ממפיס-מינסוטה

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה היה נראה שמצפיס בדרך לתבוסה כשמי סוטה הובילו ב 29 בסוף הרבע השלישי.
חשבתי לחזור לישון ובכל זאת נשארתי ער כדי לראות את המהפך המטורף של ממפיס ברבע הרביעי.

37:12!!! ל ממפיס ברבע האחרון וניצחון מטורף ממש
104:95 למוראנט והחברים
2:1 ממפיס

OrEl74

Well-known member
מנהל
קצת על ג'ה
מצד אחד סיים עם טריפל דאבל, מצד שני זה ממש לא היה משחק טוב שלו והוא סיים אותו עם אחוזים מזעזעים ועם שבעה איבודים.
אבל...
הבחור הזה כל הזמן זז ותוקף. את הסל שוב ושוב עם החדירות הפסיכיות שלו שהפעם אמנם לא כל כך עבדו אבל עבורי זה כיף לראות שחקן כזה שלא זורק שלשות משמונה מטר וכל הזמן מנסה להגיע לסל, די מזכיר את אייברסון ואת וייד בסגנון.
האנרגיות שהוא מכניס לקבוצה הזאת גם כשהוא לא קולע הן מטורפות.

ובסוף הוא גם דאג לתת חסימה אדירה שלא קיבלה מספיק תשומת לב לדעתי.

שחקן נפלא ואחד מהכוכבים המבטיחים שיסחבו את הליגה הזאת בעשור הקרוב ואני מקווה בשבילו ובשביל מסי שהם ידברו חזק בצמרת בשנים הקרובות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
יוטה ג'אז
אתם קבוצה פח

איך אמר אחד הפרשנים
קבוצה שמפסידה לדאלאס בלי לוקה, לא ראויה להיות בפלייאוף.
ואת זה הוא אמר לפני המשחק שהיה הלילה.

88nothing

Active member
יוטה ג'אז
אתם קבוצה פח

איך אמר אחד הפרשנים
קבוצה שמפסידה לדאלאס בלי לוקה, לא ראויה להיות בפלייאוף.
ואת זה הוא אמר לפני המשחק שהיה הלילה.
1. להחליף מאמן
2.להחליף שיטת הגנה.

Rapgamer

Well-known member
מינסוטה-ממפיס
פתחנו את המשחק עם אנרגיות מטורפות בהובלת בוורלי שתקף את מוראנט בהגנה, דיבר טראש, השיג נקודות בצבע. הוא הרגיש כמו השחקן הכי גדול על המגרש-
ממפיס לא הצליחו להרחיק אותנו מהצבע, השלשות נכנסו, טסנו ליתרון 26 באמצע הרבע השני. שם הגיע הקאמבק הראשון של ממפיס- הם שיחקו הגנה איזורית לפרקים, הכדור לא זז בהתקפה וננעלנו על 4 נקודות ב10 דקות(!). ההבדל בין הקאמבק במחצית הראשונה לשנייה הוא שבראשונה גם הסקורינג של ממפיס היה מוגבל והם ירדו למחצית בפיגור 12.
רבע שלישי מצוין שלנו עם מאבק טוב בצבע, אנט-מן נכנס למשחק, דאנג'לו ראסל נכנס לסל יותר ממה שרואים ממנו בד"כ ומקדניאלס היה נהדר בשני צדי המגרש. שוב הגדלנו את ההפרש ל20, באותה נקודה חשבתי לעצמי שכולם משחקים טוב למעט טאונס, שהאגרסיביות והשמירות הכפולות של ממפיס ממש מוציאות אותו מהמשחק.
דקה לסיום הרבע השלישי התוצאה הייתה 83-62 לטובתנו, הפעם ממפיס לא הצטרכו 10 דקות אלא רק 4 וחצי בשביל להשיג ריצת 21-0. דזמונד ביין קלע מכל טווח, מוראנט הצליח לסיים בצבע וקלארק תיקן בפוטבאק את מה שהוחטא מהעונשין. בצד שלנו התקפות עם בין 0 למסירה אחת, ממפיס סגרה את הצבע ונתנה את הג'אמפט שוטס שהלכו החוצה. גם כשהריצה הזאת נגמרה לא הצלחנו לייצר התקפה, היה ברור שהמשחק הולך לכיוון שלהם.
בסיום 104-95 לממפיס. זה למעשה המשחק שהכריע את הסדרה. ממפיס יותר טובה בכל מקרה אבל כשאתה מאבד יתרון 26 אצלך בבית זה אפקט שמתמשך ליותר ממשחק אחד. צריך לומר- היחנקות התקפית שלנו בסיום. קלענו 9 נקודות ברבע הרביעי עד שהמשחק כבר היה גמור, לא הצלחנו לעצור שום דבר.
הניצחון הטקטי הכי גדול של ג'נקינס הוא הדרך בה ממפיס מוציאה את KAT מהמשחק. כבר בהיי פוסט הוא פוגש hard double, לעיתים זה מוביל למסירה שמקדמת את ההתקפה שלנו ולעיתים לא, אבל חוץ מאותם פוזשנים הוא ממש לא מעורב. בפיק אנד רול/פופ ממפיס עושה חילוף וכאמור מביאה דאבל טים במידת הצורך, 4 זריקות שלו מהשדה זה ניצחון ענקי של ממפיס. כריס פינץ' ביצע שינויים חיוביים אצלנו אבל הפסיד כאן בדו קרב המאמנים.
ממפיס מוכיחה קשיחות מנטלית שתשמש אותה גם בהמשך, אין לי ספק.

