מממ ...

מממ ...

שלום , אף פעם לא ניכנסתי לפורום הזה . יש לי שאלה - מישהו שמע פעם על הפרעה נפשית שנקראת " הפרעה אובססיבית כפייתית " שבה אדם חושב מחשבות שאין לו שליטה עליהן וככל שהוא מנסה לא לחשוב אותן הוא רק יחשוב אותן יותר ? כמו שאומרים לך " אל תחשוב על פיל צהוב " ואז אתה דווקא חושב על פיל צהוב ... ואז בן אדם יכול לחשוב שהוא האדם הכי רע בעולם כי הוא חושב מחשבה מסויימת שבעצם הוא לא מעוניין כלל לחשוב אותה ובטח לא לפעול לפיה . אני שואל את זה בהקשר של הפורום - כלומר מחשבות הקשורות כביכול לרצון לעשות מעשים " שאסור לעשות " הקשורים למין ? אם מישהו שמע על זה , אשמח לדעת ואז לשאול משהו לגבי זה , אם לא אז לא משנה ...

n y m p h

New member
אני שמעתי

בטח גם אחרים. מה שאתה מתאר, מחשבה על משהו "אסור", לא נראית לי בהכרח קשור להגדרה הזאת של OCD. אבל אם באת לפורום לייעוץ זה כבר התפקיד של המנהל לנווט.

בת מלכה

New member
אני עכשיו במשרד

אז אני אענה בקצרה ומאוחר יותר בפירוט. ההפרעה הזו לא קשורה בהכרח לסקס. זו הפרעה נפשית שקשורה לאובססיות שיש לבן-אדם. למשל מישהו שרוחץ ידיים עשר פעמים בשעה, או מישהו שחוזר הביתה, אחרי שהוא יצא לבדוק אם הגז לא נשאר דולק, שוב ושוב ושוב... יש גם הפרעות שקשורות למין, אבל הן לאו דווקא OCD (Obsesive compolsive Disorder). זו הפרעה ידועה וברמות מסויימות ניתנת לטיפול. לפי מה שאני מבינה ממך אתה מדבר על הפרעה אחרת שחלקה גובל בפראנויה מסויימת. יש לזה הגדרה, אבל שכחתי אותה כרגע. אם אתה מעוניין אני מוכנה לחפש לך מאמרים בנושא. או שפשוט תחפש בגוגל...(אוי, אלוהים... זו התשובה הקצרה שלי?? אני זוועתית!)

נכון ...

ההפרעה הזאת לא קשורה בכלל דווקא לסקס אלא יכולה להיתבטא בהמון צורות , אבל עניין אותי המחשבות לגבי סקס כי זה משהו שאני סבלתי ממנו וזה גם קשור בצורה כלשהיא לפורום הזה . אני לא כותב פה כדי לקבל ייעוץ נפשי או משהו כזה , אני יודע שזה לא הפורום המתאים , אבל כשאני קורא כל מיני הודעות של אנשים פה בפורום אני שואל את עצמי - מה , זה בסדר שיש מחשבות כאלה , למה אני מגיל 6 שהיו לי מחשבות כאלה חשבתי שאני האדם הכי גרוע בעולם ובין היתר גם בגלל זה בחרתי להיתנתק מבני אדם מסביבי עד גיל מאוד מאוחר . " והמצחיק " הוא שאפילו לא קיימתי אף פעם יחסי מין ... היה ניראה לי מעניין לשמוע מאנשים בפורום הזה מה השקפת עולמם על כל המחשבות הללו , האם זה מחשבות שדורשות ריסון או שבגלל שזה רק פנטזיות דימיוניות הכל סבבה ? אני לא כותב את ההודעה כדי להטיל ביקורת אלא באמת כדי להבין . בדיוק קראתי פה הודעה שמדברת על קיום יחסי מין עם סוס , אני לפעמים בחיים שלי לא ידעתי איך להיתמודד עם מחשבות מהסוג הזה ופה זה ניראה נורמלי לחלוטין לכתוב את כל המחשבות הללו ... מה ניקרא נורמלי , אין לי כבר מושג ...

בת מלכה

New member
מי אני שאגיד לך מה הוא נורמלי?!

