ממר"ם ... תנו לי עצה

סולי4

New member
ממר"ם ... תנו לי עצה

אני רוצה להתמיין לתוכנית של חיל התקשוב (ממר"ם), ויש לי פרופיל 97 . זה יפגע בזה שיקבלו אותי ? כי אני רציתי להשאיר להם פרטים וגם תוכן פנייה ,או אפילו להתקשר אליהם אז רציתי לדעת אם כדי לציין את הפרופיל אם לא כדי לציין אותו בכלל . ואם מישהו עוד יכול לתת לי עצה לגבי העיניין הזה של חיל התקשוב אשמח מאד , אם תוכלו ליצור איתי קשר מסנג'ר : [email protected] ICQ: 267-069-964 תודה מראש

hever2

New member
עדיף לא לציין

לפרופיל אין משמעות לקבלת מיונים למקצועות המחשב רק לבנים יש השפעה שאם יש להם פרופיל קרבי אפילו לא יסתכלו אליהם שם ( למעט מקרים חריגים ) . הכי טוב שתשלחי להם פקס שבו תבקשי מנומק ויפה בקשה לקבלת מיונים למקצועות המחשב

אה כן

ואתם חושבים שכשהם מקבלים פרטים של מישהו, הם לא יכולים לתקשר אותו לבדוק מה הפרופיל?
זה לא משנה אם מציינים את הפרופיל או לא, בודקים את זה במילא.

סולי4

New member
בקשר לממר"ם

אני בן ויש לי פרופיל 97 ... אם אני לא יתקבל למיונים של ממר"ם בגלל הפרופיל מה אני יכול ל עשות ?

2inaroad

New member
אם אתה בן אז אין סיכוי שבעולם

שאתה תהיה בממר"ם עם 97. זה ידוע שרק מ- 64 ומטה. אגב, מישהו יכול להגיד לי מה הקטע של הממר"מ? כאילו לכל חיל יש את הממר"מ שלו שזה החברה שעוסקים שם בתיכנות? והם יושבים ב- 8200?

onix 88

New member
אתה מערבב

8200 זאת יחידה ענקית של המודיעין, יכול להיות שחלק ממנה זה גם המתכנתים, או אולי גאמא (שזאת יחידת המחשבים של המודיעין), אבל היא עוסקת בהמון תחומים שונים של מודיעין, והיא קיימת רק במודיעין. אחרי שמסיימים קורס תכנות בבסמ"ח, מקבלים הצבות שונות בחילות השונים, אין לי מושג באמת איך זה הולך כי אני רחוק מזה, אבל אולי guest ידע לענות לך יותר טוב.

2inaroad

New member
אז רגע

למה אומרים על ה- 8200 שהם מאיישים אח"כ את ההיי-טק, אם רובם לא עוסקים בתכנות אז מה הקשר ביניהם להיי-טק?

onix 88

New member
אני יודע שהרבה ששירתו כתכניתנים

לא משנה אם ב8200 או בכל חיל אחר יכולים להשיג אח"כ עבודה בשוק הייטק די בקלות. אולי גם אלה שמתעסקים בכל מיני דברים טכנולוגיים במודיעין (ואני מניח שיש הרבה כאלה) מבוקשים אחרי השירות בחברות הייטק.

2inaroad

New member
האמת

שאני שמעתי שמי שמבוקש באמת הם אלה שיש להם ניסיון פיקודי קרבי, מתוך הבנה שיש להם ניסיון לעבוד ולהוביל תחת לחץ וכאלה... ובכלל זה נראה לי די שטויות, כי בלי תואר לא תלך לשום מקום במילא.

אתה לגמרי טועה..

סתם כזה הסתכלתי על עובדים דרושים.. והמון המוןןן לא ביקשו תואר ובוגר ממר"מ היה יתרון ככה שלא תמיד תואר עוזר יותר מתואר בוגר ממר"מ ולפעמים אפילו להפך.. =]

2inaroad

New member
לא ממש הבנתי את כוונך?

לפי מה שאני רואה במדורי דרושים שלא אומרים כלום על השוק (ואני מדבר מניסיון כי רוב המשפחה שלי מהנדסים בתחום אחר) אז אין איזכור לממר"ם או ניסיון צבאי.

InfectedM

New member
בתחום הזה של הנדסת תכנה נסיון הוא

יותר חשוב(ויותר נחשב) מתואר.

2inaroad

New member
אתה רוצה להגיד לי

ששירות בממר"מ שווה ערך ל- MBSC בטכניון? אם ככה אתה חושב אתה חי בבועה.

InfectedM

New member
זה ממש לא מה שאמרתי.

רק אמרתי שבתחום הזה הנסיון יותר חשוב מהכל, ושבתואר עצמו אין כמעט נסיון בתכנות. מעסיק יעדיף מישהו עם 3 שנות נסיון אמיתיות ובלי תואר מאשר אדם שכרגע סיים תואר וחוץ מבתאוריה הכישורים התכנותיים שלו שואפים לאפס. אם סטודנט מצליח למצוא עבודה שתאפשר לו להתמקצע תוך כדי התואר, הוא הרוויח. אם אדם שמשרת בממר"מ יצליח לעשות תואר תוך כדי, גם הוא הרוויח. אבל בשורה התחתונה, הנסיון זה מה שחשוב.

