מממממממממממ...

מממממממממממ...

אז ככה... רציתי לשאול... תגידו אתם בעצם מעוניינים שנחיה ביחד עם הערבים??!! לדעתי זה לא רעיון חכם במיוחד (ואני לא אתייחס עכשיו לצד הדתי) כן... יש לי גם ניסיון בעניין... (עשיתי שירות בעכו ושליש מהילדים שעבדתי איתם היו ערבים ועדיין אני עובדת עם כמה ילדים ערבים) ועכו כידוע היא עיר מעורבת (מישו' מכם גר בעכו או בעיר מעורבת אחרת?) עכו מחולקת לשלושה חלקים *שכונה יהודית ("השיכון") *שכונה ערבית ("העיר העתיקה" - מקום מאוד יפה) *שכונה מעורבת. ובעצם השם "שכונה ערבית" ו"שכונה יהודית" מצביע רק על התושבים שגרים בשכונה ולא על התושבים שנמצאים בה ומסתובבים בה - יהודים מסתובבים בעיר העתיקה ולהיפך. ו... מה התוצאה? זאת עיירת פיתוח מאוד נחשלת וקשה... והייתי פעם בשבוע עוזרת להפעיל מועדונית בשכונה המעורבת... אתם באמת לא רוצים לשמוע מה הלך שם... פשוט ראו איך הערבים משפיעים שם לרעה על היהודים מבחינת פשע והכל... באו לנו עם סכינים למועדונית ומה לא... המצב היה בהחלט מזעזע כולנו יודעים היטב שרוב הערבים הם אוכלוסית מצוקה ועצם הערבוב גורם ל"צירוף חברים למאפיה" אני אקרא לזה... אני אישית ראיתי איך הערבוב עוזר לילדים היהודים להדרדר לפשע... ו... לא נכחיש את העניין השני שברור שיש סכנה בעצם המגורים המשותפים האלה... אני לא אומרת שכל הערבים מסוכנים ופוגעים, אבל יש סיכון ולמה לקחת את כל הסיכונים האלה??? היו הרבה מקרים בעכו ובעוד מקומות... מחכה לתגובות... שירה.

הפתרון שלך: לסלק את היהודים מעכו

ומירושלים, ומחיפה ועוד. לפי דעתך, במקום לנסות לשנות את המצב, צריך לברוח. דעתי שונה - אני מנסה להגיע למצב שבו יחוסל הקיפוח ואז לא תהיה סיבה לערבים להיות אוכלוסית מצוקה על כל המשתמע מכך.

אשר כשהמוח מעוות אז הכול מעוות

אם כבר מיגור הערבים מעכו חיפה ויפו יש בזה משהו. 300 מיליון מוסלמים לצערי הרב מעולם לא התפתחו להיות נאורים יותר ,מתקדמים יותר וטובים יותר. אז לא כולם כאלה ולא צריך להדביק סטיגמות אבל עם עובדות לא מתווכחים. אגב לא רק "העיר העתיקה" היא ערבית אלא העיר בכלל הפכה להיות ערבית ,רחוב בן עמי שהוא המרכזי הפך להיות בעל רוב מובהק ערבי.

