ממי מקבלים טופס 17 - קיבלתי היום

מירב189

New member
ממי מקבלים טופס 17 - קיבלתי היום

אני ניגשתי היום למזכירות הסניף במכבי ורק הראתי להם את המזכר לבקשת התחייבות והיא ישר אמרה לי וזה כבר הגיע אלינו וההתחייבות מוכנה.
היא רק הדפיסה את ההתחייבות, ממש מתותק.
להערכתי ככה בכל קופות החולים כי מי שמוציא טופס 17 זה הקופה ולא רופא המשפחה.
אז למי שיש עדיין ספקות ולא מודע, אז לפנות למזכירות הסניף או להתקשר למוקד השירות של הקופה והם ינחו אותו מה לעשות.
במכבי הפעילו במוקד השירות, ממש נציגים המטפלים אך ורק בכל הקשור ברפורמה.
אז בהצלחה לכולם.

מירב189

New member
יורם מי קובע את המנוי לטופס 17 למרכז לבריאות הנפש

האם לפי המידע שמרכז לבריאות הנפש מוסרים לקופת החולים הם קובעים את המנוי או שמרכז לבריאות הנפש אומרים מה צריך להיות? כי אתמול הייתי בסניף של קופת החולים והייתי צריכה איזה משהו וכולל טופס 17 למרכז לבריאות הנפש.
הפקידה שאלה מה זה המזכר לבקשת ההתחייבות ואמרתי לה ואז היא אמרה לי ההתחייבות שלך כבר מוכנה, רק נסיים את הדבר הראשון.
יש לציין שהיא עשתה לי בדיקת שפיות טיפשית למדי ואחר כך הוציאה את ההתחייבות, נשאלת השאלה למה? ועל פי מה הם קבעו ולמה זה מוכן מראש, נכון זה טוב, חסכון בזמן, אך איך בדיוק נקבע המנוי?
לי נקבע בהתחייבות מנוי קצר לפגישה אחת בהתחייבות, האם יקבע המנוי לכלל הפגישות? האם יהיו לי רק 8 פגישות בשנה כפי שאתה אמרת כי זה מנוי קצר?
כלומר זה כנראה יהיה כל חודש וחצי ולא כל חודש או שלושה שבועות כמו קודם בגלל הרפורמה?
&nbsp
בתודה מראש,
&nbsp
מירב
&nbsp

מירב189

New member
אולי בגלל שעכשיו אני עוברת אבחון כי ביקשתי להחליף רופא וגם

ציינתי שאבחנתו של הרופא אינה נכונה ולכן אולי העבירו את המידע הזה, כי ההתחייבות כבר היתה מוכנה במחשב לפי שהגעתי אל הסניף להוציא טופס 17.
לכן, נתנו מנוי קצר פסיכיאטרי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מנוי קצר של 8 פגישות

איננו אומר שיהיו רק 8 פגישות בשנה.
מנוי זה כמו כרטיסיה באוטובוס,
שכל פעם מנקבים נקב אחד,
עד שהמנוי נגמר.
מי שאושר לו מנוי קצר,
והמצב מצריך זאת,
יוכל גם לקבל פגישה טיפולית בשבוע, וכמה בדיקות רופא (על פי הצורך) ,
ולקראת סיום המנוי המטפלים יצטרכו לפנות לקופת החולים,
להסביר את המצב ולבקש מנוי קצר או ארוך להמשך.

מירב189

New member
תודה רבה יורם היקר

מירב189

New member
אבל יורם מה הכוונה מנוי קצר פסיכיאטרי מבוגרים לפגישה אחת

זה מה שקיבלתי ולא שמונה פגישות, הכוונה לאבחון בגלל זה קצר?

אם קיבלת מנוי איבחוני

שזה עד 2 פגישות
אז למיטב הבנתי -
בעקבות האיבחון החדש והמעודכן
את יכולה לבקש שיאשרו לך עכשיו מנוי ארוך של 30 מפגשים
באותה מרפאה שבה את מטופלת
וזאת לאור מה שכתב מנכ"ל משרד הבריאות בחוזר המנכ"ל
שאנשים שכבר מטופלים במרפאות יוכלו להמשיך שם.

