ממשיכים להתקדם...

איריסג

New member
ממשיכים להתקדם...

הבית ממשיך להתקדם בקצב לא רע בכלל... השלד גמור - התיקרות הונחו (החלטנו בסופו של דבר לשדרג לתיקרות איטונג - עשינו את השינוי ההנדסי המתבקש כדי להניח את הקורות של איטונג), המדה המתפלסת כבר יצטקה על התיקרות, וגם האלמנטים ששומרים לנהו על המראה של ה"גושים" של הבית כבר בנויים - רואים כבר הבדלי גבהים בין חלקי הבית. בתוך הבית - גם קירות הפנים בנויים כולם. זה כייף כי סוף סוף רואים את הגודל האמיתי של כל חדר וחדר. לפני כמה ימים יצקו את רצפת המוסך, ובקרוב יבנו את קירות המוסך. ובערב החג - סימנו חשמל - והנה התמונות... התכנסנו דרור ואני (ודר הקטנה שישנה במינשא רוב הזמן) , ציון החשמלאי, תמר מעצבת הפנים ועל כולם ניצח גולן, מנהל הפרוייקט שלנו, האורים והתומים שלנו בכל התהליך הזה. האיש הכי פרקטי ומנוסה שזה המקום להגיד שכמו שזה נראה - בחרנו בחירה מצויינת בפורמט שהלכנו עליו של קבלן מבצע עם מנהל פרוייקט של "רוח סתיו". הוא מוריד מאיתנו כל כך הרבה כאבי ראש, מנהל את כל בעלי המקצוע - ולמעשה הכל זורם בלי שנצטרך לדאוג אפילו לשניה. ואיפה שצריך אותנו - אז הוא קורא לנו ועושים ביחד את מה שצריך. אז כאמור - סימנו חשמל. לקח כמה שעות, התלבטנו לגבי גובה של כל נקודה ונקודה - וכל מיקום ברמת הסנטימטר - זה מאד חשוב לעשות את זה ממש בשטח - ולא "על הנייר" - כי כשרואים בעין את הדברים - זה הרבה יותר מובן. סיימנו גם את כל המיקומים של האינסטלציות ( אסלות,אינטרפוצים, ברזים וכיורים) היום כבר התחילו לבצע את החיתוך של האיטונג - כהכנה להכנסת כל האינסטלציות לקירות. יאללה - תמונות... קודם כל - הבית מבחוץ - מאזור הכניסה הראשית.

איריסג

New member
מסמנים...

לא יודעת אם מצליחים לראות - קירות הפנים בנויים מלבני "שקע תקע" של איטונג.

איריסג

New member
בוחרים את המיקום של הרמקולים

שיהיו שקועים בקיר של הטלויזיה (פה רואים את הלבנים של קירות הפנים. בתמונה הקודמת זה קיר הממ"ד )

איריסג

New member
האזור הציבורי

מה שחסר עדיין זה מין אלמנט מרכזי בנוי שיהיה כמו "שער ניצחון" - מעבר מהכניסה לבית לכיוון פינת האוכל - שקצת "יגדיר" את הכניסה והחלוקה בין האזורים השונים בחלק הציבורי . מסובך להסביר כרגע. כשזה יהיה בנוי - נצלם... כשהיינו שם היה לי ממש חבל שיהיו חלונות בבית - היתה כזו בריזה מדהימה שממש היה לי חבל שהיא בקרוב תחסם על ידי זכוכיות.... מה הלאה? אחרי החג סמיר יבוא להרכיב את המשקופים העיוורים - הוא כבר לקח מידות למשקופים העיוורים ובקרוב יתחיל לייצר את החלונות עצמם. בימים אלה, כאמור - חורצים את הקירות כדי להעביר בהם אינסטלציה וחשמל - ואז יחופה הכל בגבס (פרט לחדרים רטובים - ואולי קיר אחד שנשאיר לטיח גס יותר - מחר נבחר עם תמר המעצבת איזה מהקירות זה יהיה) וכולי תקווה שאת ליל הסדר כבר נעשה בבית...

נראה נפלא!

מעניין שגם אני חשבתי לעצמי היום שכמה חבל לסגור את כל הפתחים כי גם אצלנו היה אוויר נהדר...

איריסג

New member
במקום טיח שחור

זה חלק משיטת הבניה שבה נבנה הבית - אין טיח שחור (יש רק בחדרים רטובים) - אלןא הדבקה של לוחות גבס ישירות על הבלוקים (אין צורך בתשתית בין הגבס לקיר)ץ זה נותן מראה הרבה יותר חלק ואחיד של הקיר , וגם מאפשר עבודה נקיה הרבה יותר.

