מממ

F00D Is G00D

New member
מממ

שאלה. יש לי מצב כזה. יש לי פריסה של כבל 6 גידים + סיכוך לאורך 500 מטר רצוף. על גיד אחד מחוברים 4 רמקולים בערוץ מונו ראשון ממגבר 1 חיובי על גיד שני מחוברים 3 רמקולים בערוץ מונו שני ממגבר 1 חיובי על גיד שלישי מחובר רמקול אחד על מגבר 2 בערוץ סטראו 1 חיובי על גיד רביעי מחובר רמקול אחד על מגבר 2 בערוץ סטראו 2 חיובי על גיד חמישי יושב חיובי של מיקרופון אשר אני יכול להתחבר איתו בכל מקום בפארק. על גיד שישי יושב שלילי של כולם + שלילי מיקרופון על סיכוך יושב שלילי של כולם + שלילי מיקרופון ועוד קו נפרד לוקח שלילי וחיובי ממגבר 1 מונו 2 לרמקול בחניה כפי שהבנתם הסיכוך והשישי מחוברים אחד לשני בכל הנקודות. הבעיה שלי היא שבשני הערוצי סטראו שאמורים לשמוע משהוא אחר שומעים הרבה מאוד רעש משני ערוצי המונו. וכך גם ההפך (אחד מערוצי הסטראו משמשים לכריזה בבריכה, והשני לכריזה בבמה), ובנוסף. כשיש מוזיקה/כריזה חזקה המיקרופון מחזיר לי רעשים. הבעיה היא כנראה בגלל השלילים המשותפים. אני לא יכול להפריד אותם מכיוון שחלק מהקופסאות והרמקולים מאוד גבוהיים. הפתרון השני הוא להאריק אותם. ואז זה גם לא מושלם (בעיקר גם בגלל ההשראה.) אין לי בעיה לעשות את זה פיזית. כי יש לי 3 קופסאות מפוזרות שיושבות בתוך ארונות חשמל עם פסי השוואת פוטנציאלים חיצוניים. אבל אני מפחד שמהקצר הכי קטן א. החוטים שלי יהפכו למובילים (הפסים מחוברים בינהם ורק אז לאלקטרודות.) ואז ישרפו. ב. יישרופו לי שני המגברים המאוד יקרים ג. ישרפו לי 10 רמקולים לא זולים במיוחד. ד. יתחיל להקפיץ לי פקקים בכל הפארק. מה לעשות? סה"כ יש שם מערכת של 12,000 ש"ח שאני מאוד מפחד עליה (כל העסק גם מחובר למחשב)

רשר

Well-known member
מנהל
12,000 ש"ח ועדין מפחד להזמין טכנאי

ברור שאינך מבין את המערכת. כאמור הזמן טכנאי מהחברה שהתקינה את המערכת (סביר שגם יביא איתו סולם אם צריך).

הבעייה שהמתקין מתח לך רק גיד

אחד ועשה מינוס משותף לכול הקוים . על מנת לחסוך עלות . הוא הייה צריך לימתוח זוג חוטים לכול קו . מה זה השיגעון הזה לימתוח רק גיד אחד ולהחזיר עים ארקה משותפת לכול הקוים . אני עסקתי בהתקנות מערכות כריזה בימים ההם . באיצתדיונים . תמיד מתחיתי זוג חוטים לכול קו .

F00D Is G00D

New member
זו מערכת

שבמקור קבלן הכין היו 9 רמקולים איכתיים. על כבל כמו הישנים של בזק (לא אתפלה אם גם הגיע משם).באורך 700 מטר! חתוך לאלפי חתיכות והדבקות באיזולירבנד. לא בנוי נכון בכלל. (מבחינה גאוגרפית). עשוי טלאי על טלאי. ודרש טיפול פעם ב שבועיים. את המגבר סריאו אני הזמנתי. ואת המחשב והכרטיס קול שלו אני התקנתי ואת הכבל 500 מטר אני מתחתי. כולו באוויר בגובהה 7 מטר. בהיקף של הפארק. מתחת לכל רמקול שני יש קופסת פיקוד(לרמקולים הראשוניים יש קופסאות בגובהה). עם חיבור למיקרופון. כשתכננתי את המערכת הומלץ לי ע"י חשמלאי להשתמש גם בסיכוך וגם באחד הגידים כ שלילי מכיוון שרק הגיד או רק הסיכוך לא מספיק עבים. ככה שכולם מחוברים ככה(גיד סיכוך לשלילי של רמקול). סולם יש.. רק שאני לא בטוח שישלמו לי את ה 4 שעות עבודה האלו + עוד עובד שיעזור לי בגלל טעות שכביכול שלי.ועדיין תיהיה לי הפרעה כי בעצם אני אצטרך בשביל הבדלה טוטאלית וחכמה אני אצטרך למטוח עוד כבל עם 2 גידים ועוד גיד בתוך סיכוך (למיקרופון) וכמובן לבנות חצי מהמערכת מחדש (ממש לא בא לי עוד פעם להלחים ולטפס, זה היה אמור להייות פרויקט חד פעמי בתשלום קבלנות) האם באמת יכולה להייות פגיעה במערכת בגלל קצרון קטן? עד כמה שאני מבין את זה. טאוריטית זה אמור לצמצמם כמעט לאפס (בגלל השראה)

F00D Is G00D

New member
הסיכוך הוא בגלל המיקרופון

איש מקצוע זה לא יעיל מחינתי כרגע...

למיקירופון יש חוט יקרופון בניפרד

לא צריך לשים סיכול כללי . מעבר לזה הכול בדי שמים

למעלה