מירב189

New member
זה ברור שאני אמשיך באותה מרפאה, לפי גם מה שאמרו לנו נציגי

קופות החולים ביום העיון של העמותה שלנו בנוגע לרפורמה.
אך לא ברור לי בשביל צריך לנקוב באיקס פגישות אם אפשר אחר כך להאריך.
בגלל מה שכתבת על מספרי הפגישות אז לא הבנתי, אבל עכשיו זה יותר ברור לי שאני באבחון גם לאור הדברים שחוויתי באבחון.
תודה לך יורם יקר.
&nbsp

כותבים במנוי מספר פגישות

כדי שיהיה צורך לדון שוב על התקדמות הטיפול ועל נחיצותו
לקראת סיום המנוי.

מצב מורכב

כפי שכתבתי באשכול על הרפורמה
המצב הוא מורכב
כיוון שיש קופות
ויש איזורים רבים ושונים בארץ.
אז זה יכול להועיל שאנשים יספרו מנסיונם והתנסויותיהם,
אבל בהחלט ייתכן שמה שחוית מור,
שונה מהתנסות של מירב,
אפילו באותה קופה.

הרפורמה

מירב יקרה
כתבת מס' דברים שממש ציערו אותי.
ראשית לטעמי הפרטיות והחיסיון שלך לא נישמרו כלל שהחומר הנוגע אלייך הועבר לקופת חולים.
האם מישהו שאל אותך להסכמתך שהחומר יועבר?
האם את יודעת מי הסתכל על החומר הזה כשהוא הגיע לקופת החולים?
האם את יודעת מי בקופת החולים רשאי לראות את החומר הזה ?
לעיניין המוקד של מכבי וזאת אני אומרת מתוך ידיעה אישית.בקופת חולים מכבי נעשתה עבודת שטח כעיקרון הטובה ביותר.למוקד אמנם לא צורפו מוקדנים שיעודם הוא רק תשובות בנושא הרפורמה אולם כל המוקדנים של מכבי תודרכו היטב בכל הקשור לרפורמה.
לעיניין טופס ה -17 אכן אין צורך לגשת לרופא המשפחה אם הינך מטופל וותיק במרפאה לבריאות הנפש אולם,הטיפול במרפאות הנפש מוגבל בזמן (שנים). וישנם מטופלים אשר מופנים לקבלת טיפול בקופת החולים ולכן קופות החולים נערכו וגייסו פסיכיאטרים ופסיכולוגים למערך בריאות הנפש שלהם.כאשר מטופל שמסיים טיפול במרפאה קהילתית ואו אישפוז יום ואו אישפוז מלא זקוק להמשך טיפול בקהילה עליו לפנות לרופא המשפחה וזה יפנה אותו בהתאם למקום הנדרש.
אני מטופלת.
את הידע שלי צברתי בחודשים האחרונים בבדיקה אישית שעשיתי ומפניות של מטופלים רבים אלי אחר שהייתי תקופה לא קצרה מ' מתוכניתה של יעל דן (עושים צהריים) שעסקה ברפורמה
אשמח אני לתת לך מענה לכל השאלות

