ממלכה אחרת

ממלכה אחרת

בוקר שבת, ספטמבר 2002, סוכות. אנחנו קובעים עם זוג חברים וילדיהם להפגש בשערי גן החיות החיפאי ששופץ ונפתח מחדש לא מכבר. חמשת הילדים, בטווח הגילאים של שנתיים עד חמש, מחכים בקוצר רוח מאושר, מתרוננים ומקפצים כל הדרך ממגרש החניה ובמורד השביל המוליך אל גן החיות דרך גן האם (המקסים כשלעצמו). עוברים בשערי הגן. הפרצופים הקטנים נוהרים, החיוכים מתרחבים. "אמא, אבא, תראו... הנה פלמינגו! ו..קוף! ו... ו... יווו... בואו מהר...!!" והחיות, אותן חיות שהכרנו (פחות או יותר, לפני שנסגר הגן לצורך השיפוץ). תנאי המחיה שופרו, הכלובים הורחבו. רובן מנמנמות בשמש המתונה, חלקן מכרסמות להן גזרים ובמבה בעצלתיים... גן החיות החיפאי ניצב מעל ואדי מוריק הצופה אל הים. פינות מוצלות רבות ממתינות להולכים בשביליו, ואנחנו אכן עוצרים בהן מפעם לפעם, מניחים לבריזה ללטף את פנינו, וממשיכים לשוטט בנחת. והזמן קופא לו לרגע, מתכווץ או אולי נמתח... הן בממלכת החיות והילדים הבלתי מופרעת הזו נושא הרגע הזה קצב אחר לגמרי. השבילים שידעו שנים של רגלים קטנות, נטולות דאגה... קולות החיות... - הרי כל כך הרבה דברים השתנו מאז ילדותנו, ושאלות רבות ששאלנו זוכות לתשובות שונות לגמרי כיום. אבל כאן, בגן החיות, האריה עדיין שואג, השפן עדיין מעדיף גזרים, ממש כמו פעם, הקופים עודם מצחיקים והתוכי עדיין לא מוציא מילה מן הפה... פרפר לבן חוצה עכשיו את השביל. דרורים. רוח קלה. הבלתי - ממשי הממשי ביותר, כאן ועכשיו, וכל השאר בטל. כבר צהריים. פוסעים במעלה הדרך, החוצה. הקולות והריחות מתרחקים, עוממים. חולפים בשערי הגן, מותירים אחרינו ממלכה אחרת, עולצת ושלווה. אי שוקט בסחף הזמן.

קרמבובת

New member
../images/Emo13.gif

פעם בירושלים היה גן החיות התנ"כי.. חושבת שכבר לא קיים.. הבנות שלי באמת אוהבות חיות, איך אני יודעת..?..אני כל הזמן אומרת להן לא לגעת והן עונות לי (אם זה סוס, כבש , תרנגול, ברווז או מה שלא יהיה..) עונות לי- "למה????? הוא חממווווודדדד " חחחחחחחחחחח

קיים......

הגן הזה , הרבה יותר יפה מהישן , ביקור אחרון שהיה לי בו היה כשהייתי בהריון עם הקטן <לפני 9 שנים> , וכמה שנים לאחר מכן "בספארי" , פעםםםםםםם....גמ´לנו כאן היה גן חיות <כאן=אילת> אבל זה היה ממש מזמן מזמן , אולי הייתי בת 12 , פיל , קופים , טווסים , ועוד כמה חיות , גן "עני" , אבל כל שבת היית רואה את כל "האילתים" שם , צידניות , ומה לא , חחחחחח.....מצחיק אותי להיזכר בכל זה .... היום יש לי מיני גן חיות בבית :) אוגרים , דגים , תוכי , והרכש החדש , חתולה סיאמית ג´ינג´ית... :)

נעמי 1

New member
למי מאיתנו....

אין זכרונות מגן החיות... ההוא בתל אביב... וגן הקופים בר"ג... וגן החיות התנכ"י... שעבר מקום... בניגוד לגן החיות שלנו, ההולכים על שניים, שם, הכל מתנהל אותו דבר. וסיפור ילדות... שעובר... במשפחה. אחי, כילד, היה רזה מאוד. סרבן אכילה. יום אחד, הוחלט פה אחד, שיקחו אותו לגן החיות... ושם ליד כלוב הקופים... יעודדו אותו לאכול בננה. עודדו ועודדו... ובסוף הקוף אכל את הבננה.
ב´תקה... אהבתי. נעמי

יש גם את..

פארק הקופים ליד יודפת בגליל (שיש לי משם חוויות רטובות) וגם את פארק הקופים בטריבונה של אוהדי בית"ר ירושלים... ו..זהו...גרמתי מספיק נזק להערב...

nightroll

New member
מחר קבענו ללכת לספארי

אבל הגב שלי החליט שנחתי מספיק והחמיר במהלך החג...
אני מקווה שההורים שלי יקחו את הילדה לפחות לפי התוכנית. חבל לי שתתאכזב.

נגה...

New member
../images/Emo140.gif אהבתי את הסיור/הטיול

במחוזות הילדות. חג שמח ושבוע טוב.
נגה.

גן החיות החיפאי

שופץ ונפתח מחדש לקהל אחרי שנה שהיה סגור. ועל יד גן החיות קיים "גן האם" המפורסם...שהעיריה עשתה שם שינויים שונים ושבילים. התקינה מתקנים חדשים לילדים. נחמד לטייל בו לילדים ולמבוגרים. בלי להעליב את חיפה.....גן החיות התנ"כי המחודש בירושלים הוא הכי הכי. הוא ענקי, עם מגוון רחב של חיות....אפשר לשכור רכב קטן שמסיע לכל מקום,,,,,יש בו חיות נדירות וצריך המון זמן לטייל בו. במינימום 5 שעות.....כדי להספיק משהו....

giulietta

New member
ליליתה../images/Emo140.gif

אני חייבת לבקר שם
אמרת שיש אריה שואג, לא?
בארץ המעולפת שלנו? חייבת לראות
וחוצמזה - אהבתי את הזכרונות.

פיראט*

New member
בגן החיות שלנו......./images/Emo66.gif

שכל עכבר שואג... שכל ממזר - מלך, שכבר לא שואלים על כל פשפש - איך הוא עלה למעלה... נמר הוא בהחלט תחליף מכובד...

למעלה