ממיר קטליטי

Yonic106

New member
ממיר קטליטי

שאלה. כדאי להעיף את הממיר? אני יודע שזה יעזור קצת להספק, אבל לא יכשילו אותי טסט על זה? אמרו לי שאין להם דרך לבדוק את הרעלים שהממיר מסנן, אבל לא קשה לראות שהוא פשוט לא שם!? בקיצור, כדאי או לא?

be_roo

New member
כן ולא

הורדת הממיר תתן לך תוספת של כמה כוחות סוס (אל תצפה להפוך עגלה לטיל). הממיר לא מוסר, אלא פשוט מרוקנים את הבפנוכו שלו ומתקינים חזרה, ככה שלמראית עין הכל תקין. מעבר לזה ההחלטה בינך לבין גרינפיס.

Yonic106

New member
מישהו מכיר מקום שבו עושים את זה?

במקום שבו הציעו לי לשעות פשוט מורידים אותו.

ישראליות מבחילה

כן, כל מה שקורה מסביבי לא מעניין אותי. לכן, אני אנטרל את הממיר, ושהרכב יזהם את הסביבה קצת יותר. אני גם אזרוק את כל האשפה מהחלון, כי זה לכלוך קטן שלא משפיע ועדיף לי שיהיה מלוכלך בחוץ מאשר בתוך הרכב. אולי אני אצפור בקולי קולות למישהו שחוסם אותי, גם אם שתיים בלילה. הרי העובדה שאנשים אחרים ישנים לא רלוונטית אם אני עלול להתעכב עוד חצי דקה. תעשה מה שאתה מבין עם הממיר שלך, אבל בפעם הבאה שאתה קורא כתבה על מעללי ישראלים בבתי מלון בחו"ל, אל תסנן "הישראלי המכוער" מתחת לשפם. להיפך, טפח לעצמך על השכם ואמור "וואלה. אני גדול. כתבו עלי בעיתון".

Yonic106

New member
ציפיתי לתגובה כזאת

אבל אני חושב שההשוואה שלך קצת מוגזמת... בנוסף, קטנוע ממוצע מזהם פי כמה מרכב (וגם אין לו ממיר קטליטי), לכן, לעניות דעתי, להוריד את הממיר אצלי זה פשע קטן בהרבה מלקנות קטנוע, יש לך בעיה עם כל מי שקונה קטנוע? יגידו (וזה נכון) שהעובדה שמישהו אחר עושה פשע יותר גדול משלי לא מקטינה את הפשע שלי.. אבל לפי דעתי הפשע שלי מספיק קטן ואני מוכן לשלם את המחיר. אולי מישהו פה ישכנע אותי שאני עושה דבר נורא ואיום, ואז אני אחזור בי.. אבל הגישה שלך לא "תעזור". נ.ב. החברה שלי חושבת שאתה צודק.

שמח שעמדתי בציפיותך

ההשוואה שלי לא מוגזמת. להיפך. היא עדינה. מי שזורק זבל מהחלון לפחות עומד מאחורי מעשיו. "אני זורק לכלוך מהחלון וכולכם על הז.. שלי". אתה מנטרל את הממיר כי אף אחד לא יודע שעשית את זה. רק החברה שלך, ומסתבר שהמצפון החברתי שלה יותר תקין משלך. בוא תסביר לי היכן עובר הגבול ?
אתה תבזבז מים בשנת בצורת כי ממילא לבזבוז שלך אין השפעה על משק המים
תשתמט ממילואים כי ממילא חייל אחד זה לא הרבה
תחנה בחניה של נכה, כי שתי חניות הנכים שלידך פנויות
אני יכול לתת לך עוד עשרות דוגמאות. בגלל שאנשים רבים כל כך חושבים שההשפעה של המעשה שלהם חסרת משמעות, המדינה שלנו נראית ככה. אני לא עושה את כל הדברים האלה. אני גם הפסקתי לקנות מוצרים של "תנובה" אחרי פרשת הסיליקון, למרות שזה לא דגדג את המכירות שלה, ואף אחד אחר בישראל לא הצטרף לחרם שלי (שוב, כי איזה השפעה יש לזה אם אני אפסיק לקנות "אשל").אז חברים שלי חשבו שאני תמהוני. So what ? אני מאמין במה שאני עושה, ואני עומד בציפיות שלי. זה מה שחשוב לי. לרגע לא חשבתי שאצליח לשכנע אותך. מצפון חברתי זה משהו שגדלים איתו. לא מקבלים אותו מקריאת הודעה בפורום. ולגבי המשפט שלך "אולי מישהו פה ישכנע אותי שאני עושה דבר נורא ואיום, ואז אני אחזור בי.. ", לפחות נסח אותו בלי להתיפייף : "אולי מישהו פה ישכנע אותי שאני עושה דבר נורא ואיום למכונית שלי וזה יפגע לי בכיס, ואז אני אחזור בי.. ". האגואיסט תמיד מודאג כשהסטנדרטים שהוא הנחיל לסביבתו מתחילים לפגוע בו.