מירב189

New member
אין קשר למה שאת אומרת למה שאני אומרת

לגבי הרפורמה בכלל ידוע לי שמרכזי בריאות הנפש לא ישארו והם יעלמו מהאופק, את זה גם אמר לנו פרופ' עוזי שי ביום עיון של העמותה שלנו שבה אני עובדת כסומכת לפגועי נפש וכמו-כן, גורם מוסמך אחר ממשרד הבריאות, ראי הודעתי קודמת בקשר לרפורמה.
טופס 17 מחייב מטופל אפילו אם הוא מטופל ותיק במרפאה במרכז לבריאות הנפש, כך שדבריך אינם נכונים.
ידוע לי שהיו אמורים לשאול אותנו לגבי זה אם אנו רוצים שהמידע לא יעובר לקופת החולים לפי פסקת בית המשפט, אך בפועל ולפי עדויות נוספות של מטופלים בפורמים נוספים, כלל לא נשאלה השאלה הזו.
הפקידה היא זו שהסתכלה במחשב וידעה את כל הנתונים עלי.
כעקרון נציגי קופת החולים רשאים ויכולים לדעת עלי את המידע הנ"ל, גם לפי פסקת בית המשפט אך היה צריך להודיע לי אם אני מעוניינת שהמידע יועבר ואם לא אצטרך אני להמציא טופס 17 בקופת החולים והטיפול יעוכב בגלל זה, בגלל כביכול הסירוב, אך בפועל זה לא קרה וגם מעוד מדיווחים של מטופלים אחרים.
אני גם מדברת על מרכזי בריאות הנפש ולא על המרפאות של קופת החולים.
אם מטופל צריך אשפוז בין יום ובין מלא, אזי הפסיכיאטר ממרכז לבריאות הנפש שולח אותו ואחר כך הוא חוזר למרפאה במרכז לבריאות הנפש ובלי קשר לרופא המשפחה, רק הקצבה מועברת לקופת החולים בזמן שהותו באשפוז מלא.
וידוע לי שנפתחו מרפאות חדשות בקופת החולים והם גם קיבלו את הממון ממשרד הבריאות על סך 400 מיליארד שח כולל כל מטופל חדש שנכנס אליהן, אזי לא הכל ורוד כפי שאת מתארת, אלא להיפך.
להערכתי את אולי עובדת הקופה, לפי התגובה.
&nbsp

מירב189

New member
גם לקופות החולים היה עוד את המידע לגבי אחוזי נכות וכו'

מביטוח לאומי, אך בגלל הרפורמה לצערי, אין את הפרטיות למטופל והייתי צריכה לעבור בדיקת שפיות טפשית למדי שאינני מבינה למה, אולי בגלל שאני עוברת אבחון מחדש במרכז לבריאות הנפש ורצו לדעת איזו התחייבות לתת לי.
ממש לא נעים כל הרפורמה הזו.
&nbsp

מירב189

New member
גם לגבי המוקד של מכבי, אז יש נציגים שעונים בעניין הרפומה

כאשר את צריכה להקיש את הספרה שאת רוצה לקבל את המידע על הרפורמה.
מכאן, כל מה שאת אומרת הוא כלל לא נכון.
&nbsp

תשובה

כל מה שאני אומרת הוא נכון ובדוק במלוא מאת האחוזים
לשמחתי אינני עובדת קופת חולים.
אני מטופלת המאובחנת בפוסט טראומה מורכבבת.
אני חוזרת ואומרת כאשר את פונה לקופת חולים כל שהיא לא שלך ספציפית ואת מבקשת לקבל ט' 17 ובכל פעם שאת ניגשת לפקידה אחרת היא רואה את הפרטים שלך על מצבך הנפשי וכולי אולי לך זה מתאים לי ולהמון אחרים לא !!!
נציגי קופת חולים לא רשאים לראות את מסמכייך ותיקך האישי אלא רק מי שהוסמך לכך ובכל קופה / בית חולים / מרפאה יש מעטים שכאלה
זה בסדר אם את מסכימה שהפרטיות שלך תהיה חשופה לכל פקיד שירצה בכך ולכל עיניין ( בין אם נפשי ובין אם פיזי )
לעיניין מה שכתבת " זה לא קרה " אכן את צודקת אבל זאת מכיוון שהחומר הועבר מבלי לש/אול את המטופלים אם הם מסכימים שהחומר יועבר כי החומר הועבר מבלי שנישאל על כך.
אני אישית עד כה טופלתי באשפוז יום. לאשפוז היום לא הגעתי דרך המרפאה לבריאות הנפש לא נדרשתי בכלל להביא ט' 17 לאשפוז היום זה נעשה בהסכמתי "ומעל ראשי"
אם תקראי שוב את דברי תביני שמטופל שמסיים טיפול אחרי 1/7 הן במרפאה לבריאות הנפש בקהילה והן באשפוז יום בבתי החולים צריך לחהגיע לרופא המשפחה וזה מפנה אותו לטיפול המתאים
אינני יודעת באיזה עמותה את מתנדבת / עובדת ובודאי גם עברת את הקורס צרכנים נותני שירות אבל..
את נושא הרפורמה אני מכירה יויודעת לפני ולפנים ולתחושתי תקני אותי אם אני טועה,את פחות.
בשבוע הבא בישיבת וועדת הבריאות והרווחה של הכנסת אהיה נוכחת אשמח מאוד אם תאמרי לי באיזה עמותה את עובדת
ויותר מאשמח אם תפני דרכי שאלות לוועדה ואו לארנון אפק מנכ"ל משרד הבריאות.
אם תירצי לשוחח טלפונית אשמח להאיר את עינייך.
להרגשתי כמוני את מרגישה שהרפורמה פוגעת ופגענית.
אגב אני ביום שחרורי מאשפוז היום לא אהיה זכאית לטיפול במסגרת קופת חולים מכיוון שאבחנתי אינה אבחנת f.
לילה נפלא