מחנה לאומי קורא לטרנספר

ואינו שונה או אולי גרוע יותר מהממשלה הנוכחית חסרת כל הלגיטימיות.הוא חלק מהמעודדות של פשעי המלחמה שלה. ברכט כתב פעם באירוניה על המשטר במזרח גרמניה :" אם העם אינו תומך בממשלה, הגיע הזמן להחליף את העם". ממשלת ואלמרט והפודל שלו עמיר פרץ, המנסה להוכיח כי הוא יותר גנרל מכל שר ביטחון לפניו, החליטו שאם המוני העם הפלסטיני בחרו ותומכים בממשלת החמאס, הגיע הזמן לחסל חלק מהעם הפלסטיני ולהפיל את ממשלתו הנבחרת. התוכנית לכניסה לעזה כדי להעניש באופן ברוטאלי וברברי את תושבי עזה הייתה קיימת עוד לפני שיחידת קומנדו של הוועדות העממיות, ושל חלק מגדוד אל אקצה, חפרו את המנהרה , ירו בטנק ולקחו בשבי את החייל גלעד שליט. ערב הקמת הממשלה, אפרים סנה, גילה את הקלפים כאשר אמר בתוכנית טלוויזיה כי יש לעודד את חבורת אבו מאזן להפיל את החמאס באמצעות הפיכה צבאית בתמיכת ממשלת ישראל. במטרה זו גם סיפקה לו הממשלה נשק נוסף, שהבג"צ אישר לאחר שהימין הגיש עתירה כדי מנוע העברת נשק זו. ללמדך מהו תפקיד בית המשפט העליון בארץ. היה זה לא אחר מאהרון ברק אשר בכנס משפטנים באילת לפני כארבע שנים אמר כי תפקיד בית המשפט העליון לספק מטריה משפטית למעשי הממשלה אשר בעולם נחשבים לפשעי מלחמה. היום גם ברור כי ממשלת אולמרט הטוענת כי יש לה עיקרון עליון שאין מחליפים שבויי מלחמה ישראלי בפלסטינים, תכננה כדי לחזק את עמדתו של אבו מאזן ולעזור לו במלחמת אזרחים, לשחרר במחווה מיוחד אסירים פלסטינים. לסירובה להציל את חייו של שליט, אין כל קשר לעיקרון המקושקש שלה, אלא לתוכנית להפלת ממשלת החמאס ולהעניש את העם הפלסטיני על שהעז בניגוד לרצונה של ממשלת ישראל לבחור בממשלת החמאס. הממשלה ניסתה לדחוף את ממשלת החמאס לחזור אל דרך הטרור למרות שזו שמרה על שביתת אש חד צדדית במשך שנה וחצי בעוד הצבא ירה בתותחים וטס מעל שמי עזה יוצר בומים על קוליים כדי להטיל טרור על ילדי בתי הספר לצד הפצצת עזה כולל אזרחים שנפשו על שפת הים מאימי הטרור של הצבא, ביום המנוחה השבועי של המוסלמים. הפעם היחידה בה הפר החמאס בתקופה של שנה וחצי זו את שביתת האש החד צדית שלו היה כאשר הצבא ירה טילים על תהלוכת הניצחון של חמאס בעקבות פינוי עזה. על רקע זה, ניתן להסיק ללא קושי מיוחד, כי הצבא שידע על המנהרה ועל הכוונה לעשות פעולה צבאית אפשר זאת כדי לנצל באופן ציני פעולה צבאית זו כדי להיכנס לעזה. ממשלה זו אשר הציגה עצמה לפני הבוחרים בישראל כממשלה המבקשת להמשיך בהוצאת הצבא מרוב השטחים הכבושים, כדי לעורר את הרושם שהיא פועלת כדי לקדם את החלום של מרבית העם בישראל שלום עם העם הפלסטיני, פשוט הונתה את הבוחר הישראלי. איו היא מתכוונת להציל את חיי שליט משום שהיא פועלת להפלתה של ממשלת החמאס, זאת גם המשפחה האומללה של שליט מתחילה להבין היום, לאחר שבוע של הטלת מסך עשן על חושיה בביקורים של אחמ"שים שונים. שליט הוא קורבן של הממשלה הישראלית. בפועל ממשלה זו, אינה ממשלה של בוחריה, היא אפילו לא פועלת כוועד הפועל של הבורגנות, כממשלה בורגנית נורמאלית, היא ממשלה של הצבא שקיבל יד חופשית לעשות כרצונו. ממשלה זו המחזקת את הפיקוד הצבאי, כנגד הבורגנות וכנגד הבוחרים בפועל עושה מספר צעדים לקראת הקמתה של ממשלת גנרלים. הדמוקרטיה הבורגנית בתקופות משבר הופכת בנקל כפי שמדינות רבות לפני ישראל הוכיחו לדיקטטורה גלויה, כאשר הן מוחלפות על ידי גנרלים ואת הדמוקרטיה הבורגנית מחליפה הדמוקרטיה של הגנרלים. ובינתיים לא מעט עיתונאים מטעם כיואל מרקוס המגויסים על ידי הממשלה, מנסים להרדים את החושים שלנו. הממשלה של הצבא, העושה בעזה מעשי פשע בהם יהרגו גם חיילים נוספים ישראלים, שאינם יותר מבשר תותחים עבור הפיקוד,נכשלה בגדול. לא רק משום שרימתה את בוחריה, ובפועל היא ממשלת ביבי ללא ביבי, של מופאז במסכה של פרץ, אלא החמאס יוצאת מחוזקת בעוד מדינת ישראל מבודדת בעולם, בידוד שילך ויגבר. אנו כבר רואים את הגינוי שלה במועצת זכויות האדם באו"ם, ההחלטה של משלחת אינדונזיה לא לשחק כנגד נבחרת ישראל, החרם על האוניברסיטאות באנגליה ובקנדה, וללא כל ספק יבואו צעדים רבים שכן ישראל עתה היא במצבו שלמשטר האפרטהייד בדרום אפריקה . וכדי להשלים את התמונה, ממשלת הצבא מתכננת מלחמה אזורית כנגד איראן וסוריה. מלחמה שאם אכן תפתח בה 1973 יזכר כפיקניק. ממשלה הפועלת כנגד רצון שני העמים: העם הפלסטיני והישראלי במקבלת תמיכה מהימין המתלהם המזכיר את האספסוף של שנות העשרים והשלושים באירופה, היא ממשלה חסרת כל לגיטימיות. ככל שהמוני העם יבינו זאת מהר יותר ויפעלו להפלתה, בדרך של שביתה כללית של העובדים ובתמיכת מעמד הביניים המתרושש, ובמקומה נעלה ממשלת עבודה בלי פרץ ודומיו, אלא ממשלה עם פרוגראמה סוציאליסטית שתבטיח את שלטונו העצמי של העם הפלסטיני כך נעלה על הדרך המוליכה לשלום עם המוני העם הפלסטיני