Krit123

Well-known member
דנבר - גולדן
לפחות היה תחרותי. דווקא הרבע השלישי הידוע לשמצה היה הכי מוצלח שלנו הגנתית, גנבנו עזרה מהנון שוטרס, אאל"ט פול נפגע במרפק וירד לנוח מספר דקות. הם החלו לאבד כדורים והקהל סוף סוף נכנס לתמונה, במידה וישנו שומר פרימטר נוסף על המגרש שמסוגל להכיל את הקו האחורי, גורדון ניגש לעמדת עזרה בצבע ומביא את האתלטיות שלו לידי ביטוי. בחלק מהזמן הפקדנו את ג'ף גרין על אחד הגארדים על מנת שזה יתאפשר, ריברס תרם 5 עבירות ושתי שלשות משלו בדקות סולידיות.

ההתאמה שלנו מול גרין הייתה לתת לג'וקר לתקוף אותו בתנועה, ההיי פיקאנדרול הביא אותו במומנטום לסל מטווח פלואטר, שם הגובה והסייז העניק לו יתרון מסוים. אמנם האסטרטגיה עבדה, אך לטעמי המפתח הוא עדיין לנסות לסחוט מדריימונד את העבירה שתשבית אותו. הוא מבצע בערך 12 פאולים למשחק, אנחנו צריכים ש-6 מהן ישרקו. הופעה מוצלחת של ג'וקר לחוד, מה שיזכרו זה את החטיפה הנקייה של דריי בפוסט בערך דקה לסיום, מהלך שביצע עם 5 עבירות באמתחתו.

תיכף נגיע ליוק והשיעורי בית לו לקיץ, קודם נתמקד ברמת הביצוע המגוחכת שלנו ב-5 הדקות האחרונות. מעט נקודות, לא זוכר בדיוק כמה, הייתה גריפיקה שציינה. לא ברור איזה תרגיל מריצים, ג'וקר מחפש פרנטר להאנד-אוף, ברטון מחפש להיות באטמן, ג'וקר לא מקבל כדור על תומפסון בחילוף, uncle jeff בתפקיד הפרוטגוניסט, מונטה הופך לדני דין, גורדון מנסה לעבור דרך סטף כאילו היה בלתי נראה. עדר ללא רועה, רוב המהלכים התסיימו בכתובת הכי פחות רצויה. נחנקו כקבוצה ברשות המאמן, קואץ' מאלון השתתק. יאללה, הביתה.

