ממש בא לי למות!!!

ננדין

New member
ממש בא לי למות!!!

תקשיבו טוב: אני הולך לבלבל קצת את השכל ואז להגיע לעניין האמיתי. למי שאין כוח לקרוא את בילבולי השכל שלי הוא יכול לדלג על ההתחלה ולהגיע לנושא העיקרי של ההודעה שלי...פשוט תרדו למטה עד שתראו את צמד המילים המודגשות: "ועכשיו לעניין:" בינתיים אני חולה עם שפעת לא קלה ולא יצאתי מהבית מיום חמישי חוץ מלרופא ואני לא נרדם אז אני חייב לפרוק עול...ונתחיל: אנשים מוכרים לי ולעוד מיליונים אומנויות לחימה כבר עשרות שנים. בתור ילד, נפלתי בפח הזה הרבה ולמדתי אצל הרבה מורים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם בלחימה אמיתית, אפילו עזבתי את הג'ודו בשלב מסוים בשביל אחד כזה... (מפאת כבודם של המורים ובשביל לא ליצור ריבים אני לא אציין שמות וזה גם לא המטרה של POST הזה...) עכשיו, זה לא שאני טוען שכל אומנות לחימה צריכה להיות האומנות הכי אפקטיבית ברחוב או בכלל ישימה ללחימה כלשהי. יש הרבה סיבות למה אנחנו מתאמנים במה שאנחנו מתאמנים ורוב הותיקים פה יגידו שאפקטיביות והגנה עצמית כבר מזמן לא הסיבה שהם מתאמנים בשיטה X... אבל כן יש לי בעיה עם מורים שמוכרים סיפורים ואגדות לתלמידים שלהם על כמה השיטה היא הכי אפקטיבית בעולם כאשר בפועל הם בחיים שלהם לא עשו רנדורי במגע מלא (או אפילו "יפה" יענו "מגע יפה" למי שמכיר את המושג...) והם בכלל לא מבינים את האנרגיה של הרחוב!!! אנשים כאלו סתם מוליכים שולל את התלמידים המסכנים שלהם שיכולים בטעות לעשות איזה שטות ברחוב ולחשוב שהם יודעים משהו על לחימה ובסוף לחטוף מכות רצח...לא חבל על האגו של אותם תלמידים??? יש שיטות שהם יפיפיות ו/או רוחניות ו/או ספורטיביות ו/או אקרובטיות ו/או מסורתיות אבל הכי אפקטיביות במציאות הם לא! אנשים נהנים ללמוד/ללמד אותם??? סבבה...זה מה שבאמת חשוב! אבל למה להטעות אנשים??? נרגעתי... אז הגיעו הגרייסים! אין לי מטרה להתחיל ויכוח על גרפלרינג נגד סטרייקינג או על כמה הגרייסים הם הלוחמים הכי טובים בעולם וכו'...אז אל תכנסו לזה... הגרייסים רצו לשווק את עצמם ובדרך הם עשו משהו טוב לתחום, הם נתנו לנו משקפיים לבחון בצורה הכי קרובה למציאות מה עובד ומה לא... הם אמרו שכול השיטות טוענות להיותם השיטות הכי טובות אז בואו נבדוק את זה... נכניס אותם לזירה בלי חוקים ונראה מה באמת עובד כאשר אין ללוחמים מגבלות... ושוב, אני לא טוען להיותה של ה BJJ השיטה הכי טובה ועובדה שהיום הם לא היחידים ששולטים בזירות האלו ומי שלא אוסף מיומנויות סטרייקינג מאיגרוף/קיק בוקס/מאו תאי, מיומנות קרקע מBJJ/סמבו ומיומנויות הורדות והגנה נגד הטלות מBJJ/היאבקות לרוב לא שורד בזירות האלה ולא מגיע לטופ... בסופו של דבר הרעיון הוא לבחון מה עובד במציאות ומה לא עובד כאשר לכול אחד מאיתנו יתאימו דברים אחרים! הרבה מורים מאוד טובים לשיטות לחימה מבוססות מציאות (REALITY BASED) אומרים שבעיטות גבוהות לא שוות כלום ברחוב! ואני מסכים איתם... אבל ראיתי מספיק לוחמים בזירות MMA שיודעים לתת בעיטות גבוהות ולא להסתבך או ליפול להטלה כזאת או אחרת וגם חטפתי קצת בעיטות כאלו מאנשים שיודעים לתת אותם ולא תמיד הצלחתי לסכן אותם, ככה שאני מאמין שיש אנשים שיודעים להשתמש בבעיטות גבוהות בצורה אפקטיבית מאוד...לי זה לא מתאים... הרבה פעמים שבעטתי בעיטה גבוה בקרב שמותר להפיל/להטיל בו חטפתי מכות אבל יש אנשים שפשוט יודעים לעשות את זה...