sharonhaimov

New member
אתה פשוט מתעלם מהעובדה שאין

קונפירציה אמיתית, אולמרט ופרץ באמת טיפשים ואין להם מושג מה הם עושים! כל-כך קשה לקבל את זה? ואם הימין המתהלם תומך בתוכנית, גם רוב השמאל תומך בפעולות האחרונות של הממשלה, והמתנגדים היחידים שנשמעים הם האנרכיסטים, שעליהם אפשר לעשות דיון מיוחד. וממתי צה"ל מכין תוכנית לפתוח במתקפה על איראן וסוריה? צה"ל מכין תרחישי הגנה ואף התקפה במידה ואיראן תמשיך בהעשרת האורניום. (איראן עם נשק גרעיני, זה כמו בן לאדן עם נשק גרעיני וטילים ארוכי טווח), ואם כבר איראן וסוריה הם המדינות שרוצות להגיע לסכסוך כולל כחלק ממלחמת הקודש המוסלמית. מלחמה עם סוריה זה לא כמו המשחק של הילדים בארגז החול של חיזבאללה וחמאס, מדובר בצבאות חמושים ומסוכנים הרבה יותר. וד"א, אותם מנהיגים אירופאים, גם הם שייכים לקבוצה הקפיטליסטית אימפרליסטית, ולדעתך הם רק רוצים בהמשך הסכסוך, אז האם הגינוי הוא בעצם מסווה לתמיכה אירופאית בכיבוש? והאם האקדמאים השמרנים והפוסט מודרנים בבריטניה, האם להם יש מניעים מוצדקים להחרים את ישראל? והאם החרם האקדמאי מוצדק בכלל? הקרבת המחקר האקדמאי במדינה מסוימת בגלל דעה פוליטית או מחאה, ולא משנה אם היא מוצדקת או לא? ואם אתה טוען שהמהפכה הסוצילסטית תציל אותנו, אתה מוכן להסביר לנו איך בידיוק זה ייעשה? איך תכריח את הפלסטינים לקבל את אותה מהפכה גם אצלם? איך אותה ממשלה סוציליסטית תמודד עם הסכנה הנשקפת מהאיסלאם הרדיקלי? איך הממשלה הזאת תמודד עם משקעי העבר? האם היא תצליח לחסל את הדת ואת הסממנים הלאומיים הכל כך מנוגדים בין שני העמים? ואיך הממשלה תמודד עם המשבר הכלכלי העמוק שיהיה בתקופת המעבר בין הכלכלה הסוציאל דמוקרטית של היום, לכלכלה מרקססטית שהממשלה תתכנן, במיוחד שארה"ב ומדינות המערב לוחצות עלינו ומטילות סנקציות כלכליות?