אני זוכרת את עצמי מאוננת בגיל שש, עם שני בני הדודים שלי. מאז ומתמיד היו לי מחשבות שקשורות למין בראש. אין לי מושג אם זה נורמלי, אבל אני מגדירה את עצמי בחורה נורמלית לחלוטין. אגב, אני זו שכתבה את הסיפור על הסוס. מעולם לא קיימתי יחסי מין עם חיה כל שהיא (גבר לא נחשב) וגם אין לי תכניות לעשות את זה בקרוב (אאוטינג). עד כמה שאני יודעת אנשים בגיל ההתבגרות חושבים המון על סקס. פעם אמא שלי אמרה על בני עשרה "כל מה שיש להם בראש זה רק זיונים". וואלה, כנראה שהיא צדקה... יש לי הרגשה שברגע שתתחיל לקיים יחסי מין הדברים קצת יתאזנו. מה שכן, אתה חייב להשלים עם עצמך. זה מי שאתה ואלו המחשבות שלך. אם עד כדי כך לא נח לך עם זה, תלך לטיפול פסיכולוגי. אתה יודע מה, אני במקומך הייתי הולכת לטיפול רק כדי לקבל את הגושפנקא ל"נורמליות" שלי... אם יהיה לך יותר נח, אתה מוזמן לפנות אליי במסרים.

fun maker

New member
אין

חיה כזאת "מחשבות שדורשות ריסון", יש רק מעשים שדורשים ריסון. ומה שיפה זה שהמקלדת סופגת הכל. ברגע שאתה מרסן את המחשבה, אתה יכול לכבות את האור.

n y m p h

New member
ואין כאלה

שאצלם סוף מחשבה במעשה תחילה? אולי בגלל זה יש מי שמפחדים מעצם המחשבה בכלל?

אז בעצם מה שאתה אומר

הוא שאולי אני בפוטנציאל אדם מאוד רע שעשוי לעשות מעשים שאסור לעשות שקשורים ליחסי מין ולכן נוצר אצלי משהו כמו " מנגנון הגנה " של תחושות פחד מהמחשבות הללו שגורמות לי לא לקיים יחסי מין כלל ... זה ממש מבאס אותי אם זה ככה , אני מרגיש ממש טיפוס מרושע במובן מסויים ...

fun maker

New member
עברית אני מדבר אלייך

< יש רק מעשים שדורשים ריסון > אני חושב שהמשפט שלך בשלמותו לא היה עובר בקורס ללוגיקה למתחילים, וזה אף על פי היות אנוכי עצמי עקום במחשבתי.

התגובה שלי מיועדת ל - nymph

שכתבה שיש אנשים שאצלם " סוף מעשה במחשבה תחילה " ולכן הם מפחדים לחשוב כל מיני דברים .

ניראה לי שאני מזה

מבלבל לכם את המוח , אבל אני ממש הייתי רוצה לקבל תגובה - סיפרתי בהודעה אחרת על מחשבות שקשורות לפנטזיות מיניות שקשורות להפרעה נפשית שהיו לי . אף פעם לא קיימתי יחסי מין ואפילו לא אוננתי ... ואני בחודש הבא בן 24 ... משהיא כתבה לי שאם אקיים יחסי מין אז יתברר לי אולי שהמחשבות " נורמליות " . בכלל אני ממש מיסתקרן ומעוניין לקיים יחסי מין אבל יש לי הרבה מצוקות נפשיות ואין לי שום חברים קרובים שני בקשר איתם , בטח לא חברות ... תמיד חשבתי שעדיף לחכות לבחורה המתאימה ולעשות את זה מאהבה אפילו שזה אומר שאהיה בתול עד גיל 40 ( אם המצוקות הנפשיות שלי לא יפתרו עד אז ) . אתמול ניכנסתי פעם ראשונה לפורום הזה והרגשתי מין דחף מאוד חזק לקיים כבר יחסי מין ... האם כדאי להמשיך לחכות , האם זה " בסדר ומוסרי " ללכת לאיזו משהיא שאני כלל לא מכיר תמורת כסף ולעשות איתה משהו שקשור לזה ? אפילו רק איזה עיסוי ... האם זה שווה את זה או שכדאי לחכות לעשות את זה עם משהיא שאני באמת יאהב ? לא יודע אני לא מבין בזה ... מיצטער שאני נישמע כמו איזה ילד בגן אבל אני לא עושה את עצמי , אני באמת צריך ייעוץ ...

למעלה