ממסר פחת קופץ

ממסר פחת קופץ

שתי שאלות: מדוע אינני יכול להפעיל אף מכשיר חשמלי בבית (מ' כביסה, מדיח, מייבש) כאשר המזגן מחמם (אלקו תדיראן 3.5), כי הפחת קופץ. בבית 40 אמפר וגם הפחת 40 אמפר. כל מכשיר לבד עובד בסדר. למה הפחת קופץ ולא הפקק הראשי? שאלה שניה מה צריך לעשות כדי להגדיל את היכולת לעומס במה זה כרוך מבחינת פרוצדורה וכסף? תודה מראש למגיבים.

dovsh520

New member
הפחת רגיש יותר ממפסק

רגיל לכן הוא קופץ כי הוא מגיב יותר מהר אבל יש מיקרים ששניהם קופצים ביחד לגבי השאלה השניה יכול להיות שיש צורך בבית שלך להפוך אותו לתלת פזי והסיפור הזה עולה בערך 5000 ש"ח.

elimalka

New member
כ-1300 ש"ח לח"ח

וכ-1500-2000 ש"ח לחשמלאי. כמובן שזה מחיר כללי ורק בשטח אפשר לתת הצעה, יכול להיות יותר ויכול להיות פחות...

רשר

Well-known member
מנהל
בדוק אם בקירור התופעה נעלמת

אם זה המצב - הזמן טכנאי למזגן והסבר לו את המצב, כי יש זליגה במזגן, אם זה קורה גם בזמן קירור - יתכן ויהיה צורך להזמין גם חשמלאי לאחר שהמזגן יתוקן כי אולי יש זליגה בעוד מכשיר. ממסר הפחת אינו מתיחס לעומס אלא רק לזליגת זרם לאדמה.

lekner

New member
הייתי מציע לבחור לעשות חיפוש

על ממסר פחת ושיקרא מה ההבדלים בין פחת למפסק דנו בנושא הזה המון ויש הרבה חומר מעניין לקרוא

המזגן לבד פועל ללא בעיות

ומהתשובות לא למדתי אם האמפרז' הקיים בבית שלי אמור להספיק כדי להפעיל מזגן ועוד מכשיר אחד מהנזכרים בהודעת המקור. האם חשמלאי אמור לעלות על הבעיה? שוב תודה לכל המגיבים

lekner

New member
נתחיל מהבסיס אין קשר

בין המפסק הראשי שלך לבין ממסר הפחת הזרם על המפסק הוא עבור צריכה (כמה זרם הוא יכול להעביר) המפסק קופץ בזרם גבוהה יותר מהנקוב קצר או יתר (תרצה הסבר על ההבדל אני אסביר) ממסר הפחת בודק הפרשי זרם בין הזרם הנכנס אליו ליוצא ממנו הוא לא בודק את הזרם בפועל אלא רק את ההפרש לכן לא חשוב כמה זרם תזרים דרכו כל עוד לא תהיה זליגה/קצר לאדמה הוא לא יקפוץ תזרים יותר מידי זרם דרכו הוא ישרף לכן אסור שממסר הפחת יהיה קטן יותר מהמפסק הראשי אני אישית שם דרגה אחת מעל. מבחינת אמפר לא צריכה להיות לך בעיה ובמידה וזאת היתה בעיה של צריכה היה קופץ המפסק הראשי או המפסק של המזגן הרי הוא מחובר ישירות ללוח(ככה אמור להיות ) אם קופץ לך הפחת יש להביא חשמלאי בעל רישיון שיבדוק את טיב בידוד המכשירים ואת טיב בידוד המוליכים במידה והמזגן מחובר עם עוד צרכנים ולא ע"פ החוק (אמור להיות מחובר לבד) תיתכן התחממות של המוליכים ופריצה היכן שהוא (לא סביר אבל יתכן)ולכן כאשר פועל כל צרכן לבד לא קורה כלום אך מספר צרכנים מקפיצים את הפחת שוב אני מציין זאת במידה והמזגן לא מחובר ישירות ללוח מקווה שעניתי על שאלתך במידה ויש עוד שאלות צור קשר פה או במסרים ואשמח לנסות לעזור ועכשיו לשאלה הבסיסית כן חשמלאי אמור לפתור את הבעיה

ראשית תודה על התשובה הממצה

ו...כן המזגן מחובר ישירות ללוח, וכפי שכתבתי לבד הוא עובד ללא כל בעיה. אגב, האם אתה סבור שאורך הקו שלו (50מ') יכול להיות חלק מהבעיה? שוב תודה על התגובה.

lekner

New member
אורך קו משפיע על מתח העבודה

של המזגן אורך הקו הזרם שעובר בו וחתך המוליך יוצרים מפל מתח מסויים באורך של 50 מטר לא תהיה לך בעיה וגם אם יש בעיה היא לא תגרום לקפיצת ממסר הפחת אלא לבעיה ספציפית במזגן

shoulhadida

New member
יש לבדוק זליגת מדחס בעזרת מגר.

יש לבדוק את מדחס המזגן בעזרת מגר. בדיקה כזו תראה האים יש זליגה מסלילי ליפוף המדחס וזו הסיבה לקפיצת הפחת. אין הבדל ואין חשיבות לקירור או לחימום בשני המצבים המדחס בזליגה גורם לנפילת הפחת. אין קשר לעומס ולא פעם חשמלאים שאינם מבינים במיזוג אוויר מחליפים ממאטים לגדולים יותר והפיתרון הוא רק בהחלפת המדחס שליפופי הסלילים זולגים כלפי גוף המדחס וגורמים לנפילת הפחת. יש לבדוק את חייוט היחידה לפעמים הזליגה נובעת מחוטים נמסים בגלל עומס. שאול מזגנים. קירור מיזוג אוויר וחשמלאי מוסמך. אזור אשדוד.

למעלה