האם גם אתה מוותר על עכו?

"מיגור" אינו ראלי, ואינו מעשי, לכן יש שתי אפשרויות: 1. דו-קיום 2. לוותר על עכו

בגלל שיש לי חבר בעכו

אני יכול לאשר שהמצב שם באמת עגום יותר ממה שחושבים ושהעיר נחשבת לעיר ללא עתיד, הרבה מאשימים את זה בגלל הרוב הערבי שנוצר בעיר לאחרונה, אבל האמת שהאשמה בעיקר נופלת על העירייה והמדינה שבמטרה למשוך דיירים לעיר הורידו מחירים ונתנו הרבה סובסידיות בלי תנאים ובכך משכו לעיר אוכלוסיה חלשה ושופעת עבריינים, בעיקר מהמגזר הערבי, שהרסו את העיר עוד יותר. מה נשאר לעשות? ברמה המקומית העירייה צריכה לפעול למיגור והוצאת העבריינים מהעיר, ברמה ארצית זו המדינה שצריכה למצוא פתרון לאוכלוסיות החלשות. והעיר? יהודים בורחים מהעיר כאילו אין מחר, הם לא אוהבים שהילדים שלהם נתקלים בערסים שגונבים להם את האופניים, ככה שפתרון לא יבוא מאיזה הוקוס פוקוס, בסופו של דבר המצב יתאזן ואלו שיהיו מוכנים להישאר ילמדו לחיות בדו-קיום. בנושא הסכנה המוחשית, אני לא מצאתי אותה כקיימת, מלבד עבריינים יש הרבה פחות לאומנות ערבית בעכו מאשר בגליל או במשולש, האוכלוסיה הערבית בעיר לא תולה דגלים פלסטינים מהחלונות או משהו דומה.

המצב זה קיים בכל עיר בה יש מיעוט

שאינו מוכן לקבל את דעת הרוב ,שאינו מוכן לשכוח את יום ה"נכבה" ,שמסתובב עם שנאה בעיניים וסכינים בידיים. אגב,תלו כבר דגלי פלסטין בעכו העתיקה ככה שמה שאתה טוען ממש לא נכון והרוב הערבי שנוצר הוא הודות לאוכלוסייה כפרית מהאיזור שרואים בעכו את עיר הבירה שלהם ולכן עוברים אלייה בהדרגה. אני מקווה שזה הולך להשתנות עם איכלוס אנשי הקבע בעיר וכמות של מתיישביןם שהובאו מגוש קטיף על מנת ליישב את האיזור אגב מכיוון שיוסף בן לאה שוורץ איננו לגיטימי בחינתי ואני רואה בו איש מוחרם אין לי כל רצון להתייחס להערותיו המגוכחות ממילא חבל שהוא מתאמץ לכתוב "מאמרים" ארוכים שאיש אינו טורח לקרוא פרופגדנה פר אקסלנס

אשר תוותר אתה על מקום מגורייך

את השאר תשאיר לאוכלוסיית ישראל השפויה שתדע להחלץ מהמבוי הסתום שהשמאל הרופס הביא עלינו לכלותינו

אני,להבדיל ממך,לא מוותר על עיר בישר

אם אתה רוצה לוותר על חלקים מארץ ישראל, תנסה למצוא לעצמך שותפים אי שם בשמאל הקיצוני בו אתה נמצא. (אולי ליברמן יתאים). אני לא מוותר על חלקי מדינת ישראל.