sronis

New member
ואו, ארנון, גרמת לי להרגיש מה זה רע

אתה יודע הרי שאצלי אין ממיר, אבל ככה הגיע הרכב, עם אגזוז מרעיש ובלי ממיר... אני לא חושב שאם היה לי ממיר הייתי מוריד אותו, במיוחד לא אם הוא היה תקין (בעל הרכב הקודם הוריד אותו כי הוא נסתם לגמרי), אבל אני מתחיל להרגיש עכשיו רע...
נו, בכל מקרה אתה יודע שאני לא כזה
רוני

אתה בחור חביב ויקר, ותחזיר את הממיר

בהזדמנות ראשונה.
נ.ב. תודה רבה על ההזמנה שלא יצאה לפועל. תזכיר לי באיזה איזור בארץ אתה מעביר את זמנך ?

sronis

New member
אין מה להחזיר... אלא רק אם אתה מוצא

בשבילי ממיר חדש בחינם... דבר כזה עולה סכום ארבע ספרתי, ואין לי... ועד לפני כמה שבועות הייתי מעביר את רוב זמני בחיפה. כנראה שזה יסתיים בקרוב, ואז את זמני הפנוי אעביר בביתי ברעננה. רוני

© DrorZi

New member
ארנון, זה בדיוק הנקודה שרציתי להעלו

ת נניח קניתי רכב משנת 95, הוצאתי עליו 35000 ש"ח (נגיד רנו קליאו 1400) הרכב עבר 120K ק"מ, וסבל מהדלק הישראלי לא מעט (בתאוריה לידע כללי ממיר אינו נגמר אף פעם מכיוון שהוא לא עוזר לתהליך אלה רק גורם לו לקרות) ועכשיו הוא לא עושה כלום מלבד חסימת הזרימה החופשית ביציאה, הסיבה שקניתי את האוטו הזה היא כזה הכסף שיש לי. אתה מסכים איתי שלא יהיה מי שיקנה את האוטו ויסכים להיפרד מעוד 10% רק כדי להחליף ממיר
- אם היה לי עוד 3500 ש"ח היתי עולה שנת דגם, אם היו לי 3500 ש"ח היתי מחליף רביעית צמיגים, רביעית בולמים. לא תמצא יפה נפש אחד שיסכים להיפרד מ 3500 ש"ח רק בשביל שהאוויר שהוא פולט יהיה נקי טיפה יותר. אני לא קורא להוריד ממירים שעובדים ממכוניות חדשות, בנושא זה אני איתך, נתנו וזה עובד, תשאיר אבל אם זה הרוס אז למה לא לוותר על זה, זה כמו שן בינה, כל עוד היא לא עושה לך בעיות בפה אתה חי איתה, אם יש צרות לא עושים בה טיפול שורש, עוקרים אותה.
דרור זי, רק מעלה נקודות למחשבה.

נקודה מעניינת

אכן חייו של ממיר אמורים להיות ארוכים (גם אם לא אינסופיים) בתנאי שתוחזק כיאות - המנוע הוזן בדלק באיכות טובה, הפלאגים נשמרו במצב טוב כך שלא הועברו שאריות דלק לא שרוף אל תוך הממיר, לא בוצע תדלוק בדלק עם תוספי עופרת, לא בוצע שימוש בתוספים שאינם מתאימים לשימוש ברכב עם ממיר וכו´. אם אכן הממיר סתום ויש לך עדויות מספיק טובות לכך, לגיטימי להסירו. מי שיותר ישר מהאפיפיור יתקין חדש. במדינה מתוקנת, התקנת ממיר חדש היתה אמורה לפתור אותך מאגרת רישוי לאותה השנה, או לתגמל אותך בדרך אחרת. זה לא המקרה בישראל, שכידוע זיהום האוויר בה הוא מהנמוכים בעולם, ולכן מותר לה להקפיד פחות ממדינות אחרות... להסיר ממיר תקין כדי לקבל עוד כמה כ"ס שיתורגמו במקרה הטוב לעוד 5 קמ"ש במהירות הסופית זה בלתי קביל.

