ממצאי מיפוי עצמות

מכביסט05

New member
ממצאי מיפוי עצמות

שלום, אני חייל קרבי כבר 4 חודשים בצבא ומסיים טירונות בקרוב מאוד. כל הטירונות סבלתי מכאבים נוראיים ברגליים ובגב, בעיקר לאחר מאמץ אבל גם במנוחה, הייתי בפטורים כבר מתחילת הטירונות אבל רק לפני כשבוע עשיתי מיפוי עצמות (עד מתי רופאים בצה"ל יחשבו שכל חייל בא אליהם כדי להוציא גימלים?). בכל אופן, אלו הם הממצאים, הייתי שמח לקבל עליהם הסבר ומה זה אומר מבחינה רפואית ומבחינת פרופיל רפואי צבאי כי ייקח קצת זמן עד שאני אראה אורטופד וזה מסקרן אותי. תודה מראש
"מיפוי עצמות, ע"ש לכל אורכו - שינויים ספוונדילוטיים בע"ש גבי ומותני, אגן וגפיים תחתונות, קליטה מוגברת במישטחים טיביאליים מדיאליים דו צדדית, יותר מימין - יכול להתאים לשברי מאמץ. שבר מאמץ בשליש מרכזי של הפיבולה השמאלית, וקרוב לוודאי גם בשליש דיסטלי של פיבולה דיסטלית מימין, לא ניתן לשלול שברי מאמץ התחלתיים במרכז הטיביה דו צדדית. שינויי מאמץ בשליש מרכזי של פמור שמאלי. קליטה מוגברת גם במיפרקי הקרסוליים, באזורים טרזליים, יותר משמאל - יתכן שברי מאמץ, וכן במפרקים MP 2-3 כף רגל ימין, חדש לשבר מאמץ בפלנקס שני פרוקסימלי מימין".

מיפוי

שלום, תשובת המיפוי די מפורטת. המיפוי מעלה חשד לשברי מאמץ ועליך לפנות לרופא היחידה או לרופא בחר"פ עם התוצאות. בינתיים צריך לנוח. בברכה,

למעלה