מממ שאלה-

מממ שאלה-

אפרופו דיברנו פה על גרעין, מה לדעתכם יותר דחוף וחשוב לכם אישית הדרכה או גרעין? מה לדעתכם חשוב יותר מבין שניהם? ומה אתם בעצמכם עושים, הדדרכה/גרעין ולמה?

../images/Emo187.gifאמממ...

אממ לפי דעתי שניהם חשובים,רק שהדרכה היא גם אמצעי כדי לחנך את חב"א לצאת להגשמה ועשיה שהן מטרות התנועה ובשבילן התנועה הוקמה[ראו מעשה הבא בחזון/יחיאל אליאש]. מה שכן מעצבן אותי זה התפיסה שהדרכה זה הדבר הכי שאווה ומי שלא נכנס להדרכה והכניסו אותו לגרעין נדפק.. [אצלנו למשל כל מי שרוצה יכול להיות בגרעין,שזה דבר עם יתרונות וחסרונות]. ואני בגרעין,כי לא חשבתיש אני מתאימה להדרכה,ואני נהנת ממה שאני עושה..

Walk Two Moons

New member
דעתי.

מן הסתם יש לזה כמה צדדים, לכאן ולכאן, אבל לדעתי אי-אפשר להציג יתרונות וחסרונות באופן גורף, אלא לבחון היטב כל מקרה לגופו. אפשר לקחת את המטרות הכי עילאיות ונשגבות בחיים ו"לחתור אליהן" בצורה פשטנית ושטחית שמפספסת לגמרי את המטרה, מתוך הכרח שנובע לעיתים קרובות, במקרה שלנו, מלחצים חברתיים. תחשבו לבד, כמה מדריכים יצא לכם לפגוש שנתנו דוגמא אישית הפוכה לאידיאלים שאמורים להיות נר לרגליהם בתור שכאלה, או שהיוו קישוט וקולות רקע למדריך\ה אחד או שניים שבאמת נתנו את הטון והשקיעו זמן, כוחות ועבודה
זה קורה בלי סוף, בעיקר בצוותי הדרכה המונים יותר משני מדריכים. יותר מדי פעמים בחירת המדריכים לא נעשית בדקדוק יתר ולהדרכה נכנסים חבר'ה שיכולים להיות באמת אחלה אנשים, אבל להדרכה הם לא לגמרי מתאימים, ואחר-כך גם הקומונר\ית וגם המדריכים שאיתם בצוות אוכלים אותה, מתייאשים ולא יודעים מה לעשות עם עצמם ועם המד"שים המדוברים. נכון, קשה למצוא אנשים איכותיים באמת שראויים להוביל את החניכים, כאלו שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות. הפתרון, לדעתי, הוא להטוות דרך ברורה יותר. להבהיר את מטרת ההדרכה ואת מטרת התנועה, ועוד יותר מכך, להבהיר את תפקידי המדריך, כי כשזה נעשה כלאחר יד אפשר לראות את ההשתקפות של השיקול המוטעה בתוצאה. אין ברירה אלא לגרום לספק-מדריכים לעתיד לעצור ולחשוב, אם זה באמת מתאים ומסתדר להם, להכניס עניין ג ד ו ל כהדרכה לחיים שלהם, ואם יש בהם את היכולת ואת הכוח להנהיג באופן שיענה על הדרישות ועל היעדים של הסניף. אני החלטתי שלא להיכנס להדרכה. זה נובע מהרבה פרטים, שבגדול הם כולם מונעים ממני להרגיש שיש בי כוח, יכולת ומסוגלות להתחייב להדריך בדרך שהייתי רוצה ומצפה שהמדריכים שלי ידריכו אותי. יותר מדי מבולבל ומסובך לי כרגע, בכל מיני תחומים, ומאחר שכותרת השרשור הזה היא לא "קבוצת תמיכה לאבישי חורי" אני לא אשפוך אותם כאן. החלטתי לנסות את מזלי בגרעין שיוקם בעזרת ה', כדי למנוע מצב שלילי אך קיים, לצערי, שהימצאות של חבריא ב' בסניפנו הקט נובעת אך ורק מהדרכה או מבואו של "ליל חמישי הלבן", ותו לא. אין לי ידע \ נסיון בפעילויות של גרעין, יש לי בעיקר ניחושים ותקוות, לכן אני אשאיר את הנושא הזה לאחרים.
בכלל לא התכוונתי לחפור ותראו מה יצא.

yhaa hi

New member
אז ככה:

קודם כל, אצלנו זה לא אנחנו בחרנו מה נעשה, זה המדריכים שלנו שיבצו כל אחד איפה שהם חושבים שהוא מתאים. אצלנו יש את הסניף שלנו, שלושה סניפי חוץ וגרעין מועדונית. אני אישית לא כל כך רציתי להכנס לסניף שלי בגלל כל מה שהפכו את זה, שמי שנכנס לנו"ש הוא איזה מלך או משהו.. וגם היה לי יותר חשוב להכנס לֶחוץ כי רציתי להרגיש שאני עושה משהו, ובסניף שלנו, מה לעשות, לא נראה לי מרגישים דבר כזה... למועדונית פחות רציתי להכנס מסיבות שאני מעדיפה שלא לפרט אותן כאן...
אבל, אם היו מכניסים אותי למועדונית הייתי מנסה לעשות את זה הכי טוב שאני יכולה. מה לעשות, והכניסו אותי לנו"ש...
ועוד לנבטים
ומה שבעצם ניסיתי להגיד פה נראה לי, זה שהכל חשוב, וצריך לנסות להפיק את המירב מכל דבר שאתה עושה, ואז בעצם עשית את התפקיד שלך. קראתי את זה עכשיו וזה לא ממש נראה מובן

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifגרעין רה"ע/עידן הקרח/שבזי../images/Emo47.gif

אני גרעין,כי בחרתי להיות גרעין...מאוד התלבטתי ואפילו טיפה התחרטתי אחרי שהכניסו אותנו להדרכה אבל הכל עבר והיום אני מרוצה! לי אישית יותר דחוף הגרעין כי (בלי להשתחצן או משהו
) אם לא הייתי הגרעין היה נופל במהירות. אך למזלם אני פראייר מספיק כדי לחפות על שאר הגרעין כשצריך ולהגיע בזמן(היחיד) לפעולות גרעין. בוא נגדיר את זה גם כמו שהמדריך שלי הגדיר את זה:"אתה צריך לשמור על רמה רוחנית כלשהי"-וככה עזבו אותי להתמודד עם גרעין שמסרב לשתף פעולה
לדעתי,אין קשר בין השניים כי גרעין זה דבר חשוב בפני עצמו וההדרכה חשובה בפני עצמה. אך בימנו צריכים לשים דגש יותר גדול על ההדרכה-כי הדור של היום טיפה סוטה מהדרך,ולא באשמתו. בלי הדרכה טובה חניכים פשוט לא יוכלו להיכנס אח"כ להדרכה/לגרעין-כי הם צריכים לרצות את זה ובשביל שהם יירצו הם צריכים ערכים מסוימים שיחדרו אליהם.

sivanscom

New member
באמת שניסיתי לרדת לעומק דעתך

אבל לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד... אז מה דעתך בעניין?

sivanscom

New member
אז לפחות שיסיים!..

לא מסיימים פעולה לפני שהמסר ברור ומובן לכל הדעות
עדיין מצפה ומחכה..

sivanscom

New member
../images/Emo26.gif

[כל מה שייכתב הוא לענ"ד בלבד] הדרכה היא ממש לא איזה אידיאל נשגב.. גם גרעין לא בהכרח.. תלוי באישיות של הבנ"א, ובמקום ובזמן שבו הוא נמצא.. יש חבר'ה שמעבירים דברים בצורה הכי אמיתית ומעולה שיש, ופשוט מעולים בלהדריך ובכל הכרוך בזה..-שילכו להדריך אבל יש כאלה שגרועים בזה, אבל מצד שני יודעים לארגן דברים ולהזיז דברים ולבנות ולעשות בצורה כ"כ טובה - שילכו לגרעין. זה ממש לא אומר שהם פחות טובים או מהו.. הם יותר טובים בדבר אחר. (בכלליות,כן?) באופן אישי, אני מדריכה.. (שבט הרא"ה המלכים
) אנחנו סה"כ 7 מדריכים משבות, 5 בנות 2 בנים +6 מדריכים מנצח (שכמעט כולם בתרדמת חורפ-קיצ-סתיו-אביב ולא נראה שיתעוררו בזמן הקרוב) ככה שממש כל אחד ממי נכנס משבות אצלנו הוא הכרחי [לא כל השבט נכנסו, אבל השאר לא יכולים\רוצים להדריך] אז היו בהתחלה דיבורים על גרעין עשייה רציני שיפעל.. אבל מסתבר שאין ממש חבר'ה רציניים שיהיו בגרעין.. וגם אם יש, זה אחד או שניים, שלא מוכנים להשקיע לבד בגרעין. אולי אם היו עוד אחד,שניים שלא היו נכנסים להדרכה , ובמקום זה נכנסים לגרעין-אז אולי כן היה גרעין.. אבל אז , זה היה מאוווד מאוווד משפיע על איך שהסניפ ייראה.. אז יהיה גרעין השנה .. אבל שנה הבאה? ובעוד שנתיים? שוב לא יהיה, כי שוב לא היה לחב"א מדריכים ... (שהולכים בדרך של תורה ועבודה) אז אולי כן עדיפ להשקיע עכשיו במדריכים-שישקיעו בחב"א, ופחות בגרעין [בטוח יהיה גרעין.. השאלה איך הוא יתפקד] אבל לפחות בעוד שנה,שנתיים, יהיו מספיק חב"ב כדי שיהיו גם בגרעין וגם מדריכים..!! למה אני מדריכה? ככה. כי ידעתי שסניפ כפר שלם כבודעוצמה ויושר הכי צריך אותי בתור מדריכה.. חוצמזה, שלרוב, די אפשר לשלב בין הדרכה וגרעין....

