מממ...

OPERATi0N_iVY

New member
מממ...

אני כותב את זה כאן אבל בעיקרון זאת תגובה לאיזה הודעה בסוף העמוד... פשוט אני יודע שאם הייתי כותב את זה שם אף אחד לא היה מסתכל על זה... ראיתי שם שכתבו שגרין דיי היו לפני האופספרינג וזה פשוט לא נכון. אופספרינג הקימו את הלהקה (שנקראה אז MANIC SUBSIDAL) בערך באמצע שנות ה-80, אולי קצת לפני. ב-87 אם אני לא טועה, הם כבר הוציאו כמה סינגלים (BLACK BALL, WHAT ARE WE HEADING FOR) ובשנת 1989 כבר היה להם אלבום ראשון מוכן, שהם הקליטו על הלייבל NEMESIS. גרין דיי לעומת זאת, כפי שאני יודע הקימו את הלהקה (שנקראה קודם SWEET CHILDREN) בערך בשנים 1988- 1989 (נו מקסימום 1987 למרות שלא נראה לי), ואת הדיסק הראשון שלהם 1039/SMOOTHED OUT SLAPPY HOURS הם הוציאו בשנת 90´ על LOOKOUT RECORDS (והפיצו עם EPITAPH RECORDS), והוא הורכב משני הEP שלהם שהם הוציאו קודם - SLAPPY ו-1000 HOURS בצירוף 10 שירים מהדיסק 39/SMOOTH ושיר אחד שלא נכלל באף אחד מהדיסקים הנ"ל. רק המתופף הנוכחי של גרין דיי - TRE COOL היה מתופף בלהקה שקראו לה THE LOOKOUTS שהקים לורנס ליוורמור (או משהו כזה), הבעלים של חברת LOOKOUT RECORDS. הלהקה הזאת הוקמה בערך ב86-87. לפני TRE COOL היה לגרין דיי מתופף בשם JOHN (שכתב את I WAS THERE שנכלל בדיסק הראשון שלהם). הנה עוד עובדה מעניינת - הסולן של OPERATION IVY (להקת סקא-פאנק שגם הייתה יחד עם גרין דיי על LOOKOUT RECORDS), עשה לגרין דיי את העטיפה המכוערת של הדיסק הראשון...

ידעתי את כל זה, ולמען האמת...

זה כתוב לי בספר שקניתי, במקרה והתחשק לך לקרוא שכתבתי את זה.... שמספר על הלהקה מההתחלה שלה ועד עכשיו. בערך כל מה שסיפרת, רק בארוך יותר, ובאנגלית. העובדה המעניינת שלך (שלא ידעתי) בהחלט מעניינת. וד"א, סליחה על הבורות שלי, אבל מה זה סקא????. ולגבי מה שכתבתי שגרין דיי היו לפני אופספרינג, כנראה שהתבלבלתי... תיקנתי את עצמי... אוקיי??? הקטע הוא שאני מעדיפה את גרין דיי... וזהו Dפנה

OPERATi0N_iVY

New member
אה כן...

ותגידי לי, מה היא השנה המדויקת שהלהקה הוקמה? אני אף פעם לא זוכר את השנה המדויקת וזה רודף אותי...

Ignition

New member
סקא...

אי אפשר לתאר את זה ממש במילים אבל בעיקרון זאת מוזיקה פאנק קופצנית כזאת ומהירה בד"כ השירים שמחים.. שמעתי משהו שזה היה מושפע מרגאיי או משהו כזה.. שירים לדוגמא Offsping - don´t pick it up , what happend to you less than jake ... כמעט כל דבר שלהם , וגם אופריישן איי וי..

pikitup

New member
אי אפשר לתאר במילים?!

אי אפשר לתאר במילים?! זאת כזאת מטאפורה, זה משהו נשגב.. כמעט אלוהי.. אי אפשר לגעת בזה, זה לא מוחשי. אין לו ישות פיזית, הוא סובב את כולנו ונמצא בכל מקום. קרא למטה והחכם

Ignition

New member
זה אמור להצחיק?

טוב נו רק בשביל לא לבאס הנה מהמיטב של הסמיילים.

