ממשק FIREWIRE

ממשק FIREWIRE

המחשב אותו אני מתכנן לרכוש כולל את הממשק הזה עכשיו - קראתי איפשהו שהממשק הזה הוא בעל עכבת יחסית גבוה ואילו כרטיסי הקול שתומכים בממשקים אחרים מהירים יותר... האם באמת כך הדבר? ובכלל מהן האלטרנטיבות לממשק הזה? קראתי שיש גם USB, האם זה חיבור ממש דרך הכניסה של ה-USB? כך שאם יש ממשק פיירווייר אז מן הסתם יש בכל מחשב גם יו אס בי? אשמח להסברים בנושא! תודה רבה

zoomout

New member
הסבר

ממשק firewire הוא עם עכבת טיפה יותר גבוהה מ pci למשל אבל זה לא מורגש,רוב האולפנים המקצועיים משתמשים בכרטיסי קול עם חיבור firewire;סתם דוגמא עופר ניסים המפורסם משתמש באחד כזה.אני לא כל כך מכיר את ההבדלים בין firewire ל usb אבל אם יש לך עוד התקן שמחובר ב usb למחשב,חבל שהוא יתחלק במהירות עם כרטסי הקול,כך שעדיף כבר firewire.עכשיו עוד דבר אחד חשוב,בשביל לעבוד עם מוסיקה אתה לא יכול לשים כל ממשק firewire שאתה רוצה,אתה צריך אחד עם chipset של Texas instruments הוא עולה משהו כמו 400 שקלים (במקום 100 שעולה הרגיל) אבל זה יבטיח לך עבודה יציבה.

מצב משוער....

אם יש לי מקלדת שליטה שמתחברת ביו אס בי וגם כרטיס קול שמתחבר דרך היו אס בי, זה יפגע בתהליך העבודה? כי שני כרטיסי הקול ששמתי עליהם עין מתחברים דרך היו אס בי. המחשב שאני כנראה קונה הוא מפי סי פאוור, והוא כולל פיירווייר של טקסס אינסטרומנט השאלה היא מה עדיף לי... כרטיסי הקול בינהם אני מתלבט הם - EMU 0404USB Fast Track Pro שניהם מתחברים דריך היו אס בי, אשמח אם תתנו את דעתכם גם עליהם. (אני מחפש כרטיס קול שכולל בתוכו פריאמפ במטרה להקליט גם גיטרות וקולות וכמובן גם שימוש בכלים אלקטרוניים) אשמח גם להמלצות נוספות ובהבהרות בנושא. תודה רבה ושנה טובה!

macro jam

New member
זה יפגע, אבל לא בדיוק בתהליך העבודה.

כל התקן חיצוני המתחחבר למחשב בצורת USB/FIREWIRE יעמיס על המעבד יותר מכרטיס PCI/PCI EXPRESS, רק שחיבור הFIREWIRE מושך הרבה פחות מצורת הUSB, ובעצם מעמיס פחות על המעבד. לגבי מקלדת שליטה בחיבור USB, אין שום בעיה לעבוד בצורה כזאת, המקלדת כמעט ושקופה מבחינת פעילות מעבד, כי כל מה שהיא בעצם עושה זה שליחת פקודות MIDI, והן לא כל כך כבדות כמו למשל עיבוד סטרים אודיו. ופה אנחנו מגיעים לכרטיס הקול... לחבר כרטיס קול דרך USB נשמע לי לא כל כך בריא... הכרטיס יפיק את מה שהוא מפיק גם בצורות חיבור אחרותת אין ספק, אבל האם המחשב שלך ימעוד בעיבוד סטרים האודיו וכל הפלאגינים מהSEQUENCER שלך? נשמע כמו עבודה ל מעבד על... אם כבר חיצוני, רק FIREWIRE, ואם אתה קונה מחשב מ PC POWERת אז תהיה שקטת המחשב שלך יעשה את העבודה... לגבי סוגי הכרטיסי הקול אני לא ממש אוכל לעזור לך כי אני לא מכיר את הדגמים... סורי...

למעלה