ממולאים חלביים

• פותח הנושא merf
  • פורסם בתאריך

merf

New member
ממולאים חלביים

אני השתמשתי אתמול בקישואים וחצילים, וגם בפלפלים אדומים אבל הם יצאו קצת פחות טוב - אני מניחה בגלל הבדלי המרקם והאפייה בין פלפלים וקישואים/חצילים. החומרים: (אנחנו שניים ונשאר די הרבה מהכמויות האלה): 2 חצילים בינוניים, קשים ויפים 2 קישואים מהסוג הבהיר (אפשר גם עגולים שהם קלים יותר למילוי) גמבה גדולה או שתיים בינוניות חצי קופסה גבינה לבנה 9% 50 גרם גבינת טוב טעם 100 גרם מוצרלה או 50 מוצרלה ו-50 רוקפור בצל קטן קצוץ (אפשר להוסיף גם בצל ירוק קצוץ - נהדר) 1 ביצה קשה 1 ביצה רגילה שאריות גבנ"צ מגוררת ההכנה: 1) מרוקנים את הקישואים והחצילים מתוכנם וחותכים לחצאים. את הגמבה הגדולה חותכים לרבעים (אם אלה שתי גמבות בינוניות אז כל אחת לחצי). 2)את תוכנם של החצילים קוצצים לקוביות. את תוכן הקישואים קוצצים לקוביות. את שניהם מניחים במסננת או פשוט על נייר סופג - אין צורך לסחוט, אבל שיגירו קצת מהנוזלים. 3) מזהיבים בצל בשמן (כדאי זית) על להבה גדולה, ומוסיפים את הירקות הקצוצים לכמה דקות שיתרככו אבל לא יהיו לגמרי מבושלים. מכבים את האש. 4) מערבבים את הגבינות בקערה תוך כדי מעיכה שלהן במזלג. 5)מוסיפים את הירקות מהמחבת ומערבבים. 6) מוסיפים ביצה קשה קצוצה וביצה טרופה. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ועשבי תיבול (אני הוספתי אורגנו ובזיליקום). 7) ממלאים את הירקות בתערובת הגבינות, "סוגרים" עם גבינה צהובה מגוררת ואופים על 180 מעלות עד שמתרככים ומזהיבים. הערות: - אפשר להוסיף למלית אורז או פתיתים מבושלים (זה מה שהיה במתכון מלכתחילה אבל הרתיע אותי השילוב עם הגבינות) ואז צריך לשים לב שכמות המילוי מוכפלת. - אפשר לעשות רוטב אדום בנפרד ולהוסיף רק בשלב ההגשה. - מהניסיון של אתמול - אפשר למלא פלפלים במילוי הגבינות, אבל רק כשהם קרים וללא בישול (ואז גם ללא הביצה החיה במילוי). טיפים ושדרוגים יתקבלו בברכה

merf

New member
אוי אהבלה

שכחתי שאחרי כל הניג'וס לעיל נשאר לי מילוי מהגבינות אז קילפתי שתי בטטות שמנות ודחפתי לתוכן גם קצת. אפיתי בתנית נפרדת ויצא ממש אחלה.

pirge

New member
היי מירבי, לי יש חצילים באמבטיה שזה

מתכון לממולאים צמחוניים. בלי גבינות. אני מוסיפה לשרשור הזה וכל מי שיש לו עוד ואריציות שיוסיף ויעשיר אותנו. נראה לי שתאהבי אותם, כמו שאני אהבתי את המלית עם הגבינות. ל-4 חצילים בינוניים באמבטיה----יוצא 8 סירות (מנות אישיות). חצילים חצויים לאורך מוציאים את הפנים ומשאירים מעט מאד למסגרת----- לא קוצצים את הפנים להשאיר כמו שיוצא כוס אורז לא מבושל שמן זית כמה שרוצים לטיגון הבצלים. אני שמה 3 כפות. 3 בצלים קצוצים רוטב עגבניות פיקנטי –מרשם בסוף...... מטגנים בשמן זית 3 בצלים ומזהיבים. כשהבצל מוזהב, מוסיפים ומטגנים ביחד את תוכן החצילים כ-5 דקות. הוספתי גם קופסה פטריות חתוכות בלי המים. טוגן ביחד עוד כדקה. מוציאים לקערה מתבלים במלח ופלפל שחור, פטרוזיליהקצוצה\ שמיר \נענע כל אחד יכול לתבל לטעמו. מוסיפים גם את האורז לקערה ומערבבים. הוספתי גם ביצה טריה וערבבתי. ממלאים את סירות החצילים בתערובת. התערובת מספיקה בדיוק ל-8 סירות מלאות לגמרי. מכינים רוטב עגבניות פיקנטי: בצל גדול קצוץ 3 שיני שום כתוש 3 כפות שמן זית 2 עלי סלרי קצוצים מלח ומעט פלפל שחור קופסה גדולה של עגבניות משומרות או תחליף טריות קופסה קטנה רסק עגבניות כחצי כוס מים חצי כפית סוכר כפית בזיליקום חצי כפית אורגנו אפשר לשים גם כף מרק עוף או בצל מטגנים בצל בשמן עד להתחלת צבע. מוסיפים את השום ועלי סלרי ומערבבים דקה. . מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומטגנים. אפשר להכניס למעבד מזון כדי לקבל רוטב חלק. רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם. הרוטב צריך לצאת דליל----- במידה וצריך, אז להוסיף עוד מים. אפשר להוסיף כמה כפות שמנת מתוקה. יוצקים את הרוטב מעל ובין החצילים. מכסים בניר כסף מכניסים לאפיה בחום 175 לשעה בערך. יוצא צבע אדום חום, ונראה יפה מאד. מדי פעם צריך לצקת מהרוטב על החצילים כדי שהאורז יתרכך. התבשיל מהמשפוחה.

נירהמ1

New member
../images/Emo3.gifוגם המתכון הזה נראה מעולה- פירגה

תגידי, מתי את חושבת שאספיק להכין את כל המעדנים שלך? אני צריכה להתחיל את חיי מהתחלה בשביל להספיק הכל - או לחלופין, לצאת לפנסיה מוקדמת.
תודה על המתכון. מאומץ בחום.

pirge

New member
../images/Emo9.gifבאמת, גם אני חושבת שאני לא

אספיק להכין הכל. יש מתכונים שהוכנו רק פעם אחת. אני כל הזמן מחדשת ומגוונת. היום אכין ממרח חדש משולב עם קישואים וחצילים. עוד לא סגור מה הוא יכיל. בינתיים יש את הירקות וזהו....אעדכן בהמשך היום.

נירהמ1

New member
נראה ../images/Emo3.gif../images/Emo59.gif הייתי מוסיפה רק קצת

תבלינים, כמו: פלפל שחור גרוס טרי, וקצת טימין, או עשבי טוסקאנה. נראה ממש טעים.
מרבוש, תודה על המתכון. מאומץ בחום.

למעלה