ממשיכה את הדיון

• פותח הנושא .m
  • פורסם בתאריך

.m

New member
ממשיכה את הדיון

זו ההודעה האחרונה שלי, בשרשור שכבר ירד למטה. פריק יקר, אני ממתינה לתגובתך.
mai

I am a freak

New member
מצטער, לא ראיתי את התגובה.

הרי, מהו בעצם העיקרון של היהדות
ע"פ היהדות- כולנו אורחים כאן, בכדור הארץ- ואנחנו צריכים להכין את עצמו לשהותנו הנצחית בעולם הבא. בגלל זה יש מצוות, בגלל זה יש חוקים- כדי "לצבור" לעצמנו נקודות זכות כדי שהשהות שלנו בעולם הבא תהיה יותר נעימה. אם אכן ידיעותי נכונות, אין גלגול- כי זה נוגד את העיקרון המרכזי ביהדות, שהות נצח בעולם הבא. הפריק.

.m

New member
איך יהודי עונה על שאלה?

בשאלה!
מהו "העולם הבא"? אם "צדיקים" הולכים ל"גן עדן", ו-"רשעים" הולכים ל"גהינום", מה קורה לאלה שאינם רשעים, אך אינם צדיקים? וכמו שאמרתי כבר קודם - ליהדות זרמים רבים. איזה זרם מייצגת התפיסה הזו?
mai

I am a freak

New member
התפיסה שלך מעוותת.

כולם הולכים לגיהנום. גם הצדיקים וגם הרשעים. אחרי שהנפש עוזבת את הגוף, היא עולה למעלה ושם, מתחיל תהליך טיהור הנפש. בגלל שאין אף אחד מושלם, כמיטב ידיעתי, וכולם ביצעו, ע"פ היהדות, לפחות חטא אחד- כולם מגיעים לגיהנום, שם הם מכפרים על החטאים שלהם ומטהרים את עצמם. ולאחר מכן, כשהנפש מטוהרת, היא עוברת לגן העדן- וחיה שם חיי נצח. ליהדות זרמים רבים, אבל לכולם יש עיקרון אחד משותף, העיקרון הזה [שהסברתי מעלה]. עליו מתבססת כל התורה, בעצם[
]. התנ"ך, ספר ההוראות של אלוהים, מסביר לנו מה אנחנו צריכים לעשות ואיך אנחנו צריכים להתנהג, כדי שבעולם הבא יהיה לנו טוב. ההבדלים בין הזרמים של היהדות מתאפיינים במצוות שונות, מסורות שונות, שפות דיבור שונות [חוץ משפת הקודש כמובן], הקלות מסויימות, החמרות מסויימות וכו'. אבל העיקרון הבסיסי הוא אותו עיקרון. הפריק.

.m

New member
האמנם../images/Emo35.gif

לאורך כל הספר "גלגולי נשמות" של הרב ברג (המכון לחקר הקבלה), מובאים סימוכין מהתנ"כ ביחד עם פרשנויות. לדוגמא: בספר שמות, פרק כ', פס' ה, נכתב "...פוקד עוון אבת על-בנים על-שלשים ועל רבעים לשנאי...", "...אין פירושו מה שנרא לעין ממבט ראשון. יש לו משמעות עמוקה הרבה יותר. כוונתו היא שאדם מסוים, הנשלח אל העולם למטרת תיקון, אינו מצליח להשלים את תיקונו ולכן עליו לחזור. התנ"כ לא התכוון לומר, שאדם תמים וחף מפשע ישלם על חטאי אבותיו, אלא שאותו אדם שחטא – הוא האב, שחזר בדור שלישי או רביעי, כדי להשלים את מלאכת התיקון שלו..." (ע"מ 43) הרב ברג ממשיך וטוען - "המקובלים... המאמינים שהנשמה יכולה להתגלגל ברמת חיים נמוכה יותר מזו שעזבה בחייה הקודמים. ואכן, כאשר התיקון שנועד לנשמה כבד במיוחד, עשויה נשמת אדם למצוא עצמה מגולגלת בגוף חיה, צמח או אפילו אבן..."(ע"מ 45) וציטוט לסיום "...ממה שנאמר עד כה צריך שיהיה ברור, כי תורת גלגולי הנשמות נדונה בתנ"כ ומקובלת עליו, ועל כן היא חלק בלתי נפרד מן היהדות, ומכל דרך אחרת המבוססת על התנ"כ" (ע"מ 46) כמו כן ישנן הפניות רבות לספרו של האר"י, "שער הגלגולים", אליו כבר הפניתי בעבר. אז כנראה שהאמירה שלך "אין גלגול- כי זה נוגד את העיקרון המרכזי ביהדות, שהות נצח בעולם הבא" (לה, אגב, לא הבאת כל סימוכין) אינה מדוייקת... אני מניחה שישנם אנשים השוללים את רעיון גלגול הנשמות, אך למה להכליל זאת על היהדות כולה?
mai

