ממה עשויה מצה?

sharonwe

New member
I rest my case

רק שיהיה ברור שלדעתי את טועה

וכמו שהיא מנסה להבין את נקודת המבט החילונית דרך עיניים דתיות וכושלת, כך גם את כושלת להבין את נקודת המבט הדתית כי את מתבוננת דרך עיניים חילוניות.
אנשים יכולים לעשות את מה שהם עושים כי כך הם חונכו, כי זו הדרך הנכונה לחיות להבנתם, ולא כי הם חושבים שזה הופך אותם לאנשים טובים יותר או פחות.
הם מקסימום חושבים שהם צודקים ואת טועה, כמו שאת חושבת שהם טועים ואת צודקת.

את מצחיקה.

את לא מבינה שגם את תוצר של הסביבה שלך (לא רק של מה שנאמר לך במפורש, של כל הדרך בה גדלת). הסיבה האמיתית היא שכך חונכת - הסיבות שהמוח שלך ממציא הן רציונליזציות של אותה סיבה אמיתית. ואין סיבה שהרציונליזציות של כולם תהיינה זהות - אז אחת חשבה כמוך, אחרת חושבת אחרת, זה בכלל לא משנה.
זה לא אומר ש"זו הסיבה האמיתית".

זה לא אצלך כחילונית ולא אצלה כדתייה

זה אצלך כריני, שזה מה שהחלטת שזו הסיבה (וגם ההחלטה הזאת הושפעה גם מהסביבה שלך, אבל היו החלטות נוספות אפשריות), ובהנחה שהיא מסכימה, אז אצלה כ"דתיה עילאית ומתנשאת". זה לא אומר שכל החילונים מסכימים איתך או כל הדתיים מסכימים איתה.
שלא לדבר על המצבים שבהם הערכים סותרים זה את זה, ועל המצבים שבהם את מחליטה דווקא לפעול בצורה שהיא מנוגדת, לכאורה, לערכים שלפי דעתך את יהפכו אותך לאדם "טוב" יותר, אבל המוח שלך מצליח להתעלם / להדחיק / למצוא דרך ליישב את הסתירה כביכול, וכו'.
את באמת חושבת שאת האדם הטוב ביותר שאת יכולה להיות, לפי הערכים שלך עצמך? או שאת אפילו מתקרבת לזה?

הן בחרו לא לענות לך

כי את תוקפנית, מתנשאת ולא מקשיבה.

ארנבינה ענתה לך מאוד יפה שאנשים מקיימים מצוות כי הם מאמינים באלוהים ולכן מאמינים שעליהם לנהוג לפי מה שהם מאמינים שהוא ציווה ונקבע להלכה על ידי מי שהוסמך לכך לאורך השנים. למה 18 דקות? יש כל מיני סיבות שאין טעם להתעכב עליהן כשאין את הנחת הבסיס של אמונה באלוהים ורצון לקיים את מערכת החוקים שנקבעה של ידי בנ"א לאורך שנים.
הדתי הממוצע *לא* מקיים מצוות כי הוא מאמין שזה עושה אותו אדם טוב יותר אלא כי הוא מאמין שזו הדרך הנכונה, ואולי כי צפוי לו שכר בעולם הבא. השכר בעולם הבא הוא משהו אמורפי. כן, כן. אין ציפיה לשכר קונקרטי. יש אמונה שזו הדרך הנכונה.

אני (כמוך כנראה) לא מאמינה באלוהים ולכן לא שומרת מצוות אבל אני (בניגוד אליך) לא חושבת שזה עושה אותי אדם טוב יותר ממי שכן מאמין ומקיים מצוות.

קיפודוד

New member
אני לא חושב שזה עושה אותי אדם

יותר או פחות טוב אם אני מקיים מצווה זו או אחרת, למעט מצוות שבין אדם לחברו. שם את נופלת בענק.

קיפודוד

New member
את מתיימרת להיעלב בשם אחרים

את מתאהבלת, או שאת אהבלה? כאילו, את עושה את עצמך, או שזה אמיתי?

איך אני יודעת?

אני דתל"שית. יש לי יתרון של מי שהיה דתי ומכיר את הלכי החשיבה יותר טוב מהחילוני הממוצע.

עברתי עכשיו שוב על מה שכתבת. אני חושבת שהסגנון שלך הקשה על הבנת דברי טעם. הבחירה להתייחס לדברים שחשובים לאחרים כ"שטויות", הציניות וההשתלחות הכעוסה צורמים וגרמו לי לפרש לא נכון את דברייך (הבנתי שאת מאשימה אותן במחשבה שהן טובות מאחרים כשלא לזה התכוונת). אני חוזרת בי ומתנצלת על המשפט האחרון בהודעתי הקודמת.

