ממשל ב-"סטאר טרק"

הלדין

New member
ממשל ב-"סטאר טרק"

עיינתי בפתיל בעמוד הקודם שעסק בנושא הזה וברצוני לתרום מהגיגיי. א. הפדרציה היא חברה א-כלכלית. הדרך היחידה לרכוש מוניטין בפדרציה היא דרך הצי. אנשים אוהבים גיבורי מלחמה בעתיד לא פחות משהם אוהבים אותם כיום. אנשים טענו שברק יהיה ראש ממשלה טוב בגלל שהוא היה רמטכ"ל טוב. אין חוק האוסר על אדמירלים שפרשו לפוליטיקה לפשוט את מדיהם ככל הנראה. צי הכוכבים, לדעתי, אינו מאויש רק-ורק ע"י בני-אנוש אלא גם ע"י בני מינים אחרים בכמות השווה לזו של בני-האנוש. איננו רואים אותם מכיוון שאנחנו בדרך כלל עוקבים אחרי מעללי הקצונה הגבוהה ואלה בדרך כלל בני אנוש. ב. פרנגינר היא אוטוקרטיה קפיטליסטית. הנגוס ממונה ע"י מועצה של ראשי החברות הגדולות ויכול בכל עת להיות מודח מתפקידו כפי שכמעט קרה פעמיים.(הפרק בעונה האחרונה והפרק בו התגלתה שה-"שותף" של קוורק הוא שותפה.) הנגוס זק המליץ על רום כיורשו. באותו אופן, יכול נשיא ארה"ב להמליץ על אדם מסוים כיורשו כמו שעשה רוזוולט עם טאפט בשנת 1911. אין זה בטוח כלל וכלל שרום יהיה הנגוס הבא מכיוון שמינויו צריך להתאשר ע"י הפרלמנט אבל יש לו סיכויים טובים מכיוון שהנגוס הקודם המליץ עליו. ג. באג´ור היא תיאוקרטיה לכל דבר. ה-"ממשלה" היא ממשלה ייצוגית שנועדה להראות לפדרציה שבאג´ור רוצה להצטרף לפדרציה. מי ששולט בפועל הוא הקאי. (כל ראש שרים שיהין לומר לאו לקאי, יגלה עד מהרה במי באמת תומכים תושבי באג´ור) בסך הכל, כותבי "סטאר טרק" פרשו לפנינו את כל צורות המשטר האפשריות או שהם יכולים להעלות על דעתם המוגבלת.

Bajoran Preist

New member
הייייייי

אם הוא נכנס למאמרים, גם אני רוצה! ואחרי הכל, השרשור הזה הוא בתגובה לדיון שאני התחלתי !
(בתגובה לשאלתה של טאשה, כמובן)

rdaffi

New member
בעניין בייג´ור..

אני לחלוטין לא בטוח שזה נכון. מכיוון שהכיבוש ריסק את מוסדות הדת (כפי שצוין רבות במהלך הסדרה ובמיוחד בפרק Assenccesion או משהו כזה, אני לא בדיוק זוכר..) לקאי יש כוח שווה לזה של השר הראשון. להזכירך קאי ווין כיהנה במשך כשנה בשני התפקידים, עד ששקאר החליף אותה בתפקיד השר הראשון. בפרק Shaakar רואים בבירור איך הוא עושה לה שרירים וזה כמעט מוביל למלחמת אזרחים. באופן כללי ניתן להגיד שיש להם כוח שווה.

הלדין

New member
בייג´ור עדיין נותרה תיאוקרטיה

שאקאר לא יישאר ראש השרים לעד. מטבעם, פוליטיקאים הם אנשי פשרה וויתורים. איש דת ישרת את האינטרסים שלו אם ידבר על האידיאלים של באג´ור ועל העובדה שהנביאים הטילו עליו את המשימה הנוראה להיות הקאי של באג´ור. בסופו של דבר, משקלו של הקאי יתחזק לעומת משקלו של ראש השרים בפוליטיקה הבאג´ורית וזה האחרון יהפוך לבובה של הקאי לכל דבר.(הכוונה מתייחסת לעתיד אפשרי של בייג´ור). שאקאר ודומיו שייכים לדור מסוים והם דוחים מעליהם את הדוגמטיות הדתית כפי שהם דחו מעליהם את העריצות הקרדסית אבל הדורות חולפים ובאג´ור תשכח בעבר שפעם לפני שנים רבות היא הייתה חלק מהאימפריה הקרדסית וזה יהיה לחלק מההיסטוריה של באג´ור ותו לאו.(בזמנו, נראה כאילו המלחמה הקרה היא כל העולם. כיום גדלים אנשים שמעולם לא שמעו על המלחמה הקרה ולא ישמעו עליה אם זה תלוי בהם)

הלדין

New member
שאלות

א. האם ספינה שנמצאת במצב-וורפ למעשה יכולה לנוע דרך חומר מוצק כמו כוכבי לכת ושמשות? אחרי הכל, עד כמה שהבנתי, קשה לנווט ספינה בעל-חלל. ב. החוזה שחתמה הפדרציה עם הרומולנים בנוגע לאמצעי ההסוואה. יש להניח שהרומולונים ניסו להבהיר לפדרציה לאיזה כיווני מחקר אסור להם לפנות בלי לגלות להם יותר מדי על טכנולוגיית ההסוואה. הטכנולוגיה של "הספינה העוברת דרך הקירות" היא, כמדומני, פיתוח עקיף של טכנולוגיית הוורפ והסתעפות שעליה, ככל הנראה, לא חשבו הרומולנים. מה קרה למעשה לזה? הטכנולוגיה נחנטה? ג. לאחר שהם הניחו את ידיהם על הפרנגי עם האולטרה-משגר(משגר עם טווח של כמה שנות אור), מדוע אי אפשר למצוא כזה בכל ספינת חלל של הפדרציה? הרי זו לא הבעיה עבור המדענים של הפדרציה לגלות איך זה עובד.

תשובה ל-א´

אני לא בטוח ב-100%, אבל אני חושב שכל ספינה שנעה בוורפ מכילה מפת כוכבים במאגר שלה, וכשקובעים מסלול בוורפ המחשב מחשב אותו מראש כך שלא יפגע בכוכבים או בחומרים מוצקים.

rdaffi

New member
בקשר לב´ וג´...

בשניהם התשובה פשוטה- לפדרציה היו שתי ההזדמנויות הנ"ל להשיג קפיצת דרך טכנולוגית משמעותית, אבל היא דחתה את שניהם בשם העקרונות הנעלים כביכול שלה. סתם גיבוב של בולשיט. שום כוח פוליטי לא היה מתנגד לאיזשהו פיתוח שהיה נותן לו עליונות על אויביו...

Chakotay

New member
דפלקטור

הדפלקטור מונה מאבק כוכבים לפגוע בספינה שכך היא לאת תפגע בכל גרגיר חול קטן שיעשה בה חורים בגודל של כדורסל.

למעלה