snoop6

New member
חבל לי שאין אצלנו גרעין

כמו בהרבה ישובים קטנים קטנים שהנוער פעיל, מגובש, איכפתי... אבל זה לא בא בצורה מסודרת של חב"ב פעיל> גרעין, אלא נוער כר"מצ, שהם תותחים אחד אחד!! אני מאמינה בשיכות לתנועה שמעבר לישוב שלך, משהו גדול יותר. בגלל שכולנו נוער, ואין פה הגדרה של חב"ב או לא, אין מצב שנצא לסימינריון למען עצמינו וכו', אלא אם יכריחו אותנו לצאת כתנאי לכניסה להדרכה, וזה חבל. הלוואי שהיינו חלק מבנ"ע גם אחרי כיתה ח'... אני אישית הדרכתי קצת יותר משנתיים, את מעפילים- הרא"ה, ועכשיו כשהם דביר כולי תקוה שהם יכנסו לפרויקט דרור ברצינות ויקחו אחריות בצורה יותר מסיבית. עוד שנה כשהם יכנסו להדרכה, הייתי רוצה לראות אותם חושבים גם על סניפי חוץ ועל הקמת תנועות ילדים במקומות בסביבה שזה נחוץ, ובכלל, מתפקדים מעבר לסניף ולנוער.

אויש, גרעין זה באמת בזבוז זמן

למה צריך גרעין? בזבוז זמן וכח אדם סתם תירוץ להשאר בבני עקיבא עם החבר'ה!

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo42.gif

גרעין גרעין גרעין! פשוט כי אני רואה את איך שנראית ההדרכה- נוצר אצלנו מצב, שאת מי שמכניסים למרכז (שזה סניף הבית שלנו..) זה את האליטה של הסניף, המקובלים של השבט. כי כל העניין הזה של מי נכנס לאן הפך להיות מן מכרז של כבוד מפוקפק (יא אללה... איזה ניסוחים..) וכן, ככה גם הצוות הדרכה נראה (וכשהם נראים ככה אל תנסו לתאר מה עובר על הסניף..) כל העניין הזה של הדרכה נראה לי באופן אישי מזויף וחסר טעם. המדריכים שאני רואה, הם כאלה שמזלזלים בעצמם, בערכי התנועה שלהם, בחניכים שלהם.. כן, אני יודעת שיש גם מדריכים אחרים, אבל אני מתייחסת בעיקר למקום שאני חיה בו. והעצלנות העצלנות שלהם דובר בחבר'ה שנכנסו בשביל החבר'ה ובשביל הצחוקים הם לא מודעים בכלל לגודל האחריות שיש עליהם הם לא יחשבו להגדיל ראש ולעשות מעבר לדברים הבסיסיים שמצפים מהם ולא רק זה, גם דברים שהם בסיסיים, שברור שהם צריכים להתקיים לא מתקיימים [רוצים דוגמה? השנה לא היה פיזמונסניף, בגלל שלצוות הדרכה (נצח ואחיה) שאמורים לארגן את זה, לא היה כוח. אז אנחנו (שבות שיחי') חשבנו לעשות את זה בעצמנו.. אבל למדריכים לא היה כוח אפילו להכין את השירים עם חניכים שלהם... פשוט מעצבן.] אני בעז"ה לגרעין ביקשתי לא להיכנס להדרכה. וניסו לשכנע אותי כמה פעמים דווקא כן להיכנס. אני באמת באמת מאמינה שהעשייה האמיתית, הטהורה, עשייה שהיא לשם עשייה זאת העשייה שבגרעין בינתיים המצב שלנו לא ברור. אנחנו רק שני אנשים לגרעין אבל.. אמורים להתחיל ממשהו, לא?
[ד"א, אם יש פה איזה מדריכ/ה שנפגעו מהדברים שלי.. אל תקחו את זה אישית.]