איריסג

New member
בבנייה הקונבנציונאלית - למיטב ידיעתי זה יותר

יקר ליישם גבס במקום טיח, וממה שאני מבינה גם צריך תשתית של פרופילים ממתכת - כי הבלוק לא ישר לגמרי - אז לא ניתן להדביק ישירות על הבלוק. אבל בשיטה שבה אנחנו בונים - זה חלק בלתי נפרד מהשיטה - ולכן המחיר כולל את החיפוי בגבס בכל הבית פרט לחדרי האמבטיה (שם עושים טיח שחור וגבס ירוק על התקרה) . וכן - גם כל התקרה היא מגבס - וזה חוסך לנו את העלויותאקסטרא של כל מיני הנמכות גבס למיניהן שעושים לצרכי דקורציה / תאורה / מיזוג - כי גם זה בילט אין בשיטת הבניה - ולא משנה באיזה גובה אנחנו מיישמים את תקרות הגבס או באיזה עיצוב. מה שכן - החלטנו לשדרג את הגבס בכל הבית לגבס ירוק - מכיוון שכל הצנרת של המים גם היא עוברת בתקרה ובקירות אצלנו (עוד משהו שקשור בשיטת הבניה) - ולכן העדפנו גבס שיהיה יותר עמיד בפני נזילות וכו' - ההפרש הסתכם בסה"כ בכמה אלפי שקלים בודדים וזה היה שווה לנו.

גיתית10

New member
נשמע מאוד מעניין- מעבר ליתרונות של בנייה

נקייה , מבודדת ונראה שגם חוסכת בזמן, האם המחיר מצדיק???? אנו עומדים לבנות בהרי י-ם ומדובר בבית קטן (120 מר") בקומה אחת ונראה לי שיש מקום לבדוק צורת הבנייה הזו. תודה בעבור תשובתך

איריסג

New member
אם יש לך תוכניות של הבית - שווה לך לבדוק

עם דביר - מנכ"ל רוח סתיו. אנחנו הגענו אליהם בכלל כדי לקבל הצעת מחיר לבניה רגילה ואז דביר הציע לנו את השיטה הזו, וזה מאד מצא חן בעיניינו. למרות זאת כמובן ביקשנו הצעת מחיר כדי לבחון אותה אל מול ההצעות האחרות - ולהפתעתנו (ושמחתנו) - ההצעה של רוח סתיו גם היתה האטרקטיבית ביותר אל מול שאר ההצעות. היום אני מבינה שהאטרקטיביות שלה היא אפילו יותר גדולה - כי למשל בהצעות הרגילות הבניה הית הבבלוק שחור - ואם היינו מבקשים בניה באיטונג זה היה מוסיף מרכיב די יקר למחיר. ואם היינו מבקשים לכלול בהצעות המחיר את כל תיקרות הגבס וההנמכות - זה היה מוסיף עוד הרבה כסף במחיר, ואם היינו מבקשים יציקת מדה מתפלסת בכל הבית כהכנה לפרקט - זה היה מוסיף עוד אלפי שקלים אם לא יותר - וכו' וכו'. זאת אומרת שבמחיר האטרקטיבי - גם קיבלנו מרכיבים שבבניה רגילה נחשבים "אקסטרא". אם מדובר על בית שטוח, שאין בו קירות עגולים או זויות - שווה לכם לבדוק את האופציה. לתוכניות שלנו נדרשו התאמות ממש מינוריות כדי להתאים לשיטה - וכל ה"ויתורים" שלנו הסתכמו בסופו של דבר בויתור על 3 חלונות אוורור שמלכתחילה לא היינו בטוחים שאנחנו רוצים אותם.

LittleDevil

New member
נראה מעניין מאוד. אפשר קצת הסברים על השיטה?

מה בדיוק עושים "רוח סתיו"? אם הבנתי נכון הם לא אלה שבונים. מה השירות שהם מספקים? זה נראה כמו בניה קונבנציונאלית שבה הבלוק השחור הוחלף באלמנטים של איטונג וקירות הפנים גם כן. האם ישנם הבדלים נוספים? אגב, התקרה נראית גבוהה מאוד, לפחות לפי התמונה - הייתי מנחש 3.5 מטר. זה חלק מהתכנון או אילוץ של שיטת הבניה? ועוד דבר שמסקרן אותי - האם ניתן לבנות שתי קומות בשיטה הזו?