2inaroad

New member
אבל

איך אפשר במהלך הסדיר לעשות תואר נורמלי? (אפשר אולי בכל מיני מכללות מפוקפקות למיניהן...). ברור שניסיון חשוב תמיד אבל אני יכול להגיד לך בוודאות שאם ישנו מצב כמו שתיארת: א) BSC בממוצע ציונים 85 מהטכניון/את"א/עברית... בלי ניסיון בתחום ב) חיל משוחרר, שירת בתחום התיכנות בצבא, בלי תואר ואפילו משהו שמתקרב אליו אז בג'ובים הקטנים בתחום, אולי יעדיפו את ב' אבל אם אתה רוצה להתקדם לתפקידי מפתח אתה חייב תואר. כי איזה ניסיון יש לו מהצבא? משהו שההוא עם התואר משלים תוך חצי שנה... והתואר החסר יהיה תמיד שדון שעלול לצוץ איפשהו ולתקוע אח"כ את העניינים... בגלל זה היופי של תחום אחר, שאותו אני מעדיף, הביוטק, שם הידע התיאורטי זה ה- BSC שלך, ואח"כ כולם הולכים ל- MBSC שם מקבלים ניסיון, ולדוקטורט שם כבר ממש מנוסים בניהול עצמי של פרויקט.

GuestOfHonor

New member
סדר בבלאגן

בפעם האלף בפורום הזה. ממר"ם זאת יחידה בחיל תקשוב (או תת יחידה בשלב הזה, כבר איבדתי מעקב אחרי תקשוב עם כל הרה-ארגונים שעברו עליהם מאז שהייתי קורסיסט) בטעות, מתייחסים לבוגרי קורס תכנות וקורסים אחרים שנערכים בבסמ"ח כ'ממר"מניקים'. זה נובע מכך שבעבר הרחוק ההכשרות של תקשוב (אז: חיל קשר) היו נערכות בממר"ם. היום ההכשרות נערכות בבסמ"ח - בית הספר הצה"לי למחשבים. בוגרי קורס תכנות והקורסים האחרים של בסמ"ח יכולים להגיע להרבה יחידות, באגף תקשוב ומחוצה לו. מנהלי רשת לדוגמא תמצא בכל חור. לגבי הצבות אפשריות לתוכניתנים, כתבתי על זה ב'מאמרים' ואתה מוזמן להסתכל שם. חלק מבוגרי קורס תכנות מגיעים ליחידת 8200 במודיעין ומשרתים שם. גם אנשים ממסלולים אחרים בצבא יכולים להגיע לתכנת ב8200. לדוגמא עתודאים, תלפיונים, 'ילדי PC' מאותרים ובוגרי חלק מהמסלולים של 'גאמא'. (גאמא אגב זאת לא יחידה אלא שם כולל למספר מסלולים בחיל מודיעין.) 8200 היא יחידה גדולה מאוד כמו שכבר נאמר כאן, ויש בה הרבה מאוד דברים ומקצועות מעבר לפיתוח תוכנה. * בלי תואר לא תגיע לכלום וכו' : ואללה. ספר את זה למילואימניקים מהיחידה שלי שעובדים כמתכנתים וראשי צוותי פיתוח בחברות היי-טק ויושבים יפה על משכורות של 17-25 אלף לחודש, בלי תואר או במקביל ללימודים לתואר. סגרתי את כל החורים בשרשור הזה, או שיש עוד שאלות?

כימאי20

New member
בקשר לממר"ם

יש לי פרופיל 64 וקב"א 53 והבנתי ממכם שמפרופיל 64 ומטה מקבלים לממר"ם עכשיו רציתי לדעת מה בעצם עושים שם כי בשפות תכנות וכאלה אין לי נסיון בכלל אבל בכלליות על מחשבים,אינטרנט וכאלה אני יודע סבבה ביותר. אשמח אם מישהו יציין אם אוכל להתמיין לשם ומה בעצם עושים שם. בנוסף הבנתי שליוצאי ממר"ם לאחר הצבא יש עבודה בדוקה בחברות היי טק, אודה לכל מי שיגיב ויוכל לעזור לי תודה

hever2

New member
אין כזה דבר בדוק

הסיכויים לעבודה אחרי השירות בתור תוכניתן בצבא הם מאוד גבוהים אבל שום דבר לא מובטח. המבחנים לא דורשים ידע מוקדם , אלו מבחני הגיון שבודקים את יכולת הלמידה שלך העצמית בשפת תכנות שהם המציאו.

כימאי20

New member
תודה כנס

אבל אם לא למדתי תכנות ואני לא יודע שפות אז יש מצב שאני יעבור את המבחנים? ובכלל לדוגמא אם עוברים את המבחנים מה בעצם עושים בממר"ם?

למעלה