icko2

New member
לכל ישראל חלק בעולם הבא

אם את נשמה של גבר אז את חוזרת להתגלגל פעם אחר פעם כדי לעשות תיקון. אף נשמה של יהודי לא הולכת לגיהנום גם לא של רשעים כי לכל ישראל חלק בעולם הבא. אם יש לך נשמה של אישה את לא חייבת להתגלגל שוב אבל יכולה לחזור להתגלגל - למשל להיות עם הזיווג שלך בגלגולים. הסיבה שאישה לא צריכה להתגלגל שוב היא כי עוונותיה יכולים להתמרק בגיהנום אך לאחר מירוק היא יוצאת מגיהנום ומגיעה למקום הראוי לה בעולם הבא. בסופו של דבר כל היהודים יהיו בגן עדן רק שהצדיקים יותר יהיו במקום יותר גבוה בגן עדן - ישנם 7 רקיעים בגן עדן. כל זה מהקבלה. ספר שער הגלגולים. יש יוצא מן הכלל אם גבר חטא חזר לגלגול ולא תיקן כלום וכך 3 גלגולים ללא שיפור כלל אז הוא הולך לגיהנום למירוק ואז יעלה לגן עדן. אך מקומו בגן עדן לא יהיה גבוה. לגבי גויים אני לא יודע

.m

New member
אז אתה מחזק את עמדתי

לגבי תפיסת גלגול נשמות ביהדות. יפה.
ועכשיו נפתח דיון חדש: "לכל ישראל חלק בעולם הבא" - האם "כל ישראל" הם העם היהודי? האם הם היהודים החיים בא"י? ואם מדובר ביהודים - מיהו יהודי? אם נולדתי לאם יהודייה, אך אני ביליתי את חיי בחטאים ועוונות, האם עדין יש לי מקום בעולם הבא? אם נולדתי לאם יהודיה, אך המרתי את דתי, האם אני עדיין יהודיה? ואם נולדתי לדת אחרת, אך התגיירתי? ואם נולדתי לאב יהודי, ואם בת דת אחרת? ואיזה מהזרמים הרבים היהדות (שהרי כה רבים מהם מתנגדים לזרמים אחרים, ופוסלים אותם בטעה שאינה "יהדות אמיתי") מבטיח את מקומי בעולם הבא?
mai (אני יכולה להמשיך...)

icko2

New member
תשובה

כל ישראל זה כל היהודים בעולם כולל רשעים גמורים. יהודי נולד לאם יהודיה - כי הוא מקבל את הדם שלה ברחם - והדם זה הנשמה. אם גויה ואב יהודי - הילד גוי מוחלט מכיוון שדמו ונשמתו נוצרו מדמה של הגויה כשהיה ברחם. גוי שמתגייר הופך ליהודי גמור ולא יכול לחזור להיות גוי. גוי שהתגייר יש לו נפש יהודית אך התגלגל בגוף של גוי. יהודי לא יכול לשנות דתו. דמו ונשמתו ישארו יהודים. הוא יכול לכפור ולחטוא אך נשמתו תישאר יהודית תמיד. מתי כל היהודים יגיעו לעולם הבא? כשכמות המעשים הטובים של היהודים יגברו על כמות החטאים. לכן מספיק מעשה אחד טוב של אדם כדי להכריע את דין העולם כולו לכף זכות אם אנו עכשיו בשיוויון.