וזה נכון לעוד מלא מיומניות/טכניקות לחימה... בשורה התחתונה: נלמד 10,000 טכניקות עד מחר! אבל עד שלא נבחן את הטכניקות בקרב ללא מגבלות טווחים ומול אנשים משיטות עבודה ואסטרטגיית קרב שונה מאיתנו לא נדע מה עובד במציאות ומה עובד במציאות בשבילנו... היפנים קוראים לזה שו-הא-רי, אני מאוד ממליץ למי שבילבולי השכל שלי מעניינים אותו לקרוא את מה שאנשים כתבו בשירשור הזה ובעיקר את מה ש amir_aikido כתב... אני כרגע מדבר על השלב השני והשלישי ואני אשמח אם אמיר או טונג'ין יצרפו את הקנג'י של שו-הא-רי בשביל שאני אוכל לקעקע אותו עליי... ועכשיו לעניין: לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד בלחימת סכין ומקל וביד ריקה נגדם אז התחלתי לחקור את הנושא... הורדתי עשרות סרטי הדרכה של לחימת סכין פיליפיניות, ספרדיות,אינדיניות, סיניות, רוסיות ומה לא! הורדתי סילבוסים צבאיים ופליליים ללחימת סכין מכל העולם! סרטי קרבות רחוב שלעיתים גובלים בסנאפ שהיו בהם תקיפות סכין. קראתי אלפי מאמרים ברשת על לחימת סכין ואפילו דיברתי עם כמה אנשים שחוו תקיפה סכין... בסופו של דבר נשברתי והבנתי שבשביל להתקדם לאנשהו אני צריך ללכת בעצמי וללמוד ממקור מקצועי ואקלקטי ואז אחרי תקופת אימון ארוכה לבחון את זה בתנאים מציאותיים כמו שעושים ב MMA... הבעיה היא שסכינים זה לא משחק ובניגוד לקרבות יד ריקה קרב סכין יהיה באמת (כמו שאנשים מסוימים משיבים לשאלה למה השיטה שלהם לא מתחרה בקרבות מול שיטות אחרות): קטלני מידי!!! אז נזכרתי בתחרות סיוף סכינים שביה"ס לונג דאו אירגן ומה שהם עשו בתחרות הזאת זה לסמן בגיר את הלהב של הסכינים הכהות בתחרות ככה שהגיר ישאיר סימן באיזור התקיפה וככה יוכלו לדעת מי פגע ואיפה... אמרתי לעצמי שחייב להיות פיתרון טכני טוב יותר שיאפשר להתאמן ולהתחרות בקרבות סכינים תוך כדי יכולת הדמיית פגיעות טובה יותר! גילגלתי בראש עוד כמה שבועות את הרעיון הזה ולבסוף (אחרי שגוטמן דיבר על ניסוי הטוש המפורסם...) הגעתי להארה: סכין/טוש!!! התחלתי לתכנן סכין לא חדה מחומר קשיח (בסוף הסכמנו על קבלר או סוג מסוים אחר של פולימרים...אין לי שמץ מה זה אומר...) שבתוכה יהיה בקבוקון של דיו והקצוות שלה יהיו כמו קצוות של טוש... כלומר סכין אימון שהחלקים שאמורים להיות החלקים החדים יהיו חלקים שצובעים וככה הם ידמו את הפגיעה!!! שתבינו כמה אני רציני! עשיתי סירטוטים וקניתי 100 טושים צבעוניים וחתכתי אותם ולבסוף בניתי בצורה מאוד פרימיטיבית (ואם הרבה נזילות ומסנטייפ...) אבטיפוס מאוד לא מוצלח אבל כזה שמעביר את הרעיון למישהו שבעל ידע ביצור של דברים כאלו... דיברתי עם דוד שלי מוטי שהוא ד"ר לכימיה והוא אמר שאם יש באמת דרישה לכזה דבר אז אפשרי באמת ליצר כזה דבר הוא גם הפנה אותי לבן דודה שלי אסי שמתברר שהוא מהנדס פלסטיקה (מזל שלא כולם במשפחה שלי טיפשים כמוני...) ישבתי איתו והסברתי לו את הרעיון והראתי לו את האב טיפוס והסברתי לו את החוזק שדבר כזה צריך לעמוד בו ואת חלוקת ואיזון המשקל שצריכה לדמות סכין אמיתית ואפילו התחלנו לדבר על סכין/טוש מתקפלת!!! והוא אמר שאפשר בהחלט לעשות כזה דבר והתחיל להסביר לי על רישום פטנטים ובנייתם אב טיפוס נורמלי...כלומר ממש התחלנו להריץ את הדבר הזה... הייתי ממש בעננים! אמרתי לעצמי שמי לא ירצה דבר כזה??? כל צבא בעולם יקנה ממני מאות כאלו וכל בתי הספר לשיטות פיליפיניות, קרב מגע, ג'יו ג'יטסו, נינג'יטסו וכל מי שמלמד שיטות REALITY BASED בכל רחבי העולם וגם מי שלא!!! אני הולך לעשות מיליונים!!!!!!!!! ואז נכנסתי לפורום של ארניס ודרך אחד הסירטונים הגעתי לקישור הזה: http://www.nolieblades.com/products.html GO#@DA@#@#!!! MOTHER F#@#!!! SON OF A B#@#@!!! ARRRRRRRRRRRRRRRRRR לילה מנוחה, רון

