ממיר קטליטי

משה821

New member
ממיר קטליטי

התקלקל לי הממיר קטליטי ברכב.
לאחר חודשיים משיפוץ ממיר קטליטי במוסך הוא התקלקל שוב.
מה גורם לממיר קטליטי להתקלקל ?

enigo

New member
למה החלטת שהוא מקולקל? בדרך כלל בעיות במערכת הדלק גורמות

לבלאי מואץ של הקטליזטור - תערובת עשירה מדי מסיבה כלשהי היא המקרה הנפוץ. איזה אוטו?

משה821

New member
לא אני קבעתי

זה המוסכניק אמר.
האוטו יונדאי i20 שנת 2012
198000 ק"מ.
תוכל להסביר בבקשה : "בעיות במערכת הדלק גורמות לבלאי מואץ של הקטליזטור - תערובת עשירה מדי מסיבה כלשהי היא המקרה הנפוץ."

moshecaspi

Active member
א. לא בטוח שמדובר בבעיה בממיר.

ב. אתה נמצא בתקופת אחריות. תחזור למוסך שביצע את העבודה כדי שיתקן.

חן 1111

Active member
איך קבעת שהממיר התקלקל?

בדרך כלל מגלים את זה רק בטסט, וגם אז קשה לדעת אם זה הממיר או משהו אחר.
אם אתה מתכוון שנדלקה נורית האזהרה, אז היא מתייחסת לכל תקלה במערכת ההזרקה או ההצתה.
לשאלתך, קודם כל אם הרכב תקין זה נדיר שהממיר נהרס. הדבר העיקרי שיכול להרוס את הממיר זה זיופי הצתה, כלומר מצב שבו לפעמים אין הצתה ומגיע דלק לא שרוף לממיר ונשרף שם. בדרך כלל מרגישים את זה בפעולת המנוע ובפיצוצים בצינור הפליטה.

משה821

New member
תשובה

פעם ראשונה המוסכניק כשהחליף לי את המנוע אמר שצריך לשפץ ממיר קטליטי.
לאחר חודשיים כשהרגשתי שהרכב לא סוחב , חזרתי אליו והוא שיפץ ממיר קטליטי שוב והפעם על חשבונו.
לא יודע מה זה "רכב תקין" כפי שכתבת ...הרכב שלי עבר כבר כמעט 200 אלף ק"מ.
מה זה "זיופי הצתה "? פלאגים ? הפלאגים הוחלפו לפני חודש וחצי בפלאגים מקוריים של יונדאי.

חן 1111

Active member
משהו משונה בסיפור הזה.

קודם כל, כשממיר קטליטי לא תקין, זה מתבטא בזיהום אוויר. בדרך כלל לא קשור לסחיבה.
שנית, אני לא שמעתי שמשפצים ממיר קטליטי. זה חלק סגור שמחליפים לחדש מקורי, חדש תחליפי, או משומש (לא הכי מומלץ).
רכב תקין זה רכב שאין לו תקלות במערכת ההזרקה או ההצתה, ואם יש אז מתקנים בזמן. זיופי הצתה זה כשאין הצתה בצילינדר מסוים ואז תערובת לא שרופה מגיעה לממיר ונשרפת שם, והממיר מתחמם יותר מדי. זה יכול לקרות בגלל פלגים, סלילי הצתה, או תקלה אחרת. בכל רכב מודרני זה גורם להידלקות נורית ההתראה של מערכת ההזרקה.
יש לי שתי מכוניות שעברו מעל 250 אלף ק"מ, והממיר (המקורי) עובד כמו חדש.

חן 1111

Active member
אם הוא ניתך ממש, בגלל זיופי הצתה, זה יכול באמת לסתום

את מעבר הגזים. אבל אי אפשר לשפץ דבר כזה. רק להחליף. ואם לא מתקנים את הגורם, זה יקרה שוב.

משה821

New member
זה מתבטא בזיהום אוויר אך גם בסחיבה

כך הבנתי מקריאה באינטרנט.
כנראה שהשיפוץ שאמרתי ( זה מה שראיתי על הקבלה של התיקון ) זה בעצם משומש כפי שאתם אומרים.
לגבי נורית התראה של מערכת הזרקה : לא נדלקה לי כזאת נורה.
אז מה אני אומר למוסכניק ? שיבדוק סליל הצתה ? את הפלאגים כבר החליף לי לפני חודש וחצי.

חן 1111

Active member
אם הנורה לא נדלקת, סימן שאין תקלה

גם צריכת שמן מופרזת ושימוש בתוספים מסוימים עלולים לסתום את הממיר.

חן 1111

Active member
קודם כל, האם יש לך צריכת שמן מופרזת?

היא יכולה להיגרם מבלאי טבעי של המנוע בגיל גבוה, או מגומיות שסתומים יבשות, או מנזק מכני כלשהו שצריך לאתר ולתקן.

משה821

New member
לא נראה לי שיש לי צריכת שמן מופרזת.

גומיות שסתומים זה משהו שבודקים בטיפול שוטף ?

חן 1111

Active member
אז זה לא זה...

לא. אי אפשר לבדוק. רק לפי צריכת שמן ועישון מופרז.

משה821

New member
אם מתקלקל כל חודשיים ממיר זה מאוד מדאיג אותי

זה הרבה כסף ואני חייב לדעת מה גורם לזה .
בנוסף זה יכול לפגוע בביצועים של הרכב , רכב לא סוחב וכו'.
המוסכניק אמנם טיפל בפעם השנייה על חשבונו אך אמר לי שאם זה יקרה בפעם השלישית זה כבר יהיה על חשבוני.

משה821

New member
לא לתקן

האם אני יכול להרשות לעצמי לא לתקן ?
אם אני חי עם זה שאני לא מצליח לעבור את ה 105 קמ"ש באוטו והרכב לא סוחב בעליות יותר מ 70 קמ"ש.... יש בעייה בלא לתקן בכלל ?
אני יכול להיכשל בטסט ? האם התקלה לאורך זמן יכולה להרוג לי את המנוע ? להרוס לי רכיבים חיוניים אחרים באוטו ?

חן 1111

Active member
לדעתי עדיין לא ברור מה התקלה, אז אי אפשר לדעת

כדאי לך ללכת למישהו מקצועי יותר שיאבחן בדיוק מה הבעיה.
אם הבעיה היא ממיר סתום, אז סביר שהוא ימשיך להיסתם. בינתיים אתה לא נהנה מהנסיעה, מבזבז יותר דלק, וסביר גם שלא תעבור טסט.
אם זו בעיה אחרת, אז כדאי מאוד לבדוק מהי. ייתכן שיהיה קל וזול לתקן את זה. גם אם זה ממיר סתום, כדאי מאוד לבדוק למה הוא נסתם.

למעלה