ממוצע לתואר שני

spiderman8

New member
ממוצע לתואר שני

אני סטודנט לתואר ראשון במתמטיקה בת"א ועומד על ממוצע שנה א של 77, שמתנדנד בין קורסים של 90 לקורסים של 60. לא ניסיתי לשפר כי המועדי ב נקבעו כמה חודשים אחרי א, אבל אני מניח שאם אעשה חלק מהקורסים שוב אשפר משמעותית את הציון. מצד שני זה משעמם ואני רוצה להתקדם בתואר. מצד שלישי אני חושב הרבה בכיוון האקדמי, וחייב להשאיר אופציה של תואר שני במתמטיקה פתוחה. האם אתם ממליצים לחזור על קורסים, או שהבהלה עוד מוקדמת, המצב הפיך, ושעדיף להתרכז בקורסים הבאים שלפניי ולנסות לחזור על קורסים רק אם בבאים לא ילך.. מיליון תודה מראש לעונים.. זה ממש חשוב לי. ואם זה משנה נראה לי שארצה לעשות את התואר השני בת"א או בירושלים..

אורי769

New member
אנסה לענות

תראה, אחת השאלות הבסיסיות היא באיזה קורסים קיבלת 60 ובאיזה 90. יש קורסי מבוא באנליזה, באלגברה לינארית, בתורת הקבוצות וכדומה שהם הבסיס לכל מה שתלמד אח"כ. אם לדוגמא, קיבלת 60 בקורס הראשון באנליזה (הקורס בנושא גבולות של סדרות, פונקציות וכו') אז אתה בבעיה. זאת נורה אדומה. כי להערכתי, זה לא רק השאלה של האם לשפר את הממוצע, אלא זה כל היכולת שלך להתמודד עם חומר שמבוסס על הקורס הזה. אתה תלמד בתואר עוד לא מעט קורסים שבאופן כזה או אחר מבוססים על החומר הזה. אם אכן קיבלת 60 בקורס זה (או בקורס הראשון באלגברה לינארית לחלופין) אז בעיני את חייב לקחת אותו שוב, לא רק בשביל הציון אלא כדי שתוכל באמת להבין מתמטיקה גבוהה. לעומת זאת אם ה-60 היה בקורס פחות בסיסי או בקורס שאינו מתמטי (נגיד פיסיקה 1 או קורס בתכנות או כדומה) אז זה פחות נורא. אם תציין באילו קורסים קיבלת ציון נמוך אז אפשר יהיה אולי להמליץ איפה לרכז את המאמץ.

מעבר לכך, יש כאן חישוב די פשוט. נדמה שהרף הרשמי לקבלה לתואר שני הוא 85. זה שונה מאוניברסיטה לאוניברסיטה ואפשר לברר. זה גם עניין אידבידואלי. אם תבוא עם ממוצע 83 נגיד, ייתכן ועל סמך המלצות או נתונים כאלה ואחרים ייקבלו אותך. בכל מקרה, אם ניקח את המספר 85 כבסיס לדיון - אתה צריך ממוצע 90 בשאר התואר כדי לסיים עם 85. זה כלשעצמו רף גבוה.

spiderman8

New member
תשובה

טיפה מתגוננת. אני די משקיע ומבין את החומר יותר משישים.. זה יותר טעויות של מבחן כאלה.. ואולי קצת הימורים. ושאין מועד ב לשפר. אני מודאג יותר מהממוצע היבש. ראיתי שבתא ביקשו 80 לתואר שני. השאלה אם זה באמת מספיק?.. וגם אם הקורסים הבאים שלי לא אמורים להיות יותר קלים ולא ממינים כאלה כמו חדוות

אורי769

New member
אין סיבה להתגונן

זה טוב שאתה משקיע ואני שמח שאתה מרגיש שאתה יודע את החומר יותר מ-60. אבל על סמך מה אתה אומר את זה? הרי אדם בד"כ לא יודע את מה שהוא לא יודע, ולא מבין את מה שהוא לא מבין :) ייתכן שבפרספקטיבה של כמה שנים אחרי שכבר תלמד קורסי המשך ותבין את החומר על בוריו תוכל לדעת מה ידעת ולהבין מה הבנת. במצבך הנוכחי המדד היחיד שהוא "אובייקטיבי" במובן מסויים הוא המבחן ולפיו אתה יודע 60. אם אתה מרגיש בטוח שאתה מעל לזה, אז כל הכבוד לך, רק תזהר מלהשלות את עצמך.
מעבר לכך, אם אכן אתה יודע את החומר 80 ומקבל 60 אז אתה חייב לשאול את עצמך - למה? מה קורה שאתה לא מצליח להביא את פוטנציאל הידע שלך למצוי במבחן? כי אם אכן כך הדבר, אז מטבע הדברים הוא ישאר כך. שום דבר לא יישתנה. גם בשנה הקרובה אתה תגיע למבחנים עם ידע 80 ותקבל 60.

בעיני הקורסים בהמשך הם קשים יותר. הם יותר אבסטרקטיים והם בקצב מהיר יותר.

spiderman8

New member
כן אתה צודק

שום דבר לא מבטיח לי שזאת לא תופעה חוזרת עכשיו או חוסר מודעות. אבל אני רוצה לתת עוד ניסיון הסמסטר ולנסות להוכיח את עצמי בפעם האחרונה.. חושב שקצת תפסתי יותר את הגישה.. אבל אם תגיד לי שכל מתרגל סיים שנה א עם ממוצע 93 אני אולי אחשוב שוב.. ותודה על ההתייחסות:) באמת!

אורי769

New member
ממש לא

93 זה ממוצע גבוה מאד. בד"כ כל מי שלומד למאסטר\דוקטורט הוא גם מתרגל. מטבע הדברים יש בינם כאלה שסיימו תואר בהצטיינות עם ממוצע מעל 90 ויש גם כאלה שהתקבלו בקושי לתואר. אבל יש הרבה מאד מספרים בין 77 ל-93 :)

למעלה