... תשובה שכבר נאמרה מפי איש דגול (אולי ווינסטון צ´רצ´יל): "העם מקבל את המנהיגים שהוא ראוי להם"...

תודה, והייתי מציע

תודה, והיתי מציע שתוסיף את המקור (פרק ופסוק) בחתימה שלך... רק בשביל זכויות היוצרים של המלך הג´ינג´י ויפה העיניים.

למעלה