.m

New member
../images/Emo103.gif

ראשית, ראוי לציין שזו גישה אחת לנושא, וישנן גישות אחרות. עד שלא תרד אלוהים בכבודה ובעצמה ותעדכן אותנו באופן אישי בדיעותיה, כל הדיעות לגיטימיות. הדיעות שאתה מציג, וגם את זה חשוב לציין, מייצגות את דיעותיו של ברג, מהמכון לחקר הקבלה. ברג, בכתביו, מסתמך הרבה על "שער הגלגולים" של האר"י. ושוב אני שואלת: איזה מהזרמים הרבים היהדות (שהרי כה רבים מהם מתנגדים לזרמים אחרים, ופוסלים אותם בטעה שאינה "יהדות אמיתי") מבטיח את מקומי בעולם הבא? אי מכירה את הסברה הקושרת את הדם לנשמה, והיא בעייתית. אם דם=נשמה, מדוע אישה בעת מחזור נחשבת טמאה? הדם שלה צריך, ע"פ סברה זו, להחשב למקודש! ואל אחת כמה וכמה אם מדובר בדם של אישה יהודיה...
mai

הרשה לי לתקן אותך

ישנם אנשים שלפני שהם נפטרים הם עברו יסורים בעולם הזה , והרי ידוע שיסורים מכפרים עוונות , אז לא כולם הולכים לגיהנום

icko2

New member
תשובה

דווקא אמרתי שגברים יהודים לא הולכים לגיהנום אלא ממשיכים להתגלגל ועוברים תיקונים בגלגולים - לא בגיהנום. רק רשעים מוחלטים שלא השתפרו בכלל במשך 3 גלגולים רצוף עוברים בגיהנום בדרך לגן עדן כדי להזדכך. תקופה של עד שנה. גם בעולם הזה מתכפרים עוונות ע"י יסורים זה לא סותר כלל. לא כנסתי לזה. ראה שער גלגולים.

אני היוצר את גן העדן והגיהנום בחיי

לאורך כל התנך נילחם הקב"ה באלוהים אחרים. אם לא היו קיימים, לא היה נלחם. המושג גן עדן וגיהינום שייך לנצרות איסלם ויהדות. כל אדם ואמונתו. לפי כל הדתות כולל הבודאיזם, יש משהו כמו גן עדן וגיהינום. כל דת מחזיקה באמונתה וכופרת באמונתם של אחרים. והפוסל באמונתם של אחרים, באמונתו פוסל. (הפוסל במומו פוסל). כל הדתות מאמינות באל עליון, מלאכים, גילגולי נשמות, תפילות, נביאים, וכדו'. . . פשוט הדרך של כל דת היא שונה והחכמים הם אחרים. לדוגמה: שלושת הדתות האיסלם, הנצרות, והיהדות. מאמינות במשה רבינו, (אצל האיסלם הוא ניקרא הנביא מוסא). דוגמה נוספת כל הדתות מאמינות בשטן. אז איך אפשר להתכחש אליו. קיומם של הדברים האלה רק מוכיח שיש אלוה (אל) אחד, או אלוהים רבים שהם אחד. אלוה/ים. וישנם לאלוהויות הללו הרבה מאוד נביאים ושליחים. נושא של גן עדן וגיהינום, הוזכר בתקופת המשנה לאחר חורבן בית שני. כמו שיטת המקל והגזר, שוטר טוב ושוטר רע. שכר ועונש. כי אלוהים הוא כמו אב רחום וחנון, ואין לו שום סיבה להעניש את בניו. לא חשוב מהי דתם או אמונתם, מטרת הגילגולים היא החוויה עצמה. ואין קשר לשכר ועונש. באהבה רבה לכולם. מיקי

.m

New member
../images/Emo13.gif

מטרת הגילגולים היא לימוד. אכן. בוקר טוב
mai

Galle

New member
אני ממש חייב לשאול משהו..

