זו שאלה מוזרה, לא?
אבל בגלל שכל אחד דיבר ספציפית על הסניף שלו, אני אומר מה קורה אצלנו. כעיקרון, כמו שאתם בטח כבר יודעים, אין ממש מדריכים בסניף טבעון. אני מדריכה של הרא"ה-דביר, וב"ה נכנסו שתי מדריכות לשבט האמצעי בסניף, ניצנים-מעלות-מעפילים [יש סה"כ שלושה שבטים]. העניין הוא, שברוב הסניפים, כשאין ברירה - פשוט מכניסים את מי שיש, את החב"ב שרוצים להכנס, בלי יותר מדי לעשות חשבון, אם הם מתאימים או לא.. אנחנו החלטנו שאין שום עניין להכניס להדרכה חב"ב שלא מתאימים. אלה שהכנסנו, יצאו אחרי זמן קצר, מחוסר התאמה שהתגלתה אח"כ או פשוט שינוי בסדרי עדיפויות. בגלל זה, אם מישהו נכנס להדריך, הוא לדעתי צריך להיות מספיק אחראי כדי להבין שמה שהוא הולך לעשות זה לא סתם! להכנס מתוך כוונה להשפיע, לחנך, להתחנך.. כן, אני יודעת שזה פלצני בטירוף - אבל לגדל דור, פשוט ככה. אז כן, הדרכה זה חשוב. א-ב-ל.. בסניף טבעון [כפרה!], חב"ב שותפים כ"כ לכל מה שקורה בסניף, מגיעים למפקד בשבת, עוזרים המון, יוצאים למסעות ומחנות, מתעניינים, כאילו חלק מהצוות. אני חושבת שבהרבה סניפים הצוות הדרכה הוא זה שמנהיג את הסניף, אצלנו הצוות הם אלה שמחליטים החלטות, אבל לא אלה שמיישמים אותם. בכל זאת ולמרות הכל, הגענו למצב שפשוט ראינו - בגלל שאין שום מסגרת בה חב"ב פועלים, נוצר מצב שאין, פשוט אין עשייה תמידית, וכמה זה נכון - ברגע שלא עושים כלום, שעומדים במקום, מתחילים להתגלגל אחורה.. השבוע ראינו את זה. זה היה פשוט מדהים איך אף אחד מחב"ב לא לקח אחריות על משהו שהיה צריך לקרות. זה היה מפחיד, וזאת היתה חתיכת כאפה שהעירה.. אז כנסנו ישיבת חב"ב, והגענו למסקנה - גם בסניף טבעון יהיה גרעין! אבל גרעין טיפה שונה.. הגרעין יהיה בשני תחומים: הראשון, גיבוש סניפי, הווי סניפי ובכלל - הרגשה טובה. השני, כל מה שכלפי חוץ.. ז"א, עם תנועות הנוער, האגף, התנדבויות כאלה ואחרות, העברת יהדות בבית ספר היסודי בטבעון וכל מיני כאלה. השאיפה היא שבסופו של דבר, חב"ב יהיו חלק פעיל בסניף, בעלי אחריות. לא יהיה מצב שרק מי שמגדיל ראש ממש עושה, אבל העשייה תהיה חלק מחב"ב, חלק בלתי נפרד.. וזה מה שנראה לי הכי חשוב. אתה חב"ב? כאן מתחיל התפקיד שלך בתנועה. מדריך, גרעינר, אחראי ציוד מצידי.. כל עוד אתה עושה משהו בסניף, אתה תורם למאמץ המלחמתי ואשריך! ברגע שיש אחריות על חב"בניק, ברגע שהוא נהיה חלק - הוא גם מהר מאוד יהפוך לחלק מהכל. לחלק מהתנועה. וזאת, לדעתי, השאיפה. [אולי זה רלוונטי רק בסניף טבעון
...]