ממולאים עם אורז מלא - נורא פשוט
פשוט מכינים את האורז המלא מראש, מטגנים עם תוספות, ממלאים, מוסיפים את רוטב (פחות מהרגיל) ומבשלים רק עד שהירק שמילאת התבשל.
אני מכינה אורז מלא ביחס של 1:1.5 בסיר לחץ או ביחס של 1:2 בסיר רגיל. מטגנת המון בצל, מוסיפה גזר, סלרי וקישואים (חתוכים קטן במנדולינה), כשהירקות מתרככים מעט, מוסיפה המון עשבי תיבול, בצל ירוק ושום כתוש, מתבלת בנדיבות רבה בפפריקה, פלפל שחור וא. מרק פרווה. מצננת את התערובת. בזמן שזה מתקרר אני מכינה רוטב מבצל מטוגן, תבלינים, רסק עגבניות א. מרק עוף ומים.
ממלאה (בדרך כלל פלפים), אפשר למלא די דחוס, מסדרת בסיר רחב ושטוח, מוזגת מעל בזהירות את הרוטב כך שיגיע לקצה העליון של הפלפלים אבל לא יכסה. מרתיחה, מנמיכה אז ומבשלת כחצי שעה.
לחילופין, אפשר למלא עגבניות, את התוכן אני מוסיפה למלית, לא מכינה רוטב, מסדרת בתבנית מכסה בנייר כסף ואופה בתנור.
עוד ממולאים טעימים במיוחד שאינם כשרים לפסח:
מרוקנים עגבניות גדולות, מערבבים את תוכן העגבניות שקוצצים דק עם שתי חבילות פטרוזליה וכוסברה קצוצות, 2-3 שיני שום כתושות, חצי כוס פירורי לחם, מלח, פלפל ו2-3 כפות שמ"ז. מסדרים בתבנית אפיה, מזלפים מעט שמ"ז ואופים. אני מוסיפה פפריקה מעושנת למלית ומחליפה את פירורי הלחם בקינואה מבושלת או בשיבולת שועל. המתכון של חיים כהן לדעתי. בפסח את יכולה לשים קמח מצה אבל קצת פחות.
חג שמח, ללי