כמובן.. שכל תשובה אני מקבל בעירבון מוגבל.. כי אף אחד לא באמת יכול לדעת מה באמת דרכו של אלוהים.. אבל מתוך סקרנות........ יש איזושהי תאוריה\איזכור איפשהו לגבי הגישה\התייחסות של אלוהים לגבי נוצרים\מוסלמים? כי בסה"כ .. ילד שנולד להורים נוצריים למשל.. אז נצרות זה כל מה שהוא לומד ומכיר.. אז אפילו אם הוא לא שומר כשרות.. או צם בכיפור.. או מאמין ב- "אלוהי היהודים" עד כמה שאולי שנינו מדברים על אותו אלוהים.. בסה"כ.. הוא לא ממש חוטא או משהו כזה.. אז יש איזה איזכור בתנ"ך לגבי גישה של אלוהים לדבר כזה?

I am a freak

New member
מאיזו בחינה../images/Emo35.gif

לאלוהים יש את מידת הדין ומידת הרחמים. לכן, אלוהים יתייחס במידת רחמים גבוהה יותר לאדם שנולד לבית חוטא, מאשר לאדם שנולד בבית חרדי והחליט לחזור בשאלה. הפריק.

.m

New member
איך לא הזמנת אותי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מינו אותך לדובר של אלוהים, ולא הזמנת אותי לטקס
ממש מעליב! אלא אם אני טועה, כמובן, ולא קיבלת מנוי שכזה, ואז אשמח אם תסביר לי איך החלטת ש"אלוהים יתייחס במידת רחמים גבוהה יותר לאדם שנולד לבית חוטא, מאשר לאדם שנולד בבית חרדי והחליט לחזור בשאלה" האם קיבלת איגרת ישירה מאלוהים המודיעה קבל עם ועדה שהדרך החרדית (באיזה זרם חרדי מדובר, אגב?) היא הדרך הנכונה? ובתשובה לשאלה המקורית - היהודים, הנוצרים והמוסלמים מתפללים לאותו אל. למיטב ידיעתי, טרם התקבלה הודעה רשמית מאלוהים לגבי הדרך המועדפת...
mai

I am a freak

New member
אני מדבר מהבחינה של היהדות

אני לא מדבר על הנצרות או האיסלאם, אני מדבר ע"פ היהדות בלבד. את מוזמנת לברר, לפני שאת עונה בציניות מעליבה. הפריק.

.m

New member
../images/Emo52.gif אם נעלבת,

למרות השימוש בסרקאזם, זו לא היתה הכונה. אתה כל הזמן מדבר "ע"פ היהדות", ואני כל הזמן מסבירה לך שב"יהדות" ישנם המון דיעות, פרשנויות וזרמים. אם אתה מביא דיעה או עמדה מסויימת, עליך לציין את המקור לה (המקור בתוך היהדות - נאמר הרב קוק, רבי מלובביץ', בעל סולם, יהדות הרפורמית, וכו'...)
mai

I am a freak

New member
למיטב ידיעתי

זוהי הגישה בכל הזרמים של היהדות, בגלל זה לא ציינתי שום זרם, כי חשבתי שהוא כולל את כולם. אם יש לך מה לתקן אותי ולהוכיח אותי על טעותי, עדיף שפשוט תעשי את זה, בצורה נאותה כמובן, ולא תשתמשי בשפה מעליבה וסרקסטית, לשם מטרה שלא מובנת לי כלל וכלל. אולי במקום, תציגי זרם שלא טוען כך
את רוב המידע שלי בנושא היהדות [שהוא מצומצם מאוד], אני שואב מהמורה שלי לתנ"ך ומלימודי התנ"ך. אני לא מרחיב את הידיעות שלי ביהדות מעבר למה שאני צריך כדי לעבור בגרות של שני יחידות לימוד וכדי לספק את הסקרנות שלי- לכן, לא רק שאני מעוניין בתיקון הידע שלי בנושא, אלא אני גם אודה לך אם תתקני אותי, שלא תביני לא נכון. הפריק.

למעלה