Tonjin

New member
רק כי אני אוהב אותך...

(עסוק די בטירוף לאחרונה, אבל בשבילך אנסה למצוא כמה דקות...
) הקאנג'ים שאתה מחפש הם 馬鹿外人.... סתם סתם.... הקאנג'ים שלמעלה אומרים "זר טיפש" ובפעם הבאה שאני נתקל במקעקע חינה באיזה פסטיבל אני מקעקע אותם על הכתף רק כדיי שאוכל להראות אותם ליפנים ולשאול בגאווה מה הם חושבים על הטאטו החדש שלי... יש לי הרגשה שזה יהיה משעשע באופן מיוחד... שו- הא-רי מצורף כאן למטה: הקאנג'י הראשון הוא 守: הקריאה היפנית היא MAMO הוא MAMORI, הסינית (בכל האמרות ומשפטי הכנף היפנים משתמשים בד"כ בקריאה הסינית) היא SHUU והפירוש הוא לשמור, לשמר, להגן או לציית... השני הוא 破: לא אלאה אותך בקריאות, הפירוש הוא לקרוע, לשבור, לתלוש או להרוס... השלישי הוא: 離 ופירושו הוא להתנתק, לפרוש, להפרד (זהו הקאנג'י הראשון במילה "ריקון-סורו", "להתגרש" ביפנית

ננדין

New member
../images/Emo24.gif

עכשיו תביא את הקנג'י של MUSHIN ואני אסלח לך לגמרי על זה שעוד לא קיבלתי פידבקים על הדיסקים שצרבתי לך...

Tonjin

New member
הקאנג'י של MUSHIN הוא מהנפוצים

ביותר, בטוח ראית אותו על קיר בדוג'ו איפה שהוא.. 無心 無 - שום דבר, כלום, לא, איין (MU) 心- לב, מיינד, רוח, נשמה (SHIN)

אתה זקוק לוויסקי או למשהו

אחר שאי אפשר לכתוב בפורום, אבל נרמוז שזה כינוי לסוכריה על מקל בירושלמית. אבל בלי קשר: אני לא חושב שתוכל למצוא מקום שבו ההבדל בין "קרב אימון" ובין "הרחוב" מודגם בצורה טובה יותר מאשר בקרבות סכינים, לא משנה מה כלי הנשק המסומלץ שבו אתה משתמש. קשה להסביר, אבל קל להדגים, ואשמח לעשות את זה בדברות הפלדה. כל הנחת המוצא של טווח ראשוני, נחישות ההתקפה, ההפתעה, השאלה האם לך יש או אין סכין ביד כמתגונן וכו' - הכל שונים מאוד מאוד מאוד מ"קרב סכינים". בכל מקרה, סתם כדי להגניב, יש המצאה יותר טובה מסכין הטוש (דרך אגב, למה בכלל צריך לעשות אותו בצורת סכין? מה רע בארט ליינר רגיל?) - סכין שוק. כשאתה "נחתך", אתה מקבל שוק חשמלי קטן ולא נעים. מגניב מאוד, ולדעתי לימודי מאוד.

fa jing

New member
אמצעי אימון חזקה עליהם שיהיו

ידידותיים למשתמש. במקרה הזה המחיר מאוד לא ידידותי למשתמש. או שזה אולי רק אני כי אני סטודנט עני. חנן

ננדין

New member
זה כבר מכשיר ברמה אחרת...