לגבי יוקיץ' - חייב לעבוד בקיץ על החולשות הנקודתיות בהתקפה. סחיטת שוטינג פאולס, מהלכי קאונטר מול שומרים נמוכים. בעקבות הווליום הנמוך של העזרה בפוסט סיזן, הוא הופך מפליימייקר טופ 5 לסביבות טופ 25. אני לא יודע אם הוא עושה passing drills, אני כן יודע שהם חייבים להיות מבוססים על הכיסוי שהוא נתקל בו בפלייאוף. אמנם גולדן מביאה עזרה בעיקר מהצד החזק, אך ישנם מיני-חלונות למסירות קשות שהוא מתנזר מהם. בכל הנוגע למסירות ביד החלשה ויצירת זוויות שונות, יש לו כברת דרך לעשות.

Rapgamer

Well-known member
גולדן הלכה יחסית מוקדם לdeath lineup שלה גרסת 2022 (קרי-פול-קליי-וויגינס-גרין). במשחק הנוכחי זה הצליח באופן חלקי, מול קבוצות שאין להם מפלצת בדמות יוקיץ' זה יצליח אפילו יותר.
במהלך המשחק חשבתי לעצמי מה הodds לFMVP של ג'ורדן פול. ובגלל שהמחשבה הזאת היא רק חצי בצחוק- הלכתי ובדקתי. יחס של 1/28. וגאס המניאקים האלה, הספיקו לחשוב על הכל.
גולדן מוצאת את הגרוב שלה כשקרי עולה מהספסל, אני תוהה עוד כמה זמן זה ימשך כך. אתה רוצה למקסם את הדקות של השחקן הכי טוב שלך וקשה לעשות זאת מבלי שהוא פותח בחמישייה. לזכותו יאמר שיש עוד 0 סופרסטארים בליגה שהיו עולים כך מהספסל משחק אחר משחק מבלי לכפות אחרת על המאמן.
תהינו בתחילת הפלייאוף על הרוטציה הרחבה של גולדן. נראה שזה הולך להיות תלוי מצ'אפ. הפעם נחתכו מהרוטציה קאמינגה, JTA, לי ומודי. איגודאלה מוסר נהדר אבל אני בספק האם התועלת שלו על המגרש עולה על הנזק מול קבוצות הגנה יותר איכותיות מאשר דנבר.

ולגבי דנבר- רחמים על יוקיץ', מה יש לומר. משחק מפלצתי של 37-18-5 מול אחת הקבוצות הכי טובות בהגנה בפוסט. ברבע הרביעי הלכו מספר פעמים לפיק אנד פופ שלו, אמנם קלע שתי שלשות במשחק (אחת ברבע) אבל אני חושב שדריימונד overplayed it, סגר באגרסיביות כזאת שיוקיץ' משך עבירות והוריד כדור לרצפה ללייאפים/מסירות למבטים פנויים מהפינה. בכל אופן כשיש סביבו סגל כל כך חלש וגולדן משחקת היטב, זה לא כוחות.
==================
עכשיו בהסתכלות רחבה על הסיבוב הראשון- זה רק אני או שיש הרבה סדרות מאכזבות? בוסטון-ברוקלין סדרה אדירה (וגם עלולה להיגמר מוקדם מהצפוי). ממפיס-מינסוטה כיפית, אם כי לי בתור אוהד הוולבס קצת פחות אחרי המשחק השלישי. שאר הסדרות נראות חד צדדיות (גולדן, פילי, אולי תכף מיאמי?), או שמושפעות מפציעות (פיניקס, מילווקי), או שברמה נמוכה מהמצופה (יוטה).

