ממצב?

deja vu 23

New member
ממצב?

הכרתי מישהו שבוע שעבר. תודה לאל, זה לא היה באמצעות המחשב. פשוט נפגשנו באיזשהו מקום, היה קליק, דיברנו כמה שעות טובות, וכל אחד לדרכו. למחרת נפגשנו שוב, והיום נפגשנו שוב. מצד אחד.. כיף לי איתו, הוא חמוד, אני נמשך אליו (לא רק למראה החיצוני גם לאופי). מצד שני אני חסר ביטחון ברמות. לגמרי. אני מפחד שהוא יזרוק אותי. אני מפחד כל פעם שאני איתו שהוא יבין עם מי יש לו עסק ויחתוך. מישהי חכמה אמרה לי "עדיף לנהל קשר ולהיפגע מאשר לא לנהל שום קשר אף פעם". אבל.. אני לא מסוגל להיפגע, אני מפחד מזה. אני מפחד להיפתח, אני מפחד להרגיש פגיע, אני מפחד שנקיים יחסים ואז זהו הוא לא ירצה אותי יותר, אני מפחד שאני לא אצליח לעמוד בציפיות שלו, אני מפחד שאנחנו שונים מדי. אני לא רוצה לאבד אותו.. אני לא אעמוד בזה, דרכו אני גם יכול להתחבר לקהילה, לצאת סוף סוף פעם ראשונה למקומות של.. להתחיל לחיות.
 

sidoni

New member
ברכות על הקשר החדש

איזה יופי נשמע ממש נחמד ...ומוביל לאן שהוא ....אבל לאן, בטח אתה לא יודע והוא לא יודע, אבל יש חיבוק ?ואת זה חשוב ליבדוק. לפני שתצליח לעמוד בציפיות שלו תתחיל לעמוד בציפיות של עצמך , אתה לא חייב כלום לאף אחד רק לעצמך. גם אם אתם דומים מאוד וגם אם אתם שונים מאוד אנשים משתנים כל הזמן אז כך בחשבון שעוד כמה שנים כ"א מכן יהיה במקום אחר לגמרי מבחינה אישית ואם תהיה זוזיות זה יהיה המקום המשוטף של שניכם. צא איתו ועם עצמך למקומות של................................................ה ו מ ו א י ם ו ל ס ב י ו ת למה לא תהנה תחיה . שלב שלב תתמלא תרגיש את עצמך בקשר הראשוני תן לעצמך מקום חיובי ותנסה להיות נעים לעצמך קודם . בהצלחה ותמיד בשבילך .
 

סקיוקר

New member
כדאי שתקשיב ותפנים

את הטיפ שקיבלת מאותה "מישהי חכמה". אם לא תשחה איך תגיע לגדה שממול?
 

tomeriko t

New member
לא טוב להיות חסר ביטחון

גם אם החיבור ביניכם עכשיו טוב גם מבחינת משיכה וגם מבחינת האופי, חוסר ביטחון יכול לגרום למצב להתערר. אם תמשיך להראות חוסר ביטחון זה רק יפעל נגדך ואז באמת יש מצב שהוא יעזוב אותך. לעומת זאת אם תתגבר על הפחדים ותיקח את הכל בפרופורציות, תראה שאתה בנאדם מחושב, תפתח, תהיה אתה והכי חשוב אל תפחד. אל תפחד להפתח אל תפחד להפגע כי ככה אתה לא תהיה אתה והוא לא יכיר את אסף האמיתי (ככה קראתי בפרטים, זהו שמך?:)). אל תזלזל בעצמך ואל תמעיט בערכך. אם הוא החליט להמשיך להפגש איתך זה אומר שהוא מצא בך המון דברים חיוביים. תהיה בטוח בעצמך, תהיה אתה והכי חשוב תמיד תחייך...
תומר:)
 

yosef 30

New member
היי deja yu

ראשית אני שמח בשבילך שהכרת מישהו, שפגשת מישהו שמוצא חן בעינייך, שאתה מאפשר לעצמך להתנסות בחוויה המרגשת הזו, של להכיר. אתה יודע מה הכי הפריע לי במה שכתבת אני מפחד שהוא יזרוק אותי. אני מפחד כל פעם שאני איתו שהוא יבין עם מי יש לו עסק ויחתוך האםאפשר להבין ממה שרשמת, שאתה בעצמך לא אוהב את עצמך, שאתה חושב על עצמך שיש בך משהו "מקולקל". מתי לאחרונה הסתכלת במראה ואמרת לעצמך שאתה אוהב את מה שאתה רואה
מתי בפעם האחרונה התבוננת בתוך עצמך ואמרת אני אוהב את מה שיש בתוכי
האם אתה יכול להסתכל על הדברים שעשית בחייך ולומר אני גאה בזה
נסה לעשות את זה ובלי ביקורת ושיפוט שאנחנו כ"כ טובים בזה. תחזק את עצמך, בכך שתראה את היופי שלך הפנימי והחיצוני. אתה אומר שאתה מפחד שהוא יזרוק אותך. יכול להיות שאתה כלכך מתרגש מההכרות הזאת, שאתה מפרש את זה כפחד
שאתה פתאום מוריד את עצמך לדרגה כלכך נמוכה ומרגיש שלא מגיע לו להיות נאהב
כן אני יודע שזה מלחיץ מפחיד, מרגש, מבלבל, נשמע שאתה מאוד מאוד מתחבר לאדם שמולך, זה בסדר להרגיש את כל מה שעולה בך, אל תתנגד לזה. אל תנסה להסתיר משהו, כי אז אתה לא נמצא במקום הטיבעי שלך, מצד שני קשה להיות טיבעי אחרת לא היית רושם את מה שאתה רושם. אז קח קצת מכל דבר ונסה לשלב ביניהם, לתת לכל רגש את המקום והמינון שלו. תפחד קצת , זה שומר עליך, תתלהב קצת זה מרגש אותך. והכי חשוב נסה להנות - אל תשחק משחק - אחרת אתה עלול להיפגע עוד יותר. ויאללה קדימה לך תקרע את העיר, אני בטוח שיש לך הרבה מה להציע. ואם הוא נפגש איתך פעם אחרי פעם, זה אומר שהוא גם מוצא בך משהו מעניין וכנראה שאף יותר. ת'פרגן לעצמך.
בהצלחה גדולה ובאהבה ענקית
יוסף,.
 