lilmoe

New member
בנמל עכו כל הלילה

שטנו בסירה העמוסה בליינים לאורך החוף עד לנמל עכו. כולם ירדו למועדוני הלילה לבלות. אני, הנער הצעיר ביותר נשארתי להשגיח על הסירה. כל הלילה, כל לילה. ערבים מכל הגילים הסתובבו בנמל, גם זוגות יהודים, חלקם אמר שלום וחלקם לא. האוירה הייתה שלוה ורגועה. גם שנאלצתי לצלול כשעה ולשחרר חבל דייגים שהסתבך במדחף, ו"להפקיר" את הסירה והציוד כשאני צולל. אה כן , זה היה בשנת 1964/65. היום זה כלל וכלל לא כך, מספרים על ההטרדות ההתקפות ההתנכלויות של הערבים , כל חובבי השייט שמגיעים גם כיום לנמל עכו. כנסו לפורום ולקומונה שלהם. הכל שם. וזה מפחיד ומדאיג, אנחנו את עכו - מפסידים. ליל מו

המצב לא ישתנה בעכו

כי הבעיה העיקרית היא פרנסה ואחרי סגירת המפעלים המסיבית שהיתה באזור - אין הרבה תקווה בנושא.

lilmoe

New member
מי שלא זז ממדינת תל אביב חי בבועה

שירה, את חידשת פה דברים לרבים מהמגיבים. הם בת"א , לא רואים את הדברים הללו. האמת היא מאד עגומה. אנחנו מאבדים את עכו, לוד, חיפה, יפו, ועוד מקומות, לטובת האוכלוסיה המוסלמית שמשיגה את מטרותיה הלאומיות לאט אך בטוח. אין דבר כזה דו קיום באיסלאם. נסו לגור בשכונה הערבית בעכו, בלוד, בעיירה בדואית בנגב, ועוד. בלתי ניתן לביצוע. נסו ללוות את ידידתכם המוסלמית לביתה בשעת ערב, זה יהיה הליווי האחרון שלכם מלבד ההלויה. דו קיום קיים רק בראשינו, אנחנו עם מחשבה נטולת בסיס המצאנו את הדו קיום. דו קיום, במשמעות כמה אירגונים יהודיים, הממומנים לרוב ע"י האיחוד האירופי, זה מסלול בטוח לקשרים זוגיים, התבוללות , הטמעות, ואבדן הזהות שלנו כבני הדת היהודית. יש לנו כאן בעיה דמודרפית קשה ביותר. אותם פוליטיקאים האמונים על התיחסות לבעיות כאלה לא רואים אלא עד תום הקדנציה שלהם. והבעיה הזאת היא עמוקה וארוכה הרבה יותר. לתלות את האשם באפליה נגד הערבים לאורך שנים זו אחיזת עיניים. צאו ובידקו את המוסלמים ואת חייהם בכל מקום אחר באיזור, והשוו נא. הבעיה אינה בנו, הבעיה היא בהם ובהם בלבד. הציויליזציה שלהם לא מקבלת דבר כזה כמו מדינת ישראל. ליל מו מהנגב הנכבש

motyka

New member
אנחנו מאבדים מרצוננו החופשי

מדינת ישראל החליטה בזמנו שהנושא לא חשוב לה, והשקיעה את כל משאביה בהתנחלויות בשטחים. במליארדים שהושקעו בהקמת ההתנחלויות בעזה, בשמירה עליהן, בתחזוקתן ואחר כך בפינויין היה אפשר לגרום לאזורים נוספים בארץ, חוץ מגוש דן, להיות אטרקטיביים. מחיר דירת שלושה חדרים במצב טוב בעכו, במקום סביר, הוא כ 40,000 דולר, והסיבה היא לא היותה של עכו עיר מעורבת, אלא העדר מקורות תעסוקה, וחוסר בתשתיות. אוכלוסיה ענייה מחפשת דירות זולות, בישראל האוכלוסיה הערבית היא אוכלוסיה עניה ולכן הם נוהרים לעכו במקום לתל אביב.

masorti

New member
אני אציע לך פתרון...

