ממוגרפיה והנקה

שויו

New member
ממוגרפיה והנקה

שלום רב, אני בת 43, מניקה מעל שנה פעוט שממעט מאד באכילת מוצקים. בביקורת שגרתית אצל ר. נשים הופנתי לביצוע ממוגרפיה. האחרונה שביצעתי היתה לפני 3 שנים מאחר ובנות משפחתנו בסיכון עקב סבתא שחלתה וגם הבריאה מסרטן השד. האם מותר /אפשר לבצע את הבדיקה יחד עם הנקה? האם כדאי לדחות את הבדיקה? אשמח לדעתכן המקצועית. בתודה מראש. אגב, קיבלתי גם המון על הראש מהרופא שלי, שאני דוקא מחזיקה ממנו כמעולה. הוא השתומם לשמוע שאני עדיין מניקה וטען שאני פוגעת במאגרי הסידן שלי. המקסימום שאני מוכנה לעשות בנידון זה ב. צפיפות העצם ונטילת תוספת אם אצטרך . זאת לא סיבה מספיק טובה בשבילי להפסקת הנקה.

1טלטלים

New member
ממוגראפיה והנקה

היי, ראשית,כל הכבוד!!!!! לגבי ממוגראפיה-ניתן לעבור בדיקה זו,היא די שומה לשיקוף רגיל בקרני רנטגן ואף משתמשים בקרינה פחותה על מנת להדגים.בנוסף,הנקה תקשה על הקריאה ופענוח של צילום,בגלל שסמיכות של השד המניק היא שונה משד שלא מניק וגם קיום של רקמה "עודפת" עקב הנקה . תכיפות ההנקה אף היא יכולה להפשיע ולגרום לקושי בפענוח ,הרי ככל שמניקים יותר בתכיפות ,כך אותה רקמה מתקיימת בשד ליותר זמן יש שוני בין אשה שהיא מניקה אך בתכיפות נמוכה יותר,הרי לרקמה יש פונקציה לייצר חלב. מה עוד?אם את חייבת לעבור את הבדיקה : 1.נסי למצוא טכנאי רנטגן מנוסה בעניין השד המניק . 2.נסי להניק בסמוך לבדיקה על מנת לרוקן את השד לפני הבדיקה ולהקל על הפענוח אח"כ. 3.יש אפשרות,כמובן,להניק לאחר בדיקה,קרני רנטגן לא משפיעים על החלב והנקה. לגבי דלול מאגרי סידן,השפעה על צפיפות העצם ,אוסטאפורוזיס-מה משפיע על כך זה דווקא לא הנקה,הריון אלא תזונה שלך וצריכה מספקת של סידן בזמן ילדות והתבגרות המקודמת בזמן תהליך ההתגרמות,זוכרת את הפרסומת של קופ"ח כללית על צריכה של מאכלי חלב העשירים בסידן ושבניית מאגר (דיבינדנטים) חשובה דווקא בגיל הילדות/בגרות .ודווקא נמצא שהנקה עוזרת למנוע את אוסטאופורוזיס ואוסטאופניה. מקווה שעניתי ועזרתי, לילה טוב,

שויו

New member
תודה רבה מאד טל. איזה הסבר מקיף

ומעניין. השכלתי ולמדתי. המון המון תודה ויישר כוח!

למעלה