Sexy me

New member
סקא=ska

ska=ska punk=skate punk בקיצור - סקא זה סקייט פאנק. בעיקרון, בעברית, לא אמורים לכתוב את זה ככה... אבל נוורמינד... --=טיש=--

חיננית

New member
איזה לא נכון, אלוהים ישמור. הסקא.

זה לא קשור לסקייטבורד או לקורקינט בשום דרך. אוי ווי. איך אני אסביר את זה .. יש כל כך הבדל בין סקא לפאנק... דבר ראשון יש כלי נשיפה כמו חצוצרות קורניות טרומבונים סקסופונים.. הפריטות בחשמלית שונות לגמרי.. וגם צורת הריקוד והלבוש שונים. הרעיונות שהמוזיקה מעבירה שונים.. המקום שממנו היא באה רחוק בעשרות אלפי קילומטרים מהמקום שהפאנק בא ממנו. ההמלצות שנתי הביא לא טובות במיוחד כדוגמא לסקא.. אממ.. כל כך הרבה לתקן! כל כך קצת זמן! טוב קצת על סקא.. על רגל אחת יש 3 זרמים בסקא 1st wave = מוזיקה שהתחילה בג´מאייקה היפה, איכשהו בתחילת שנות החמישים. שילוב של רוקסטדי, אר אנד בי, וג´ז.. משהו שהג´מייקאנים מתגאים בו. דוגמא: prince buster 2nd wave= עד 1978 כולם אהבו פאנק. לא שמו זין על העבר, רק אהבו לשבור בפוגו, ואז פתאום ב1979 הם התחילו ללכת להופעות סקא שבהם כושים ולבנים ניגנו ביחד לבושים בחליפות הסקא המפוארות שלהם. להקות כמו הספיישלס, מדנס, הסלקטר, בד מנרס, מילאו את כל הדנס הולס באנגליה כמו מופעי סטרפטיז בנודי באר של אל בנדי. אפילו פוליס ואלביס קוסטלו סקינקקו בימים ההם. אבל לצערנו זה לא החזיק הרבה זמן כי כל הנושאים של השירים היו בדרך כלל על אינטגרציה, איחוד, ליכוד, ונגד-גזענות - כשבימים ההם הקהל בכלל לא תמך בנושאים האלה. בצד אחד היו הסקינהדס ובצד השני היו הרוד בויס. הסקין הד גילחו את הראש, נעלו נעלי צבא - לבשו שלייקעס וחולצות לבנות והרוד בויס - לבשו נעליים מבריקות, חליפות שחורות לבנות, והלכו קנו טוסטוסים ועשו חראקות. היה להם כסף לשרוף ולא היה איכפת להם להראות לכולם.. שני הזרמים האלה תקועים במקומות צפופים לא עשו מיקס ממש טעים. בצורה רגילה היו קטטות ענקיות בין הסקינס לרוד בויז, ואז מועדונים לא רצו בכלל להביא להקות סקא. ובגלל זה בערך ב1981 כל הסקא גל שני מת. הדבר היחיד שאפשר לשים אליו בקשר לגל שני בארץ הם משינה שחיקו במרץ את המדנס. גל שלישי- הגל החדש - הגל הנוכחי. הגילגול הנוכחי של הסקא נוצר איפה שהגלגול הקודם נגמר. אנחנו מדברים על סוף שנות השמונים כרגע.. מה ששונה בין הגל השלישי לגלים הקודמים הוא השילוב של סקא עם סוגי מוזיקה שונים: הארד קור, פאנק, אימו, ולטיני.. הרבה להקות עלו על גל הסקא בשנים האלה. להקות כמו , SKAVOOVIE AND THE EPITONES,HEPCAT, חזרו לסגנון של הסקא הישן. סקא לטיני מצויין עושים הלהקה הספרדית ska-p,Los porretas,ועוד. הMIGHTY MIGHTY BOSSTONES, MEPHISKAPHELES´ שילבו את מוזיקת ההארד-קור בסקא שלהם והצליחו עד מאוד, הבוסטונס אפילו הופיעו בפסקול של קלולס.. חח בל נשכח את פישבון שעושים funk ska, והcherry poppin dady´s שחזרו עוד יותר אחורה ומביאים בגדול את הסווינג לסקא שלהם. ואז יש לכם את נו דאוט הישנים, ריל ביג פיש והבוסטונס, שמקבלים יותר ויותר זמן השמעה בתחנות הרדיו, עד שאפילו השיר פתיחה של נורם בטלויזיה הוא סקא יותר מסקא.. ואם עסקינן בפאנקפופ משולב עם סקא נסו את הלהקות: , aquabats, skankin pickle, MU330, Dance hall crashers, Mad caddies, goldfinger, Against all authority, Save Ferris שיהיה לכם יום נעים, בתודה - ועדת המתנות של בינימין נתניהו