Krit123

Well-known member
גולדן הלכה יחסית מוקדם לdeath lineup שלה גרסת 2022 (קרי-פול-קליי-וויגינס-גרין). במשחק הנוכחי זה הצליח באופן חלקי, מול קבוצות שאין להם מפלצת בדמות יוקיץ' זה יצליח אפילו
יותר.
לא הבנתי את ההערה. הרי הליינאפ הזה הוא הסיבה שהסדרה בכלל לא תחרותית, אני צופה שמול קבוצות אחרות הוא יראה פחות טוב.
במהלך המשחק חשבתי לעצמי מה הodds לFMVP של ג'ורדן פול. ובגלל שהמחשבה הזאת היא רק חצי בצחוק- הלכתי ובדקתי. יחס של 1/28. וגאס המניאקים האלה, הספיקו לחשוב על הכל.
חחחחח
עכשיו בהסתכלות רחבה על הסיבוב הראשון- זה רק אני או שיש הרבה סדרות מאכזבות? בוסטון-ברוקלין סדרה אדירה (וגם עלולה להיגמר מוקדם מהצפוי). ממפיס-מינסוטה כיפית, אם כי לי בתור אוהד הוולבס קצת פחות אחרי המשחק השלישי. שאר הסדרות נראות חד צדדיות (גולדן, פילי, אולי תכף מיאמי?), או שמושפעות מפציעות (פיניקס, מילווקי), או שברמה נמוכה מהמצופה (יוטה).
מסכים, תחושה דומה. דווקא מפיניקס-ניו אורלינס אני מאוד נהנה עד עכשיו. אם הפציעות ימשיכו הפלייאוף יהיה מאכזב בראייה הכללית בדומה לעונה שעברה. אולי המשחקים יהיו טובים אבל נצא עם תחושה שלא קיבלנו את תשובות מלאות.

Rapgamer

Well-known member
לא הבנתי את ההערה. הרי הליינאפ הזה הוא הסיבה שהסדרה בכלל לא תחרותית, אני צופה שמול קבוצות אחרות הוא יראה פחות טוב.
דיברתי ספציפית על המשחק הזה. אני בספק אם הוא ניצח את הדקות שלו (שים לב שהפלוס/מינוס של השחקנים המעורבים בליינאפ הזה הוא סביב 0).

Rapgamer

Well-known member
יוטה- דאלאס
ידעתי את תוצאת המשחק לפני שצפיתי בו. אני יכול לומר ש-
1. עדיין נהניתי.
2. ההפסד היה קצת שונה ממה שהייתי מנחש. ציפיתי שיוטה תשחק כדורסל אדיש של קבוצה שעמוק בפנים כבר רוצה להתפרק. אלא שזה היה משחק שהוכרע נטו על טקטיקת כדורסל.
המשחק נפתח קצת בדומה למשחקים קודמים. דאלאס עושה חילופים בהגנה על הפיק אנד רול של קונלי-גובר, אף אחד מהשניים לא מעניש בצורה משמעותית. למיצ'ל לוקח מחצית שלמה להיכנס למשחק. ודוקא בראנסון מרגיש יותר ויותר בנוח לתקוף כל שומר שיש ליוטה לשים עליו.
קליבר עלה די מהר מהספסל ל3 שלשות מהירות. קיד הלך כמעט כל המשחק על five out, אותה טקטיקה שהפסידה ליוטה את הסדרה מול הקליפרס (בלי קוואי). כשכולם בדאלאס מסוגלים לקלוע שלשות (ומדייקים היטב בסדרה) זה מכריח את גובר להתרחק מהסל וחושף את יתר שומרי הפרימטר החלשים של יוטה. כמובן שגובר גם לא מסוגל להעניש בצד השני והתוצאה היא רווח נקי ליריבה.
אז דאלאס ששברה שיא פרנצ'ייז עם 22 שלשות בגיים 2, הגדילה לעשות במחצית הראשונה הלילה וקלעה בה 13 שלשות. יוטה עשתה כמה טעויות בירידה להגנה ושילמה עליהן ביוקר עם ברטנס מהפינה במתפרצות של 2 מול 4 אבל שה4 לא ממש יודעים לאן ללכת ואת מי לסגור. גם כאן רואים ביטוי נוסף של אותה הבעיה-
זה בערך השלב שקווין סניידר אמר פאק איט, נעבור לשחק גם אנחנו five out. מיצ'ל תקף את הסל בכל הזדמנות, כולל ההזדמנות הזאת-
הוא קלע 18 נקודות ברבע השלישי, עם הזמן דאלאס הביאה עליו יותר ויותר עזרה במטרה להוציא לו את הכדור מהיד. ואז פתאום אתה מבחין בכמה השחקנים של יוטה מוגבלים מחוץ לאקו-סיסטם של הפיק אנד רול עם גובר. רויס אוניל פשוט לא קיים על המגרש, 0 זריקות לסל. הרננגומז ודנואל האוס שחקנים שלא מתאימים למעמד. קלארקסון זה יום אסל יום בסל ולא מסוג השחקנים שיודעים לנצל ביעילות יתרון על ההגנה.
בכל זאת יוטה צמצמה את ההפרש והתקרבה עד פוזשן בודד בכניסה לקלאץ'. שם שוב מי אם לא ג'יילן ברנסון השתלט על המשחק עם סדרת מהלכי footwork מרהיבה-
בסיום 126-118 לדאלאס. לא רק שדאלאס עולה ליתרון 2-1, ככל שהסדרה מתקדמת היא גם מנצחת בצורה יותר משכנעת. זה די מדהים שדאלאס שמשחקת בלי הכוכב שלה ומורכבת מהמון שחקן גרעין שהגיעו באמצע העונה, מנהלת משחק drive and kick הרבה יותר מוצלח מהיריבה שהיא אחת הדוגמאות בליגה לעקביות.
ג'יילן ברנסון עם עוד משחק של 30 נקודות מסדר לעצמו חוזה מפלצתי בקיץ הקרוב. איזו טעות של דאלאס שלא חידשו לו במהלך העונה. פיני סמית' במשחק two-way נהדר, קליבר ממשיך לקלוע מאתיים אחוז משלוש. ג'וש גרין היה אקס פקטור ושיחק מצוין.