כפחדן לפחדן אני יכול לומר לך בבטחון

שזה הזמן להפסיק לפחד. יכול להיות שמחר זה יגמר בגללו אבל גם בגללך, ויכול להיות שמחר יקרו מלא דברים נפלאים וגם לא כל כך, אי אפשר לדעת, אלא אם כן הוסמכת בקורס נביאים. תן לעצמך להפתח, להרגיש, להתלהב, להתרגש, ואם מחר זה יגמר? לפחות יהיה לך זכרון מתוק בלב.
 

unison

New member
על הפחד

ויתור על רגשות כמו פחד ובושה נושא את מחיר ויתור על חלק מאישיותינו והתכחשות למי שאנחנו. המנעות מסיטואציות מעוררות חרדה באמצעות הימנעות מסיכונים ומשינוי היא טבעית אנושית ונורמאלית אך גם נושאת עימה עוקץ. העוקץ הוא מוגבלות לטווח צר של החיים. האתגר שלנו הוא להסכים להעצים את החרדה שלנו כך שנקבל על עצמנו מצבים חדשים ונחייה חיים מלאים יותר. פחד חרדה ובושה הם רגשות הכרחיים ומורכבים. ניתן לראות אותם כחברים וכאויבים כאחד, המסוגלים באותה מידה לנקז מאיתנו כל שמץ של תקווה או לדחוק בנו להתפתח ולקחת סיכונים נאותים ויצירתיים, לאיים על מערכת היחסים שלנו או לשמור על שלמותן, לגרום לנו להגביל את עצמנו למוכר ולידוע מראש או להזכיר לנו שפועמים בנו חיים פחד מדחיה הוא הפחד לקבל הוכחה על מגרעותינו שאנו מתאמצים להסתיר אשר בשל הוכחה זו יחשבו האחרים כי אנו לא ראויים להן ולא יאהבו, יכבדו או יעריכו אותנו. כאשר מעורבת בכך בושה, אנו מתקשים להתייחס לפגמים המגבלות והחולשות שלנו בסבלנות ובאהבה. הפחד מדחייה מתעצם כשהוא מתמזג עם האמונה כי אנו פחותים מאחרים או פחותים מהתדמית שאנו חשים צורך להפגין. ככל שנתבגר ונראה ונפתח את ההערכה העצמית שלנו תקטן האפשרות שנתייחס אל הדחיה באופן אישי כל כך. כשנבין שהדחיה איננה כתב אישום נגד עצם קיומינו אלא חוויה שכולנו נאלצים לחוות שוב ושוב בחיינו, יהיה הרבה יותר קל לעמוד בה. יש רק דרך אחת להימנע מדחייה: לשבת באלם בפינה ולא להסתכן לעולם. האמונה כי אומץ הוא העדר פחד היא טעות נפוצה הניזונה מסיפורי גבורה רבים. אך למעשה האומץ הוא היכולת לחשוב, לדבר ולפעות למרות הפחד והבושה. אומץ הוא מה שנדרש כשאנו חשים פחד ובושה. בכל יום יש דרכים אין ספור שבהם אנו יכולים לנהוג באומץ או להכשל בכך. רק לעיתים נדירות מתבטא האומץ במעללי גבורה שמוצגים בסרטי פעולה והרפתקאות. אומץ אמיתי אין פירושו להתפרץ על אנשים ולהאשים אותם, להתנתק מהם או להתעמת איתם בסגנון פגע וברח. בדיוק להפך, אומץ אמיתי הוא לתכנן בזהירות רבה כיצד ליצור דיאלוג אמיתי ומתמשך עם או מול הגורם המכאיב או המפחיד. בשל המפגש הטעון עם תכנים מעוררי חרדה האומץ דורש מאיתנו להיות חרדים יותר בצבים שקודם לכן נמנענו מהם. אם נבחר לחיות באומץ, נחווה דחיות – נשרוד אותן ונחווה אותן שוב. והכי חשוב, על הדרך, נגלה שאנחנו בחיים. בהצלחה!
רועי
 

unison

New member
ומשהו מפה על אומץ מכוון גם אליך פורטי..

...שכתבת על זה באחד השרשורים הקודמים
 
למעלה