ואוו!!! (תשובה לכולם)

תודה שהסברת לי,בתקווה שבקרוב אבין בדיוק מה זה סקא (זה לא את, זאת אני, אבלה!). אוקיי... אז ככה לספר קוראים אם אני אל טועה The story of green day והוא הודפס ע"י Umnibus או איך של כותבים את זה. אז אני חושבת שרשמית GreeN Day נוצרו בשנת 1988... אולי אני טועה. יותר מאוחר אני אכתוב מתי בטוח כשיהיה לי את הספר. ואני בטוחה ב100 אחוז שסקא זה לא פאנק-סקט! זה אולי הכוונה של זה לפעמים, אבל לא מה שזה באמת אומר. Dפנה

pikitup

New member
הודעה בשבילך, רודי!

יפה אמרת דפננה. רק כמה תוספות קטנות. הגל השני, המכונה גם טו-טון (two tone - על שם חברת התקליטים ששלטה בגל הזה ועל שם תנועת הטו-טון שערכיה היו אחדות ושוויון) לא נגמר עדיין! :) ישנם עוד מספר להקות מצומצם שלא נכנע ללחץ וממשיך לעשות גל שני איכותי, דוגמא - The Toasters. להקות סקא גל שלישי (סקאפאנק) מומלצות בחום, בנוסף למה שדפנה לפני - Operation Ivy, Less than Jake, Catch 22, Sublime, Assorted Jelly Beans, Slapstick, Home Grown

ב.ן.נ.ת.ן

New member
וואי וואי איזה תשובה.. קבלי ח"ח ../images/Emo47.gif

גם NOFX עשו פעם סקא, הרבה להקות ניסו את הסגנון הזה משום מה עוד להקות סקא טובות ומומלצות, Common Rider ! בדיסק החדש שלהם הסולן של גריין דיי מנגן ועושה קולות רקע חוצמזה, זאת עוד אחת מהלהקות הגדולות של ג´סי מייקלס (הזמר של Operation Ivy ז"ל) Voodoo Glow Skulls גודטן סקא, וורי גודטן עברו על רוב הלהקות שאני אוהב כבר בהודעות אחרונות, אז רק אוסיף שהוציאו דיסק tribute fot Operation Ivy ב97, 13 להקות מנגנות שירים של אופרישן. למען האמת... דיי חרא דיסק
ו... הדיסק החדש של גריין דיי, אוסף הזה... חרא גם תדמית מגעילה עשו להם שם, יותר מידי פופ לטעמי

Negative Creep

New member
אמממממ...

ממה שאני יודע... No Doubt בתחילת דרכם עשו סקא. הדיסק הכחול הזה... שכחתי איך קוראים לו. נחמד ביותר. אבל הם כל כך התדרדרו!!! עכשיו הם פופ כל כך זבבבבבבל.

butnugget

New member
סקא זה כמו חצצורה

סקא זה כמו חצצורה למשל nofx יש נגן סקא

pikitup

New member
סקא זה לא חצוצרה!!!!!!!!

סקא זה סגנון מוזיקה!!!! לא חייב להיות בו חצוצרה, אבל היא בהחלט מוסיפה. לדוגמא, אופריישן איוי. ברוב השירים שלהם אין חצוצרות אבל הם אחלה להקת סקאפאנק. תודה, שלום.

למעלה