ממקור ראשון

ממקור ראשון

כל הרוצה לקבל אינפורמציה על תגליות חדשות בענף הארכיאולוגיה פרופ.יובל גורן שלח לי כתובת של אתר. I was involved recently with the story of the forgeries: James ossuary and Jehoash temple inscription. If you are interested in the first case, you can get an update at the following site: http://www.bib-arch.org/bswbbreakingVII.html Shabbat Shalom Yuval Prof. Yuval Goren, Chair, Department of Archaeology and Ancient Near Eastern Cultures Tel-Aviv University, Ramat-Aviv 69978, Israel. Tel +972 3 6409664/9703, Fax +972 3 64077237

מזל שיש לך פרוטקציה אצלו. תודה.

מה היינו עושים אם לא היתה לך פרוטקציה? עיינתי במידע. אכן, משכיל מאד. תודה.

יכול להיות שאני שומע טון ציני???

אם זה כך אני, יכול לחיות גם מבלי לכתןב באתר הזה.

חס וחלילה, יוחאי! אין שמץ ציניות!!

אני באמת שמח שיש בפרום הזה כותבים שיש להם "פרוטקציה" מסיבות מובנות אצל יודעי דבר בכל התחומים הקשורים לעבודתי. אני נשכר מזה, וכך גם כולם! אני לא חושב שציניות מקדמת דבר, וגם לא את הפורום הזה. אני בטוח שאני מבטא פה את הרוב הגדול, שישמח מאד לשמוע מוותיקים כמוך כל מה שאתם יכולים לתת לנו, הצעירים יחסית.

יוחאי אנחנו רוצים ללמוד!!!!

ולידעתך מטרת הפורום הוא להעביר מידע כללי וגם מידע עיוני כפי שעשיתה ואני מאמין שתעשה רבות ותשכח מהנשכחות צביקה

יוחאי, ../images/Emo51.gif

כבר הוספתי למועדפים. יש שם אינפורמציה חדשה באופן קבוע. כתבה מעניינת מאוד על הזיופים האחרונים (כל כך רציתי שהם יהיו אמיתיים).

זיופים ומסחר בעתיקות

בניגוד להרבה ארצות - בארץ המסחר בעתיקות בפיקוח - אך מותר. יש לכך גם יתרון.לו לא היה מותר לא היו מגלים את המגילות. קבלתי קבוצה במעבר מנדלבאום והראש קבוצה פנה בהתרגשות אלי מיד, וביקש לראות את פרופסור ידין. טלפנתי אך ידין לא התרגש במיוחד, כנראה שזה לא היה הפציאנט הראשון שלו והסכים לקבל אותו בביתו בערב. הראש קבוצה היה מאוד נרגש ורק הסכים לגלות לי שהוא הביא מירושלים (המזרחית) חפץ יקר ביותר. כמובן שהסקרנות לא נתנה לי מנוחה ונסעתי איתו לידין. ( האיש אפילו לא שילם המונית) הוא הראה לידין חלק ממגילה. לו היה מראה לי אותה, גם אני יכולתי להגיד לו שזה חלק מספר תורה פרשת "קדושים" שכנראה נעזב או בוזז בעיר העתיקה בזמן הפינוי. הוא גם לא שאל את ידין אם הוא צריך לשלם עבור הביקור. היו גם תיירים כאלה.

alonaski

New member
סליחה על הבורות... אבל יש כאן קצת

יותר מדי "גורנים" בעיניין הזה ורציתי להבהיר דבר או שניים: א. מיהו אותו פרופ' יובל גורן? ב. האם יש קשר בין פרופ' יובל, לאבנר גורן? יוחאי גורן?... בצורה זו או אחרת?... **** הכותבת היא נצר לתלמידיה של הגב' רינה אידן - חוקרת משפחתולוגיה היסטורית של סוף המאה ה 19 ראשית המאה ה 20

הבהרה על משפחת גורן

פרופסור יובל גורן הוא בנם השני של הגברת שיפרא גורן ( מנהלת יחסי ציבור של המכון לחקר הנגב,לשעבר ויותר מאוחר האוניברסיטה בבאר שבע כעת תושבת עומר) ושל מר צבי גורן ז"ל.אחיו הבכור הוא דר. חיים גורן חוקר ההתישבות הגרמנית בארץ הקודש ועובד בכיר בשלוחת האוניברסיטה העברית בתל חי. אחותו הגברת סמדר אומנית בציור ומלכת יד. יובל מרצה באוניברסיטה ארכיאולוגיה. יוחאי גורן הוא היה משנת 1962 כחניך קורס מורי הדרך השלשי של משרד התיירות פעיל כמורה דרך עד לעליתו המפורסמת של מר שרון על הר הבית, ומרצה בשלושה קורסים בנושא מטודיקה בהדרכת צליינים. הייחוס המשפחתי בניהם הוא שצבי המנוח ויוחאי - אחים המה. אין למשפחה זאת כל קשר עם הרב הראשי - גורן המנוח

תוספת -קוריוז-שמץ של גאוה-וקצת נחת

מדי פעם נהגתי לפני תיירים מגרמניה לצטט מתוך ספרו של דר חיים גורן ולא שוכח להוסיף בשמץ של גאוה, שהוא במקרא בן אחי, וגם מזמין אותו להרצאה. פעם קבלתי ממנו טלפון מגרמניה והוא אמר לי עם הרבה פירגון שסוף סוף הוא יכול לגמול לי. אחרי הרצאה בא אליו כומר גרמני ושאל אותו אם הוא לא במקרא קרוב, לאותו מורה דרך יוחאי גורן, ששמו הולך לפניו??? גם זה קורא בתיירות

למעלה