מירב189

New member
להערכתי את עובדת הקופה, או שאת לא יודעת מה את מדברת, לצערי

אומרת זאת, כי אם החומר מועבר לקופת החולים, אז כל פקיד יכול לראות המידע הרפואי של המטופל ואין אני יכולה למנוע זאת, כי זוהי הרפורמה המעפנה.
אם תכנסי לפורמים שונים תראי שמרבית המטופלים מדווחים על כך ואני לא היחידה ואם אני ככה, אזי כל אחד, אני לא שונה מאף מטופל.
כמובן שאם את אשפזת את עצמך לפני 1/7 אזי לא צריך טופס 17 כי זה בחינם וממומן על ידי משרד הבריאות, אך מ- 1/7 עת כניסתה של הרפורמה המעפנה, אזי כל אדם יצטרך טופס 17 כי זה כבר לא ממומן על ידי משרד הבריאות אלא בבעלות קופת החולים ולכן היא רשאית לבחור בשבילך איזה בית חולים את צריכה להתאשפז לפי ההסכמים שלהם.
אני דיברתי באופן אישי עם פרופ' עוזי שי (פסיכיאטר מחוזי אזורי תל אביב) לאחר ההרצאה שנתן ביום העיון של העמותה שלנו שהיה בנושא בריאות הנפש והרפורמה ולא ידע שיש מישהי מתמודדת, אומנם יציבה ללא תרופות והוא נלחץ לאחר מכן שהבין שהוא עשה טעות.
גם התכתבתי עם גורם מוסמך ממשרד הבריאות שמנהל פורום הפרעות חרדה והסביר לי על כל הרפורמה וגם אני יודעת מה קורה במרפאה שאני נמצאת בה, אז תאמיני לי שאני מודעת ובקיאה טוב מאוד בנושא.
קשה לי להאמין שאדם שהיה מאושפז באשפוז יום אינו זכאי לטיפול במסגרת קופת החולים או מרכז לבריאות הנפש, זה מאוד תמוהה בעיני.
לצערי את מדברת בכלל לא לעניין.
&nbsp
&nbsp

מירב189

New member
יורם יש לי שאלה בקשר למנוי פסיכיאטרי

אני קיבלתי טופס 17 למנוי פסיכיאטרי מבוגרים קצר ורשום רק לפגישה אחת.
לפי מה שאמרה לי המזכירה שאני רשאית לקבל 6 טיפולים בגלל שזה מנוי קצר ולא 8 שכפי שאתה אמרת.
אבל יש הפרדה בכתיבה של אבחון פסיכיאטרי קצר שזה עד 2 פגישות לבין מנוי פסיכיאטרי קצר שזה 6 טיפולים.
כלפי איך שהם מתנהלים כלפי ולפי שאני מורגלת במרפאה זוהי אבחון ואולי הם לא רוצים להגיד לי, אז אני שואלת אותך?

למעלה