ממשלי קרילובסקי

aharon5

New member
ממשלי קרילובסקי

(לקוח מפורום "הליכוד" תחת הכותרת: "משל לחברי הפורום" הבגיניסט. עם שינויים קלים שלי). הרשלה התבקש לעשות בבית הספר ניסוי שבודק את השפעת החום על קובית קרח. ביום הראשון הוא לקח קובית קרח, שם בשמש. חזר אחרי שעה- וגילה שהקוביה נעלמה. ביום השני שוב לקח קובית קרח, שם בשמש. חזר אחרי שעה- וגילה להפתעתו שהקוביה נעלמה. ביום השלישי כנ"ל. ביום הרביעי כנ"ל. ביום החמישי והאחרון כנ"ל, אבל גם הדליק לידה מדורה קטנה. חזר אחרי שעה- וגילה לתדהמתו: הקוביה נעלמה. הרשלה השתוקק עד מאוד למנוע את המסתה של הקוביה. אבל על השמש לא היתה לו שום השפעה, מה עשה? לקח הרשלה עט ורשם במחברתו: "מסקנת הניסוי- המדורה היא הגורם להיעלמות קובית הקרח. אם אך תכבה המדורה, הקוביה לא תימס". מאז ועד העצם (היום הזה) עוסק הרשלה במלחמה לוהטת וחסרת פשרות למען כיבוי מדורות תחת השמש. עד כאן המשל . . .

aharon5

New member
והנה הנמשל

ימי הניסוי הם מאורעות 1920, 1929, 1936-1939, מלחמת השחרור, הפדאיונים, מלחמת ששת הימים וכו´. בכל המקרים האלה הערבים תקפו את היהודים, בלי שכף רגלם דרכה ביש"ע. והשמאלנים? הם אומרים: זה הכיבוש!! תכבו את המדורה- לא תהיה אלימות.

mimoon_m

New member
אם הערבים הם שמש, אז כנראה שלא תוכל

לגרש אותם! די מדהימים הדברים שאתה כותב, בעיקר בגלל שהם מזכירים לי את הסדרה "תיקים באפלה".. כל פעם פרק חדש, שעוד יותר מהמם מקודמו, אך קשר עם המציאות? מה פתאום, הכל בדיוני.. אז, בבקשה בפרקים הבאים שתייצר (אם הסדרה עוד לא נגמרה) תוסיף קצת אמת, כי אז יכול להיות שיהיו כמה פראיירים שיאמינו.. בהצלחה..

all

New member
מיימון היקר

במיוחד כשאתה מנהל הפורום הזה אנא ממך, כשאתה אומר על אדם -"שקרן" אמור גם מה הוא השקר. ואם הבנתי את המשל נכון, הרי כל מה שהאיש ניסה להגיד זה שאם השמש המיסה את הקרח עוד לפני שהייתה לידו מדורה, כיבוי המדורה לא יפסיק את התמסמסות הקרח. ועכשיו הפירוש למי שהתקשה להבין - אם המלחמה בינינו התחילה הרבה לפני הכיבוש (דבר שגם ערפח, ראשי החמ"ס ובן-לאדן עצמו מעולם לא הכחישו). אז לא יכול להיות שהכיבוש הוא סיבת המלחמה. דרך אגב, מעיין לקחת את ה-"לגרש אותם"???

האנאלוגיה שלך נופלת...

השמש הוא דבר בלתי נשלט על ידינו בני האדם, בעוד שאנו עצמינו והיחסים בינינו - כן. לו היית במקום השמש שם "מדורה" ובמקום המדורה "שמן" אולי המשל שלך היה תופס איכשהו, ככה - הוא שטותי... מדורות אפשר לכבות (כבר מזמאאאןןן לא הייתה פה מלחמה כוללת. נכון שאתה מתגעגע?) אבל לא באמצעות שמן שרק מלהיט יותר את האש...

aharon5

New member
תודה נועה

הערתך נכונה, ואני אשקול לשכתב את המשל. לידיעתך: כבר נזפתי בהרשלה . . . (המקור של המשל הוא של הבגיניסט מפורום הליכוד). בכל אופן, מה שחשוב יותר הוא הנמשל: והסביר זאת יפה all. כך שאולי תקדישי כמה דקות מחשבה לא רק על המדורה אלא על גם על השמש (או לא רק על השמן אלא גם על המדורה - בסוגריים המשל לפי הצעתך). כלומר האם את כשמאלנית צריכה להמשיך כל כך להתאמץ למען כיבוי המדורה במקום כיבוי השמש (או להתאמץ כל כך למען הפסקת השמן במקום כיבוי המדורה כולה)? האם את לא הולכת שולל? האם את לא מחפשת את הפתרון מתחת לפנס? אגב, במחשבה שניה עושה רושם שהדוגמה עם השמש מצויינת. נראה שעל הסכסוך הכלל ערבי אין לנו שום השפעה. הם נחושים להשמידנו והם לא יוותרו על התשוקה הזו (עד שארה"ב תמגר את הטרור האיסלאמי בעולם כולו). ======= האם אני משתוקק למלחמה? לא. אבל אני גם לא פתי שמוכן ללכת שולל, להסכים "לקורבנות שלום" בהסכמה, לברוח ולתת להם כל מה שהם רוצים, להתפתות לתקווה שאם אתן להם אז אולי הם ירגעו, רק כדי להיות מופתע ולגלות כל פעם מחדש, שאת המלחמה רק דחיתי והגעתי אליה מוחלש יותר. האם התפיסה שלך מבוססת על מציאות או על תקוות? את בהחלט מוזמנת לערוך חשבון נפש. אם יש לך שאלות נוספות, אל תתביישי. לחילופין, כדי לעזור לך בחשבון הנפש, במיוחד בשבילך כתבתי את המאמר הבא. (אגב, יותר נוח לקרוא אותו בפורמט וורד. הקישור בתחתית הדף). ואם עדיין ישארו שאלות או ספקות - אל תהססי. בשביל מה אני כאן? שלך, עד שערפאת יפריד בינינו, אהרון.

למעלה