ממשיכים הלאה

ממשיכים הלאה../images/Emo70.gif

עם הניגונים והשמחה שמאפיינים את הפורום המתוק שלנו
ומה יש לנו היום? היום אולי נעלה את אחד הניגונים העתיקים והיותר בלתי ידועים במוזיקת הכליזמר. מה מאפיין אותו? ראשית זה ניגון טיפוסי למוזיקת הכליזמר.בחלק בלתי מבוטל של הניגונים הללו עצב ושמחה מעורבים זה בזה.תמיד מתי שהשילוב קיים, הניגון יתחיל כמנגינה איטית,משדרת עצבות,כיסופים או איך שלא נקרא לזה
ככה זה למשל בניגון הרומיינשע דואיינא שהזכרנו כאן בעבר.ניגון "תחית המתים" קוראים לו במירון "ריקוד הברוגז" יש שיקראו לו או "ריקוד הבקבוקים" שלפעמים מתכוונים למשהו אחר...לא משנה
ל"ריקוד הברוגז" הברוייגז טאנץ נקדיש אולי הודעה נפרדת בעתיד וננסה אולי גם לחקור מהיכן זה הגיע. דווקא שם זה מתחיל שמח באמצע לאחר ה"מריבה" זה נהיה עצוב ובסוף שוב שמח.הריקוד הזה למעשה הוא תרכובת של שני ניגונים האחד ערבי והשני רומני והשילוב הארציישראלי הוביל לחיבור שבינהם.אבל כבר סיכמנו שנדון בזה בפעם אחרת:)) בניגון שלפנינו זה לא בסגנון "הרומינשא דואיינא" שהזכרנו. זה סגנון שונה ומעניין
למעשה הניגון מתחלק לשלושה חלקים כאשר הם מנוגנים בחלק האיטי ו"העצוב" של המנגינה ובחלק השמח חוזרים על עצמם שני החלקים הראשונים בלבד.זה מקובל במוזיקת הכליזמר. הנה הסקיצה שערכתי.במידה ויש בעיה. ניתן לנסות את הקישור הזה או דרך תיקית KLEZMER כרגיל הניגון הוא די ארוך 6 דקות ומשהו..לבעלי מודם רגיל מומלץ לגשת ולשתות
עד שזה ירד למחשב. אני באופן אישי ממליץ על 24 קראט של עלית
שחזור של אחד הניגונים העתיקים והמיוחדים של מוזיקת הכליזמר של פעם
תהנו

יישר כח ר´ איש הרוח.../images/Emo140.gif

איזו השקעה! נהניתי, כרגיל, גם מן הניגון וגם מן הביצוע.

ora11

New member
ערב טוב קר וגשום../images/Emo186.gif../images/Emo182.gif

ערב טוב לך איש הרוח חזרתי לפורום עם הרבה געגועים ממש חסרת לי. לא הייתי בחופש וגם ברוך השם אני בריאה . פלאי הטכנולוגיה המחשב פשוט שווק חיים. החלפתי את הhard dusk פירמטנו את המחשב ועכשיו אני פה אתכם ושומעת את הסקיצה שלך איש הרוח יקר זה פשוט מחמם את הלב ואת הנשמה. תודה עכשיו אני צריכה מחדש להוריד את כל השירים מחדש . אני עסוקה בעבודה. בבית בילדים ובנכדים שיהיו בריאים. אני כותבת ושומעת את הניגון פעם חמישית. קראתי שגם אשתך שתהיה בריאה משתתפת בפורום וגם מנהלת פורום. הבן שלי הוריד לי את התוכנה להוריד קבצים וכך אני לאט לאט אוריד את כל הניגונים היפים שלך ושל חברי הפורום המהנה שלנו. לילה טוב וכל טוב אורה.

אולי מתאים להבעיר את האח ../images/Emo168.gif

להתחמם לצלילי שירו של מרדכי וורשבסקי. "אויפן פריפעטשיק" (על האח המבוערת) בביצוע הזמר הנפלא יאן פירס. לכל ילדי ישראל,
שנמים עתה את שנתם, וצריכים לקום מחר, ללימודיהם. ולכל הנוסטאלגים באשר הם. ריל ו...כו.

מיותר לציין

שגם את חסרת לנו אורה
על המחשב קשה לסמוך,ואני כותב את זה מנסיון.גם לי הוא נפל כמה פעמים בעבר. שיהיה לך הרבה נחת מהילדים והנכדים:))

למעלה