ממשיכה לקרוא - דיבס

ממשיכה לקרוא - דיבס

3 שנים אחרי האבחון אני סוף-סוף "העזתי" לקרוא ספרות על (ליד) אוטיזם. בשיחה עם מישהי שלא קשורה לתחום המליצו לי על ספר "דיבס - הילד שחיפש את זהותו". קראתי בנשימה אחת! אבל... מתאור ראשוני שנתנו לדיבס חשבתי שזהו אוטיזם קלאסי. אחרי פגישה טיפולית אחת נראה לי שממש לא! התוצאות היו מהירות מדי. הוא נפתח וסמך על המטפלת 5 דקות אחרי שנכנסו לחדר... וגם בהמשך - הטיפול היה מהיר מדי. הילד הוביל אותו בעצמו. מצד שני, המטפלת הציגה שהשינויים היו בחדר בלבד, "בעולם האמיתי" הם התבטעו לאט יותר ולא במלוא הכח. די בילבל אותי! וכרגיל, האשימו את ההורים בבעיות רגשיות של הילד... מה דעתכם? קראתם? האם זה HFA? האם הטיפול אמין? אמיתי?

הספר ישן למדי וככל הנראה לדיבס יש קושי רגשי

הספר מבוסס על הגישה הישנה שראתה ילדים אוטיסטים וקשרה זאת לאמהות 'קפואה'. דיבס מתאר ילד עם התנהגות אוטיסטית שטיפול המבוסס על הסגנון האנליטי הצליח להשפיע עליו לטובה. אם הסיפור היה באמת - הילד לא אוטיסט. אולם יותר נראה שמבוסס על התיאוריה הנ"ל. בכל מקרה - זה לא ממש עוזר.

1אלני

New member
הסיפור אמיתי

אבל הילד לא היה אוטיסט. מה שלא היה שם, כנראה הטיפול עזר לו לצאת מהקשיים הרגשיים מהר.והתהליך גם שינה את הוריו. זה לא שיגרתי באמת.

אני המתבססת דווקא על המכתב האחרון שהיה שם

עם נקודת מבט שדי דומה לילדים אוטיסטיים: כל כך מלא תום, כל כך מנקודת מבט של טוהר. וגם הספירה של סוגי צמחים בגינה... כל זה כבר אחרי הטיפול שהצליח, והיה נראה לי כאספרגר (אבל כיוון שאנו יודעים שהיה שם עיקוב שפתי, חשבתי על HFA)

shulamokshim

New member
אני קראתי את הספר מזמן

ולפי מה שאני זוכרת האמא סיפרה שהיא לא כל כך רצתה ילדים וגם חשבה שהתינוק דיבס היה מכוער. אולי זאת סיבה לריחוק שלו ממנה כי אם הוא היה תינוק רגיש הוא יכול היה לחוש ברתיעה של אמו ממנו. בנוסף, מספיק רגישות יתר נפשית ופיזית כדי לפתח סימפטומים כמו שלו בתנאים כמו שהמחברת טוענת שהוא חי. גם לי זה לא נראה כמו אוטיזם. המחברת של הספר טוענת שמגיל אפס הוריו העמידו אותו כל הזמן במבחני יכולת והשגים לימודים וכל הזמן היה צריך להבחן ולהוכיח את עצמו. יתכן שהוא סבל מלחץ נפשי שבנוסף לרגישות שלו הוביל להתנהגות שלו.

כל הספר היה נדמה לי שיש בעיה

בATTACHMENT. האמא לא אהבה אותו ויצרה ריחוק, ואז נכנסה ללופ של נבואה שמגשימה את עצמה.

למעלה