זו שאלה מוזרה, לא?

אבל בגלל שכל אחד דיבר ספציפית על הסניף שלו, אני אומר מה קורה אצלנו. כעיקרון, כמו שאתם בטח כבר יודעים, אין ממש מדריכים בסניף טבעון. אני מדריכה של הרא"ה-דביר, וב"ה נכנסו שתי מדריכות לשבט האמצעי בסניף, ניצנים-מעלות-מעפילים [יש סה"כ שלושה שבטים]. העניין הוא, שברוב הסניפים, כשאין ברירה - פשוט מכניסים את מי שיש, את החב"ב שרוצים להכנס, בלי יותר מדי לעשות חשבון, אם הם מתאימים או לא.. אנחנו החלטנו שאין שום עניין להכניס להדרכה חב"ב שלא מתאימים. אלה שהכנסנו, יצאו אחרי זמן קצר, מחוסר התאמה שהתגלתה אח"כ או פשוט שינוי בסדרי עדיפויות. בגלל זה, אם מישהו נכנס להדריך, הוא לדעתי צריך להיות מספיק אחראי כדי להבין שמה שהוא הולך לעשות זה לא סתם! להכנס מתוך כוונה להשפיע, לחנך, להתחנך.. כן, אני יודעת שזה פלצני בטירוף - אבל לגדל דור, פשוט ככה. אז כן, הדרכה זה חשוב. א-ב-ל.. בסניף טבעון [כפרה!], חב"ב שותפים כ"כ לכל מה שקורה בסניף, מגיעים למפקד בשבת, עוזרים המון, יוצאים למסעות ומחנות, מתעניינים, כאילו חלק מהצוות. אני חושבת שבהרבה סניפים הצוות הדרכה הוא זה שמנהיג את הסניף, אצלנו הצוות הם אלה שמחליטים החלטות, אבל לא אלה שמיישמים אותם. בכל זאת ולמרות הכל, הגענו למצב שפשוט ראינו - בגלל שאין שום מסגרת בה חב"ב פועלים, נוצר מצב שאין, פשוט אין עשייה תמידית, וכמה זה נכון - ברגע שלא עושים כלום, שעומדים במקום, מתחילים להתגלגל אחורה.. השבוע ראינו את זה. זה היה פשוט מדהים איך אף אחד מחב"ב לא לקח אחריות על משהו שהיה צריך לקרות. זה היה מפחיד, וזאת היתה חתיכת כאפה שהעירה.. אז כנסנו ישיבת חב"ב, והגענו למסקנה - גם בסניף טבעון יהיה גרעין! אבל גרעין טיפה שונה.. הגרעין יהיה בשני תחומים: הראשון, גיבוש סניפי, הווי סניפי ובכלל - הרגשה טובה. השני, כל מה שכלפי חוץ.. ז"א, עם תנועות הנוער, האגף, התנדבויות כאלה ואחרות, העברת יהדות בבית ספר היסודי בטבעון וכל מיני כאלה. השאיפה היא שבסופו של דבר, חב"ב יהיו חלק פעיל בסניף, בעלי אחריות. לא יהיה מצב שרק מי שמגדיל ראש ממש עושה, אבל העשייה תהיה חלק מחב"ב, חלק בלתי נפרד.. וזה מה שנראה לי הכי חשוב. אתה חב"ב? כאן מתחיל התפקיד שלך בתנועה. מדריך, גרעינר, אחראי ציוד מצידי.. כל עוד אתה עושה משהו בסניף, אתה תורם למאמץ המלחמתי ואשריך! ברגע שיש אחריות על חב"בניק, ברגע שהוא נהיה חלק - הוא גם מהר מאוד יהפוך לחלק מהכל. לחלק מהתנועה. וזאת, לדעתי, השאיפה. [אולי זה רלוונטי רק בסניף טבעון
...]

אגם29

New member
בהחלט גרעין.

יש לזה חשיבות הרבה יותר גדולה בעיניי בעיקר בגלל שאצלינו בסניף אנחנו בעצם ההתחלה, ואנחנו אלה שצריכים להכניס את זה שזה לא פחות מהדרכה.. ואני יודעת שאני סותרת את עצמי אבל אני נכנסת להדרכה, וממשיכה בתור גרעינרית, אין מי, רובנו החלטנו לעשות את שני התפקידים.. יש עוד הרבה מאחוריי זה אבל זה בקטנה חח

את לא חושבת שכדאי

שתשקיעי במצבר אחד ורק אח"כ במצבר שני כדי להפיק את מירב התועלת מהעניין?

למעלה