ממש השמנתי, מיואשת :/

PUKA2012

New member
ממש השמנתי, מיואשת :/

שלום לכולם, אני בת 25. מאז שהתחתנתי ממש עליתי במשקל. עליתי איזה 15 ק׳ג ואני ממש מרגישה לא בנוח עם עצמי והגוף שלי. משום מה, קשה לי לעשות את הצעד ולהתחיל לעשות את השינוי, אני מרגישה שקשה לי. אני מרגישה לא בנוח וכולם אומרים לי ששמנתי ושזה לא יפה שלי- משפחה, חברות, בעלי וזה מוריד לי את הבטחון לרצפה. מה לעשות? מאיפה להתחיל? יש טיפים ? איך להכניס לעצמי לראש שחייב שינוי? תעזרו לי בבקשה.... זקוקה לעזרתכם.... תודה !

תשובה

מצער לשמוע שזו התגובה של הסביבה שלך, שבמקום לעודד אותך לעשות שינוי חיובי בשביל עצמך מעירים לך ששמנת. למרות שאני בטוחה שהכוונות שלהם טובות בד"כ ההערות האלה לא עוזרות אלא רק מייאשות. בגלל שקשה לך להתחיל את השינוי אני מציעה לך לעשות את הדבר הבא - תעשי רשימה של היתרונות והחסרונות של ירידה במשקל - מבחינתך. אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל אם לא היו חסרונות את כבר היית עושה את זה מזמן. חסרון לדוגמא זה ויתור על דברים שאוהבת לאכול. לאחר שאת עושה את הרשימה תשקלי את היתרונות מול החסרונות ותראי מה נראה לך יותר משמעותי. את יכולה לסמן לך מרשימת היתרונות את מה שמספק לך מוטיבציה לעשות שינוי ותתחילי לפעול. אני מציעה לך חד משמעית להמנע מדיאטות כאסח שלא עובדות ובטווח הארוך רק יעלו אותך במשקל! את יכולה לפנות ליעוץ תזונתי ולקבל תוכנית תזונה שתסייע לך בירידה במשקל. כמובן שבתור שלב ראשוני כדאי להפחית צריכת מתוקים, שתייה מתוקה ומזון מהיר כמו המבורגרים, צ'יפס וכדומה (במידה וזה משהו שאת אוכלת). חשוב לבחור תוכנית שתהיה לך נעימה ומשביעה כדי שתוכלי להתמיד לאורך זמן. נסי לשמור על הבטחון העצמי שלך - המשקל לא מגדיר את מי שאת ומה את שווה אם את רוצה לעשות שינוי זה צריך להיות בשבילך ובשביל להרגיש יותר טוב אבל תעשי את זה מתוך אהבה לעצמך לא מתוך לחץ סביבתי. מאחלת לך בהצלחה!
נטלי

למעלה