מממ צריכה עזרה...

DaAngel

New member
מממ צריכה עזרה...

ב-25 לאוקטובר היה לי ולחברה הכי טובה שלי צו ראשון, הלכנו עשינו בדיקות, ראיון אישי, מבחנית ואימות נתונים... אני אמרתי שאני לא יכולה לגעת בנשק, וחזרתי אחרי יום מהגדנ"ע, אני נגעלת ממקומות ציבוריים (שירותים, מקלחות משותפות וכו'..) אחרי שבוע היא קיבלה תאריך גיוס ואני קיבלתי הזמנה לקב"ן... אני רוצה לצאת מהצבא אבל לא יודעת בדיוק מה להגיד לקב"ן.. זתומרת זה מלחיץ אותי..

Mיקי_

New member
אנחנו לא עוזרים בנושא בנושאי קב"ן

רק בנושאים הקשורים ליציאה אידיאולוגית מהצבא. אם את חושבת שהסיבה העיקרית שלך לרצון לצאת מהצבא הוא אי יכולתך לגעת בנשק, ואנחנו יכולים לפתח איתך דיאלוג בנושא פציפיזם, יש לך מקום לפנות אלינו. וכמובן אין לך סיבה לגשת לקב"ן את צריכה לגיש בקשה לוועדת מצפון. אם המצב שונה, ואת רוצה לגשת לקב"ן ולהשתחרר דרכו, את צריכה לפנות למערך הליווי של פרופיל חדש, כי לקב"ניסטים ושאר נמנעי גיוס אנחנו לא עוזרים כאן בפורום.

Phlawless

New member
שלום קודם כל../images/Emo20.gif

לגבי אותם "נמנעי גיוס", והחל מהיום, יש לציין, אני אחת מהם. מדובר באנשים שניסו להתבונן ולחוות במערכת הצבאית מבפני0, חוו את המתחולל בתוכה והחליטו בצעד דרמטי לצאת ממנה לאחר פרק זמן מסוים. מאחר שאין אפשרות לא לבנות, ולבטח שלא לבנים להשתחרר מטעמי מצפון בזמן השירות הצבאי, נאלצים החיילים לעבור מסכת משפילה למדיי בפניי קב"ן הטומנת בחובה פרופיל 21 נפשי (שעלול ליצור בעיות לא מעטות בחיים האזרחיים לפי מיטב הבנתי) וכל זאת בכדי להשתחרר ולא להיות יותר חלק מהמערכת, להוקיע את אותם אנשים מתוך מעגל הפציפיזם בעיקר לאור ההחלטה לבחון את המערכת ורק אח"כ לסווג את עצמם כלא כשירים מצפונית (או נפשית כדברי המערכת)(זה כמו לטעום גלידה ורק אח"כ להחליט שהיא לא טעימה) היא לא הוגנת לטעמי. לכן ראוי שהפורום יעניק מענה גם לשאלות מעין אלה. לכותבת אני מציעה להשתחרר על מצפון אם היא חשה בכך צורך, כל עוד היא לא התגייסה ולעשות שירות לאומי, כך התיק האישי נשאר "נקי".