יוטה בדרך לפירוק. הקבוצה הזאת עברה את השיא שלה שהיה לפני שנתיים ובעיקר בעונה שעברה, הם הפסידו סדרות שהיו צריכים לנצח ועכשיו הסגל שלהם דועך, היריבות עם מודיעין טוב יותר ודברים פשוט לא עובדים. אם מסתכלים על 50 המשחקים האחרונים הם במאזן שלילי ולא נראה שנותרו להם מהלכים בקנה שיחזירו אותם לקונטנדרשיפ. גובר הולך לככב בטרייד מאשין היום.

Krit123

Well-known member
עוד קצת הערות על תמול-שלשום

יוטה - מאבס
איזה בושות יוטה יאללה איזה בושות. אין להם אפילו את הארדוואי ג'וניור, ששימש כאופציה שנייה/שלישית בשתי הריצות האחרונות בעידן קרלייל. איך אתם מוצאים דרך להפסיד?
מגיע קרדיט לקיד, אולי החלטה תמוהה נוספת של ה-GM לברון, העדיף את ווגל על פני קיד מטעם יחסי ציבור. יכל להיות שהוא היה חסר להם על הספסל.

דיברתי לפני הפלייאוף על הניסיון של יוטה להצטייד בסמול בול fives על מנת להתמודד עם הרכבים נמוכים, ובאותה נשימה על כך ששאר הסגל לא בנוי לשיטה. אז פאסקל ורודי גיי הגיעו, אבל הקו האחורי אנדרסייזד ולא מסוגל להחליף על שום דבר. ישנו פרדוקס מסוים בסגנון שלהם, ריבוי מובילי הכדור הופך אותם לטובים במעבר אבל מי אמור לשים ידיים על הריבאונד? באמת מצחיק לראות איך הם מנסים לנצח דרך קליעה והיריבות בסוף משתמשות בנשק שלהם נגדם בהצלחה יתרה, באמצעות ה-one up בעמדת הסנטר.
אצל יוטה חיפשו לתקוף את ברטנס, מבחינת דאלאס זה היה 'כולם חוץ מרויס אוניל. וואלה גם אותו הולך, תביא.'
בדקות של גובר הייתה השתדלות לשחק את הפיקאנדרול בינו לקונלי מצד המגרש כדי להרחיק את העזרה, רק שקליבר מסוגל להחליף על קונלי כמו שיובל ציין. מקסי מעולה בהגנה ומגשים את הפוטנציאל שלו מול יוטה.
מסתבר שברונסון הוא השחקן השלישי בטיבו בסדרה. בקצב הנוכחי הוא עוד יאיים על הבכורה.

