ממר"ם ... תנו לי עצה

hever2

New member
לא צריכים לדעת שפות תכנות

א. למה לא הסתכלת במה שרשם GuestOfHonor כמה הודעות מעליך , כי שכח ממר"ם היום זה נקרא להתמיין למקצועות המחשב ואחרי זה על פי תוצאות המבחן שלך מייעדים אותך לתוכניתן או לנתמ"מ ( ככה רושמים נראה לי ) ואם תהיה זכאי לקבל מיונים לזה ותלך יסבירו לך שם בדיוק מה התפקידים האלה . ב. קודם כל עוברים קורס תוכניתנים ( מי שעבר לתוכניתן ) של 25 שבועות ואחרי זה משובצים לתפקידי תכנות בצה"ל אתה מוזמן להיכנס ולקרוא מאמרים בנושא של GuestOfHonor.

גם אם לא למדת...

גם חברה שלי במצב שלך והצעתי לה לנסות... אין מה להפסיד.. שמעתי כבר על אנשים שעברו ובחיים לא למדו מחשבים.. זה לא משהו חריג.. ומנסיון אני אומרת תכנות מחשבים כל מה שהוא דורש זה חשיבה קצת שונה.. כי זה לא תמיד משהו מוגדר ויש המון פתרונות לכל דבר... ככה ששווה לך לנסות.. =] מה עושים שם אני כבר לא יודעת.. מקווה לדעת.. :p ונראה לי שיש כאלה שיוכלו לעזור לך כאן.. =]

נימון

New member
גם תואר זה מעולה

אני לא יודע מה רוצים מכאלה שמשרתים בקרבי ואחר-כך הולכים לטכניון ועושים ארבע שנים תואר אקדמי במחשבים. מה,יש להם פחות ידע מאחד שלמד חצי שנה בקד"צ לתוכניתנים? לבוגר תואר ראשון יש ידע רחב (ואולי בנוסף הוא "פריק" מחשבים?) וגם אם אין לו ניסיון מהצבא - אז יעבוד בשנה הראשונה כמהנדס מתחיל תמורת 12 אלף ואחר כך יתקדם יפה אם הוא מוכשר. דרך אגב, שמעתי על כאלה שאין להם ציונים מספיק טובים לטכניון ולכן הם רוצים ללכת לבסמ"ח.

InfectedM

New member
תואר במדמ"ח/הנדסת תכנה יתן לך הרבה

ידע תיאורטי שסביר להניח שאת רובו לא תנצל במהלך העבודה שלך. מה שבאמת מחפשים זה אנשים עם נסיון, בגלל זה גם קשה למצוא עבודה בתחום הזה גם אם יש לך תואר. במהלך התואר לא רוכשים נסיון אמיתי.

2inaroad

New member
אבל זה ידוע ובגלל

זה עושים עבודת מחר של תואר שני כדי לרכוש ניסיון!

GuestOfHonor

New member
../images/Emo6.gif

א) הקורסים שנלמדים בתואר שני בדרך כלל עוד פחות קשורים לחיים (ולפרקטיקה) מאשר תואר ראשון. ב) הרוב המוחלט של מקומות העבודה לא דורשים תואר שני במדמ"ח. איפה כן צריך תואר שני במדמ"ח? בעיקר במקומות שבהם עוסקים בנושאים ספציפיים שניתן לחקור אותם ולהתמחות בהם בתואר שני. למשל עיבוד תמונה או חישוב מקבילי\מבוזר. סטודנטים חסרי רקע שרוצים לרכוש נסיון (וגם כאלה בעלי רקע שרוצים לעשות קצת כסף, כמו הח"מ) פשוט מתחילים לעבוד כבר משנה שלישית בכל מיני חברות, במשרות סטודנטים.

2inaroad

New member
בקשר לחברים שלך

מקרים חריגים יש אבל אני מעדיף אקדמיה

2inaroad

New member
אני לא מבין מי אתה

אתה בפורום מתגייסים, משרת במילואים ולומד באקדמיה? חחח?

2inaroad

New member
הקטע שאתה בפורום מלשב"ים

אבל זה טוב דווקא שיש כאן כאלה שתורמים מידע שנצבר בניסיון בשטח... ומן הסתם אתה לומד מדמ"ח?

ואפילו שמרת על בטחון שדה...

אבל עכשיו יבואו עוד 20 וימציאו ש-8200 זה בכלל מסלול בגאמא שדרכו אפשר להגיע לבסמ"ת למגמת ממר"מ שממנה אפשר להגיע גם לשייטת פעם בשלושה מחזורים אי זוגיים, אבל רק אם זה בחורף.

GuestOfHonor

New member
זה יהיה צירוף מקרים מדהים

אם 20 אנשים לא תלויים יכתבו כל כך הרבה דברים לא נכונים בבת אחת
. בכל מקרה, אם זה יעזור לבלבל את החבר'ה המשועממים של מג"ח (מודיעין גלוי חיזבאללה - זה שהמצאתי את הראשי תיבות לא אומר שאין דבר כזה) אז לא מטריד אותי.

Donatelo

New member
פרופיל 97 וממר"מ

תתפלא או לא, אבל איתי משרתים כרגע אנשים רבים בעלי פרופיל קרבי, ולא כולם עם בעיות ת"ש. אם אתה מספיק טוב הכל אפשרי.

גם בעלי פרופיל 97 יכולים

אבל הם צריכים לעשות יג'. זה בערך חצי שנה קצת יותר (אני עוד לא סגור על זה, ומקבלים תעודת טכנאי.. לא שזה שווה הרבה). עושים מיונים רגילים לבסמ"ח, כמו כל בעלי הפרופיל העורפי, שזה מבחן המחשבון הקרבי ואנלוגיות. אם אתה עובר את זה יש עוד שלב של מבחנים על חומר שלומדים ביג' (אני עברתי את השלב הראשון לפני חודש בערך ואמרו לי שהשלב הבא יהיה בסביבות סוף דצמבר). בשונה מהקורס הרגיל שתוכניתנים עושים שהוא חצי שנה של קד"צ, אחרי היג' (ובמידה ואתה מתקבל) אתה נכנס לקורס מקוצר של 4 חודשים (לפי דברי הקצינה שהסבירה לנו) והקורס הוא על חשבון הפז"ם.

maverick88

New member
יש לי 97 וקיבלתי מיונים

המיונים מתקבלים על פי המנילה לא על פי הפרופיל מה שצריך זה מנילה עורפית ולא פרופיל 64

למעלה