Mיקי_

New member
הפורום הוא לא בועה

הוא נמצא כחלק מהמערכת של הפורומים בתפוז. הנהלת תפוז הייתה מאד ברורה כלפי בכל הנוגע לסיוע לנמנעי גיוס. בתפוז מבחינת ההנהלה לא יכול להתקיים סיוע שכזה. דיונים ערכיים סביב ההחלטה הזו כבר היו פה בפורום לא פעם ולא פעמיים... אבל בסופו של דבר אם אנחנו רוצים את הפורום הזה תחת המיטרייה של תפוז אנחנו גם צריכים לכבד את ההחלטה כפי שהיא הובהרה לי. ואם לא, בדיוק בשביל זה קיימים פורומים כמו הפורום בפרופיל חדש.... אי לכך אני מבחינתי כמנהלת מספקת תשובה הוגנת שמפנה לפרופיל חדש, זו הפנייה נכונה ומאד רלוונטית, לפונים קב"ניסטים ולנמנעי גיוס בכלל. צריך לזכור שהפורום הוא פורום פציפיזם, ולא פורום הימנעות מגיוס... או פורום סרבנות. תפוז סירבו סירוב מוחלט (לא לי אלא למנהל אחר בתפוז) לפתוח פורום סרבנות. זה הקוד האתי והאידיאולוגי של תפוז... אנחנו חלק מהמערכת בתפוז, ככה שאם אנחנו רוצים להיות פה אנחנו, ואני כמנהלת אדאג לכך, נלך עם הקוד הזה ככל הניתן. כמה מילים אישיות ופחות מינהלתיות: אני אישית לא מוקיעה אף אחד. אני חושבת שאם אתה חייל ונמצא בתוך המערכת הצבאית כל האמצעים כשרים כדי להשתחרר, כל עוד הם אמצעים חוקיים. אבל אם אתה מלש"ב אני בהחלט פחות מכבדת החלטה של כל מצפוניסט ופציפיסט באשר הוא שלא יוצא או משתדל ומנסה לצאת מטעמי מצפון. בעיני ישר ערך ותרומה ערכית ליציאה מטעמי מצפון, בעוד שליציאה על סעיף נפשי אין כל ערך, ההפך כפי שכתבת, לרוב היא רק מזיקה לאותו נמנע גיוס עצמו. אני לעולם לא אעודד מלש"בים לצאת על קב"ן, ואם זאת אני גם לעולם לא אטייח את הקושי שביציאה על מצפון. אבל אם מצפון הוא שמציק לאדם וגורם לו לרצות לא להימנות עם צבא ישראלי, לטעמי האישי הוא מוכרח ללכת עם האמת הזו, וכל דרך אחרת היא סילוף מצפון. אומנם סילוף הרבה יותר נוח (כי ביננו הרבה יותר קל לצאת על קב"ן וגם הרבה יותר מזיק בסופו של דבר) אבל הוא מזיק מבחינה חברתית, ומוסרית, כיוון שהסילוף הזה מוציא את העוקץ של כל האמירה המוסרית של סרבנות מצפון.

Phlawless

New member
בהחלט מסכימה

אך יש לציין שאם כבר החלטת בכל זאת לשנות משהו מתוך המערכת, במקום להסתייג ממנה באופן חד משמעי,חוצץ וברור, אם גמלה בליבך ההחלטה כן להתגייס על מנת לחוות את ההוויה הישראלית והסוגיות הצבאיות על בשרך, אז לא מן הנמנע שתשלמי על כך. לא תוכלי לצאת מטעמי מצפון, נכון. קרוב לודאי (וזה מה שאני עשיתי) שתמצאי עצמך אצל קב"ן מממרת בבכי ומספרת לו שאין ביכולתך להחזיק נשק, שאת בודדה במערכת וכו' וכו', כן גם במחיר של סילוף "האמת". או שהוא ינסה להניע אותך מזה, או שלא, כמו במקרה שלי. בנוגע לסנקציות המדיניות לנמנעי גיוס. הסנקציות הן חמורות יותר אם אתה סרבן גיוס פציפיסט שסירב לעשות שירות לאומי, או פציפיסט שיצא על אי התאמה. בכל זאת, נפשי זה רפואי, אי התאמה זאת אי התאמה, ויש הסבורים כי אי התאמה למסגרת הצבאית משמעותה אי התאמה למסגרות בכלל. באשר לתרומה ערכית, יכול להיות מאד שאת צודקת. אבל נסיונות קודמים הראו שבכל הקשור לניגוח המערכת באנשיה, המערכת תנצח-ובגדול. (אלה שישבו בכלא שנה ותשעה חודשים בסופו של דבר יצאו על אי התאמה,והסנקציות על אותם אנשים (וחלילה אני לא מצדיקה אותן) הן גדולות יותר,על אף הקלישאות הטוענות אחרת. אני מבינה את תפוז וחושבת שדיונים על כיצד לצאת באמצעות קב"ן לא צריכים להתנהל בפורום שכזה, אך צריך לקחת בחשבון ש"נמנעי גיוס", בין אם תרומתם הערכית למערך הפציפיזם או למסכת הלוחמה באלימות היא מינורית לעומת אחרים ובין אם לא, הם חלק מאותו מאבק שאת משוייכת אליו.

למעלה