sronis

New member
או לפחות שהממיר לא יעלה כל כך הרבה

זה מחיר מטורף, במחיר כזה אני יכול לעשות כמה שיפורים יפים מאוד לרכב, אז באמת למה לי לשלם סכום כזה בשביל דבר שתכלס לא מוסיף לי כלום, ובכלל - רוב הסיכויים שהוא לא נהרס באשמתי (אלא באשמת הדלק שמגיע ארצה, למשל) רוני

yaron_z

New member
אני בדעה של רוני

ואגב לארנון אפילו למכוניות מרוץ (כן גם פורמולה 1) יש תקני זיהום אויר שהן עומדות בהן, אגב אפילו מכוניות ללא ממיר ועם מערכות פליטה "משופרות" פתוחות כמעט לגמרי (ז"א לא כמו ברכבי מרוץ אלא עם דוד יחיד או משהו בגנון), עומדות בתקן הישראלי ולא "מתקשות" לעבור את בדיקות הטסט.

על תקני זיהום אוויר

אין כל בעיה לקבוע תקן שגם מכונה ליצור חד-תחמוצת הפחמן תעמוד בו ... אתה פשוט צריך לקבוע את הרף גבוה מספיק. כדי שמכונית תעמוד בתקן הישראלי, אסור לה לפלוט יותר מאחוז וחצי של CO. זו כמות עצומה. נסה להסתגר בחדר סגור עם מכונית נטולת ממיר שעברה הרגע טסט, ותבין... דרך אגב, מכונית שפולטת מזהמים בדיוק בשיעור המותר ע"פ התקן הישראלי היתה נגרסת לחתיכות עוד בנמל אם היית משיט אותה לאירופה. יש לך סיכוי טוב יותר להכניס לשם פרה שחולה במחלת הפה והטלפיים.

שי ז.

New member
אם תסגור אותו בחדר עם אוטו כזה הוא

כבר לא יבין כלום כי הוא פשוט יורעל למוות. שי

גרמי

New member
בעוד 10 או 20 שנה......

אולי אז החוקים והתקנות כאן ייראו כמו באירופה של היום ואולי, אולי, אולי תתפתח איזושהי תחושת אחריות ציבורית כלפי איכות הסביבה בארץ. אבל היום? תשכח מזה. מה זה בכלל איכות הסביבה? אה. זה משהו שנמצא באחריות המשרד הממשלתי עם התקציב הדל ביותר.... אה נכון, מדברים כבר 20 שנה על להזיז את החירייה ולשנות את הנוהלים ברמת חובב..... זה גם קשור לאיכות הסביבה, לא? וואללה, גם הצליחו להכריח את חברת דרך ארץ לפתוח כמה מעברים מתחת לכביש 6 כדי שחתולי הרחוב יוכלו לעבור למזבלה בצד המזרחי. זה גם איכות הסביבה....

XRider

New member
אני מסכים עם ארנון וגם עם רוני

לא הייתי מסיר ממיר או "מגלח" אותו מבפנים בהנחה שהוא תקין, א-ב-ל ! במחירים הלא שפויים שדורשים עבור ממיר אפשר להבין אנשים שנוסעים ללא ממיר. הייתי עד למקרה בו הגיע אדם מבוגר במיצובישי פאג´רו עם רעש חזק באיזור הממיר, לאחר בדיקה הסתבר שהממיר במצב טרמינלי,ארנון האם היית מוכן לשלם סכום של 6000 ש"ח ? אני לגמרי לא בטוח. הפיתרון הוא לבטל את המס שמוטל על ממיר כמו שביטלו/הפחיתו מסים על מערכות בטיחות כגון ABS. עם ביטול המס יתאפשר גם ייבוא של ממירים ספורטיביים (כן, יש דבר כזה) שיתאימו לחובבי השיפורים, אם כי בוודאי יהיו כאלו שיבחרו באופציה הזולה. אגב ארנון, יש לך אחלה פורום, מדוד שמאד מרוצה מה-input tubes החדשות שקיבל אתמול

למעלה