ורק מהמחשבה עליו אני כבר פוחד לקבל זרם חשמלי... אתה יודע שאשכרה חשבתי גם על זה? אבל ביטלתי את הרעיון הזה מאוד מהר כי אני לא מבין כלום בחשמל וחשבתי שלחשמל מישהו זה קצת מוגזם...כנראה שהאמריקאים חושבים אחרת... מעניין מה ההרגשה שזה פוגע בך ועד כמה זה באמת בטיחותי... בנוסף, הסכין/טוש נראה לי פתרון יותר פשוט ועכשיו גם יותר זול. לגבי הארט ליינר - אני לא מבין כלום בסכינים אז בטח שאני לא הולך להתווכך איתך על זה אבל הוא לא נראה לי כמשהו שמדמה סכין אמיתית... לסכין ממוצעת יש שטח פנים חותך שגדול בהרבה מהחלק שצובע בארט ליינר. שוב, אני לא ממש מבין אבל אני מניח שזה משמעותי והופך את האימון עם ארט ליינר לאפילו פחות מציאותי...שזה מחשבה מפחידה בפני עצמה... אגב, למי שלא הבין הייתי רציני לגמרי...

eladי

New member
נאמר ככה: אם צבעת בארט לינר

זה אומר שבסכיר אמיתי התוצאה יכולה להיות הרסנית. אז אולי זה לא אימון שמשקף 100% מציאות, אבל זה טוב בשביל להדגים עד כמה הסכין היא מסוכנת (אגב - יש קשר בין המלה "סכין" ו "מסוכן" ?)... כלומר זה חד כיווני מבחינה לוגית: אם לא נצבעתי זה לא אומר שהסכין לא חתכה (זה לא אומר כלום כמעט). אם נצבעתי זה אומר שהסכין חתכה באבוה. אגב, ארט-ליינר הוא גם נשק קטלני בידיים הנכונות

ננדין

New member
אתה מאיים עליי???

אין בעיה! זה הולך להיות מצחיק... רק שתדע זה שביום שישי אני מגיע בליווי של מר חיים פאר ועוד כמה תותחים שישמחו לדבר איתך אחרי שאני אגיד להם מה אתה חושב על הנטיות המיניות של מתאמני ה BJJ... אני גם אזרוק לחיים על הדרך איזה קריאת תיגר ממך עליו...

Boogieman

New member
בא לך למות?

אז עזוב אותך מסכיני טושים של כוסיות, תעשה קרבות עם סכין אמיתי, אתה לא יודע אם זה עובד ברחוב עד שאתה לא מרגיש איך זה כשאתה לא יכול להזיז גפיים בגלל גידים חתוכים ועומד להתעלף מאבדן דם:)

קודם כל...

אל תמות לי כ"כ מהר....
עלית על רעיון, מסתבר שכבר המציאו אותו. זה בשורה התחתונה, מעבר למבאס כרגע, מראה, שה"קבסה" שלך עדיין עובד
תחשוב על רעיון נוסף... :) ננדין לשלטון כבר אמרתי?????

Boogieman

New member
האמת, זה קורה לי כלך הזמן...

אני חושב על רעיון ממש מגניב, שיעשה אותי עשיר, ואז מגלה שלישהו אחר כבר חשב על זה. הקטע עם הפניצילין היה הכי מבעס, ישבתי על זה שעות.

Zeev Foux

New member
הפוך - הזדמנויות חדשות

אתה באמת חושב שזה שישנה כבר פיצריה אחת בשכונה אומר שאין מקום לעוד אחת? זה שישנו ייצרן להבים אחד אומר שכל האחרים לא צריכים לפתוח קו ייצור? אולי המוצר שלך עדיף? אולי יש לך ייתרונות שאין לו? אולי בעצם זה שהמוצרים הללו קיימים הם חסכו לך כסף ב"חינוך השוק" ומאפשרים לך להתמקד ביתר יעילות בשיווק? ואולי הם בעצם חסכו לך כסף רב? אתה בוחר את הדרך - אם אתה בוחר לעוף בעננים ולהתרסק לתהומות, זוהי זכותך, אבל בחיים כמו בחיים (כמו באומנויות לחימה) לכל מכה ישנה חסימה ולכל בריח יש יציאה. טוב לחלום ולשאוף ליותר, אך הגב למציאות, לא לחלומות. זאב

דונתלה

New member
לא

כ"כ מהר כדאי לוותר על חלום\חזון\שאיפה. כדאי אולי להמשיך להתאמץ ולפתח את הרעיון (הממציא הראשון של הנעל הראשונה של "נייקי" עשה הרבה ניסויים בייתים ואת הסוליה לנעל שהפכה אותו מליאדר, הוא התיך גומי בטוסטר.... הכל אופן זה לא מנע מעוד הרבה חברות אחרות לקום בעיקבותיו ולעשות מיליונים) בהצלחה

למעלה