איריסג

New member
רוח סתיו היא חברה קבלנית לכל דבר ועניין

אנחנו עובדים איתם כקבלן מפתח - לבית שאת התכנון שלו עשתה עבורנו אדריכלית שלנו - וההתקשרות עם רוח סתיו היתה לאחר שהיו לנו תוכניות גמורות וההיתר כמעט היה בידינו. התקרות אצלנו אכן גבוהות - אבל זה כי רצינו את זה ככה. האילוץ היחידי שנובע מהשיטה הוא שבמקור הבית היה אמור להיות 3 גושים שכל אחד מהם בעל תקרה בגובה נפרד - ובסופו של דבר המראה ישמר באמצעות קירות שנבנו מעל התיקרה, והגובה מתוך הבית ישמר באמצעות הנמכות גבס - והתקרה ה"אמיתית" יצוקה במפלס אחד. בסופו של דבר - מבחינתנו - כמו בתוכנית המקורית - האזור הציבורי יהיה 3.5 מ"ר, חדרי השינה יהיו 3 מ"ר, וחדר השירות, הממ:ד והמוסך יהיו 2.6 או 2.8. וכן - אפשר לבנות בית עם שתי קומות ואפילו מרתף... (המרתף יבנה כמובן בבניה קונבנציונאלית). ההבדל היחיד הוא שצריך להחליט מראש אם בונים 2 קומות או רוצים לבנות בעתיד קומה שניה - כי אז צריך תקרה יותר עבה שתהיה תקרה נושאת לקומה שניה. אנחנו ויתרנו על קומה שניה וגם על האופציה לבנות כזו בעתיד - וזו החלטה בלתי הפיכה. אפשר לקרוא עוד על השיטה באתר של רוח סתיו

איריסג

New member
זה גדול - אבל זה נראה ענק...

כי בסופו של דבר 210 מ"ר בנוי זה אומנם לא בית קטן - אבל ממה שאני מגלה פה בפורום - זה די ממוצע היום (בעיקר אם מוציאים את המפלצות של ה 500 - 600 מ"ר בנוי שבונים בשכונה הנוכחית שבה אני גרהץץץץ) אבל בגלל שזה שטוח, והתיקרות גבוהות - זה באמת נראה ענק. (מישהוא מכיר עוזרת בית באזור אבן יהודה שמתפנה באפריל???
)

מה גודל הסלון?

נראה בצילומים שהוא אינסופי... אגב עוזרת - אחד השיקולים שלי לסלון לא גדול (יחד עם פינת האוכל יוצא כ 45 מטר) היה זה שאני לא סובלת שמסתובבים לי בבית ומתעבת עוזרות. בשלוש שנים האחרונות ניסיתי ארבע ואת כולן העפתי אחרי פעמיים שלוש ולא משום שהן לא עבדו טוב אלא משום שלא יכולתי לסבול את נוכחותן בבית. ואגב מפלצות - ברחוב שלנו בנה אחד מעשירי הארץ בית שיותר גדול ממרכז הקניות שצמוד אליו... 5 דונם אדמה, מגרש כדורסל, באולינג, בריכה, הבוטקה של השומרים יותר גדול מהבוטקה של נשיא המדינה (למי שמכיר) ורחבת הכניסה מזכירה את רחבת הטקס של יום העצמאות...

איריסג

New member
הסלון עצמו דווקא לא גדול

האזור שמוגדר "סלון" הוא בסביבות ה 5 על 5. תשמעי סיפור: לפני איזה שנתיים, אחרי שהתוכניות של הבית היו עקרונית סגורות - נסענו למרכז הבניה בגעש, לראות מה קורה שם.. תפס אותנו יוסי רולס, אדריכל שנותן שם ייעוץ של "דעה שניה" - כשירות חינם. ישבנו איתו. הסתכל על התוכנית. אמר "משהו פה לא הגיוני בעיני בתוכנית שלכם. הסלון נורא קטן. המטבח ענקי. מה , אתם גרים במטבח? ואיך תמכרו את הבית עם כזה סלון? ניסינו להסביר לו שזה מכוון. שאין לנו כוונה למכור את הבית, ושכן - כל החיים המשפחתיים שלנו יהיו באזור המטבח ופינת המשפחה ולכן הם גדולים יותר מהסלון. הוא הסתכל עלינו במבט מלא רחמים של "אתם לא מבינים מהחייםן שלכם כלום"... אבל זה בדיוק העניין - הבית הזה נבנה בדיוק על פי הצרכים שלנו, ועל פי איך שהמשפחה שלנו מתנהלת. ולכן הסלון יחסית קטן - כי הוא מיועד בעיקר לאירוח "רשמי" - כשחברים יקפצו לקפה - אנחנו נשב איתם במטבח סביב האי או בפינת המשפחה. ולעניין העוזרות - מה שבעיקר חבל לי שהעוזרת הנוכחית לא תוכל לעבוד אצלנו אחרי שנעבור - זה רחוק לה מדי...

למעלה