עוד על הצד של גולדן סטייט
-יש לפול אלמנט שמעט מפריד אותו מהספלאש בראדרס - כניסות אקרובטיות לסל. מה שכן הבנאדם קצת שוכח לכדרר לפעמים כשהוא פוצח במחול, והשופטים זורמים איתו. היה שם סטפבאק בפינה שאמור להיות צעדים, גם אם החוק היבש מצביע אחרת.
-גארי פייטון לא החטיא שלשה עד עכשיו, לפחות ככה זה מרגיש. החשיבות שלו בתור סטופר עשויה להיות עצומה בהמשך, תחליף ראוי לאיגי המתבגר והמעט פצוע. אולי אפילו תחליף לוויגינס בהרכבים מסוימים.
-בייליצה נחלש לאורך העונה, סוג של חוליה חלשה במערך שלהם.
-עוד נקודה שכחתי לציין - גולדן קבוצה שמאבדת לא מעט, במטרה להגיע למבטים טובים. ניתן לנצח עם 15+ איבודים משחק במידה ואתה קולע כמות דומה של שלשות, לכן הם נפגעים פחות ממה שמקובל לחשוב.

טורונטו - פילי
-היכולת של הסיקסרס להגיע לקו תפורה לפלייאוף. מתישה מבחינת היריבה ומכריחה אותה למתוח את הרוטציה. עלול להיות מהותי בהנחה שהפציעות ימשיכו להיערם.
-מקסי שיחק יותר מדי אוף-דה-בול כשהארדן רק הגיע, היום האיזון טוב בהרבה. מכפר על ההחלשות של הזקן עד כה, ייבחן מול ההיט.
-דוק ריברס שלף את פול ריד מהספסל ובכך הפך למאמן ה-400 ברצף שמתייאש מדיאנדרה ג'ורדן לאחר שבוע-שבועיים. DJ רגל מחוץ לליגה לדעתי, חדוות המשחק שלו נשארה נעולה בחדר המלון בו חזר בו מההחלטה לעבור לדאלאס מלכתחילה. קרדיט לדוק שניער את הקיבעון.
-אמביד יצא ענק, שתי שלשות קלאץ' אדירות. ואן-פליט לא התרשם מההעדרות של ת'ייבול ואוהדי טורונטו כבר היו בסרט הזה עם סיאקם. מנסים לשווק אותו כאנדרייטד ומקבלים אותו בגרסת הג'וליוס רנדל. סתם, לא עד כדי כך גרוע.

באקס - בולס
-פציעות ימשיכו להכריע את הפוסט סיזן. הבאקס מאוד יתקשו לעבור סיבוב נוסף ללא מידלטון, הייתי מהמר נגדם.
-דרוזן סוף סוף זכה לredemprion לו חיכה. אמנם הרבה להחטיא בסיום אבל ידע לא להכריח וקלע שתיים חשובות בחדירה. שמח בשבילו שסגר מעגל על המצקצקים. הייתה השתדלות מסוימת ללכת למי שהולידיי לא שומר עליו, ישנה חולשה בגזרת שומר הפרימטר המשני בשורות הבאקס.
-לפעמים הערך בלהראות לכוכב different looks הוא לאו דווקא ירידה באחוזים, אלא פשוט לתפוס את חבריו לקבוצה וצוות האימון לא מוכנים. תחילה תקפו את קארוסו מהפיקאנדרול בהצלחה, ומשום מה עברו לטו-מן-גיים עם הולידיי שפספס מספר הזדמנויות בקלאץ'.

נערך לאחרונה ב:

OrEl74

Well-known member
מנהל
חייב לשבח את האינטנסיביות ההגנתית של יוקיץ.
עושה חילופים, לא מוותר על אף מהלך גם אם זה לא תמיד מצליח גולל מצבים של אחד על אחד מול סטף.
כל הכבוד, ככה נראה מנהיג של קבוצה.
מציע לדונובן מיטשל להסתכל וללמוד

למעלה