אם יש ביקוש לסיפורים , אז יש היצע
אם הסועדים, חלקם לפחות, דורש את החארטא סביב האוכל, שהיא חלק מהחוויה עבורו - אז הוא יקבל אותה. מספיק שתאמר לסועד הממוצע שהוא אוכל תפוחי אדמה אורגניים - ומייד הם טעימים לו יותר. אם כי בכלל לא בטוח שבטעימה עיוורת הוא יידע להבדיל.
אני מכירה את זה מהמקום של היצרנים ( שמן זית במקרה הזה ). עד 20% מהילה של שמן זית עם שמן צמחי אחר לא ניתן כמעט להוכיח., וגם גדולי הטועמים טועים מדי פעם. אבל אם כתוב בתפריט שמן מכבישה ראשונה, מאיטליה, שמיוצר במיוחד רק לנו וכו וכו' - מיד זה מקפיץ את ההערכה של הסועד לגבי המנה. ( גם הסיפורים הידועים של " יש לי ערבי אחד בגליל, שעושה רק לי את השמן, בבית בד מיוחד בחצר של סבתא שלו ... וכו' ) . כולם עושים באותם מקומות, איכות השמן מושפעת מאיכות הזיתים ומשך הזמן שעבר בין הקטיף להפקה ובעיקר מזה שלא מוהלים את השמן. אבל איכות הסיפורים סביב הענין - מאוד משפיעה על ההרגשה של הסועדים.
רבותי - רוב מוצרי הייסוד מופקים במספר לא מאוד גדול של מקומות. איכות הטיפול בהם לאחר מכן, על ידי המסעדה, רמת האחזקה, התמהיל של מוצרים טריים ומוצרים אחרים היא שקובעת לגבי ההמשך.
ברור ששימוש במוצרים פחות טובים, שמן הסתם גם זולים יותר - ומהילה שלהם עם מוצרים יקרים יותר מחזיקה כלכלית את המסעדה. על הפער מכסים בסיפורים. ,