יודיע שר האוצר שהחל ממחר בבוקר מבוטלות כל התחייבויות המדינה במסגרת הסדרי הקיבוצים, ומעתה המדינה לא תעביר פרוטה לכיסוי חובות העבר ולא תערוב לחובות עתידיים. (ואם נדרשת חקיקה לצורך כך, תתכבד הכנסת ותחוקק חוק בהתאם.) את המיליארדים שייחסכו אפשר להעביר לפיתוח הגליל והנגב, כולל עכו.

motyka

New member
הסדרי הקיבוצים? התחייבות מדינה??

חידשת לי. (הבעיה שלא מצאתי סימוכין לטענה הזו)

masorti

New member
חידשתי לך?...

אז בוא ונעיין בקישור על הנושא. ובפרט בקטע הזה מתוכו: "כפי שכבר ציינו, הממשלה (בתהליך שנמשך עד לסוף שנות ה-‏90) בחרה לטפל במשבר על פי רוחה של השיטה שנהגה לפני המהפך. סך החוב שטופל במסגרת ההסדר היה, על פי אתר של משרד האוצר שמפרט את תקציב המדינה לשנת 1999 (משרד החקלאות), 16.1 מיליארד ש''ח (במחירי יולי 1998). מזה כ- 10.4 מיליארד ש''ח נפרסו מחדש וכ- 5.7 מיליארד נמחקו. לפי הנתונים הללו עלות ההסדר לציבור הרחב הייתה 5.7 מיליארד ש''ח או כ- 1.64 מיליארד דולר." וזה רק המחיר עד 1999. ולא נשכח שהיו כמה הסדרים, ושהקיבוצים קיבלו הטבות נוספות בדרכים אחרות (למשל הסדר הקרקעות השערורייתי בקיבוצים). ואם חשבת שהמדינה סיימה לשלם כסף על החשבון, הנה לך המאמר הבא מ"הארץ". כותרתו היא: "צפויה הארכת הפטור ממס על פעולות כלכליות במסגרת הסדר חובות הקיבוצים". והנה שתי הפיסקאות הראשונות מתוכו: "הממשלה, הבנקים והקיבוצים מנהלים מגעים להארכת תוקף התקנות מכוחן פועל המטה להסדר חובות הקיבוצים. תוקף התקנות יפוג ב-31 בדצמבר 2006, והמטה יפורק. הקיבוצים מבקשים להאריך את התקנות בארבע שנים, עם אופציה להארכה בשנתיים נוספות, כך שהתקנות יוארכו עד 2013. התקנות שמבקשים להאריכן קובעות פטור ממס לפעילויות כלכליות ופיננסיות שנעשות במסגרת ההסדר. מחיקת חוב לא תיחשב כרווח לצורך מס; עסקות מקרקעין יזכו לפטור ממס; ויתאפשר רה-ארגון של המערכת הכלכלית הקיבוצית ללא חבות מס." כלומר: עד עצם היום הזה הקיבוצים לא משלמים מס על רווחיהם. (בניגוד לי ולך, שמשלמים מס הכנסה על כל פרוטה שאנחנו מרויחים). והחוצפנים האלה רוצים פטור עד 2013. תעשה לבד חשבון כמה יישובים כמו עכו היה אפשר לשקם אם כל המיליארדים האלה היו נחסכים ולא מבוזבזים על בני-האלים הקיבוצניקים.

motyka

New member
אני איתך במאבקך הצודק

שלא יסבסדו קיבוצים ולא התנחלויות.

ט ל ו ש1

New member
אני גרה בעיר מעורבת

חיפה ואני מכירה ערבים ואני בסדר גמור אצלם ואני מעוניית בזה. ההסבר ההגיוני היחידי שאני יכולה להגיד לך בקשר לפשע הערבי בארץ בכללי הוא עוני. עוד סיבה שיכולה להיות פשוט חינוך לא מספיק טוב. לא יודעת איך כל אחד מחנך את הילד שלו. מה שאני יודעת האנשים שאני מכירה אותם, הם אנשים מאוד נחמדים ומתורבתים.

למעלה