לעניות דעתי מי שמקיים מצוות חושב שזה תורם לו משהו רוחני לא מוגדר. "עושה אותו אדם טוב" זה פשטני מידי, אבל לא מופרך.
בכל מקרה, גם אם זה נכון שהוא מרגיש שזה עושה אותו אדם טוב, זכותו. לא ברור לי LAMA את כל כך צינית כלפי האמונה הדתית, השלכותיה ומניעיה ומה מפריע לך בעצם. (אני יכולה להבין למה חוק החמץ מכעיס, אבל לא בעניין הפרדת דת ומדינה עסקינן)

לא יודעת למה אני מתעמקת ומדייקת, ובכ"ז

מהמשפט שלך "למי שמאמין שלא זה מה שמעניין או חשוב בכדי להיות אדם טוב, אין לזה כל משמעות" משתמעות שתי הנחות מוטעות מהיסוד שהעלו את הכעס עליך:
1. שמי שחשובות לו הלכות כשרות בפסח, חושב שזה מספיק כדי להיות אדם טוב, ושאלו הדברים שהופכים אותו לאדם טוב. זה לא נכון, כי יש מצוות שבין אדם לחברו ובכלל הבנה ששמירה על כשרות היא חלק ממכלול דברים שאלו שזה חשוב להם עושים כדי לזכות בהרגשה של מימוש עצמי מתוך הליכה בדרך שאתה מאמין בה.
2. (זה אולי ייחסתי לך בגלל הסגנון) שמי שחשובות לו הלכות כשרות בפסח, חושב שמי שלא מקפיד עליהן אינו אדם טוב.

אני חושבת שההבנה המוטעית של מה שכתבת, שאת תולה בה את הסיבה לכתיבה המתלהמת לאורך השרשור כולו, אינה רק אשמת הקוראים. לא סביר שכולנו טמבלים.

חג שמח!

את אומרת "זכותו" ובה בעת מזלזלת באמונתו.

כשאני אומרת זכותו אני מתכוונת לזה במלוא מובן המילה. אין לי תחושת התנשאות וזלזול במה שאנשים אחרים מאמינים, כולל במחשבה שדקדוק במצוות היא הדרך הנכונה לחיות.
את חוטאת בזלזול לאורך כל השרשור ובעיני אין לך זכות להלין על גלגולי עיניים כשההודעה הראשונה שלך לקתה בזלזול בוטה באמונות של אנשים.
להגיד "שיאמין בכל שטות שהוא רוצה" זה לא פלורליזם. פלורליזם זו יכולת עמוקה לקבל אנשים שמאמינים בדברים שאת לא מאמינה בהם, ולהתייחס אליהם בכבוד המגיע לכל אדם. בזה, לצערי, נפלת. אני מכבדת את רצון מי מידידי ומשפחתי שמעוניינים להקפיד על הלכות כשרות ואין בו שום זלזול על הירידה לפרטים כי אני מבינה שמדובר במערכת חוקים מובנית שאין בהכרח הגיון רציונלי מאחורי כל פרט בה, ולעתים יש קבלה של הפרטים משום הבחירה הגלובלית לחיות לפי מערכת הכללים הזאת.

על אי הפרדת דת ממדינה גם אני מצטערת, אבל אני עדיין לא מקבלת את סגנון המחאה שלך, מה גם שעד להודעה זו לא זה היה הנושא שהתרעמת עליו וזלזלת בו, אלא עצם הבחירה של אנשים לדקדק בקטנות שאת לא מאמינה בהם.

הלא ברור והסברתי למה.

אני לא מוחמאת מכך שנתת לי ציון עובר בהבנתי אותך לעומת אחרות. הצלחת יפה לזלזל גם בהודעה
אני שבה ואומרת שהקושי להבין אותך נובע מהמסר הכפול שאת מעבירה כשאת מדברת על רצון להבין בשביל מה אנשים מקיימים מצוות בסגנון שאינו משדר שום עניין להבין והן בהתייחסות מפורשת לאמונות של אנשים כ"שטויות" תוך פליאה על חוסר רצון להסביר לך.
קחי קצת אחריות על הסגנון והמלל שלך כגורם לכך שלא הבינו אותך.
לכתוב לי "מופרכות עד גיחוך" ללא הסבר ענייני שמפריך את מה שאמרתי זה המשך הסגנון המתלהם המאפיין אותך לאורך השרשור.

אני סיימתי.
חג שמח.

קיפודוד

New member
מצד שני לא תשפילי ותזלזלי בכוונה באחרים

גם לא אם זה רק בפורום, ורק בניק זמני, ורק לאחר 5-6 פעמים שהעירו שאת מתנהגת כמו פיל בחנות חרסינה.
נכון ?

momaa

New member
ממה עשויה מצה?

שלום, משתתפת כאן לעתים רחוקות. אולי אתן תוכלו לעזור לי למצוא את התשובה.
בת ה- 9 שלי שאלה אתמול ממה עשויה מצה, ואם היא עשויה מקמח אז איך זה שהיא כשרה לפסח.
ובכן... מעולם לא חשבתי על זה.
אין לי מושג!

לא הבנתי למה את מתכוונת.

הניק שלי הוא לא זמני - זה הניק הקבוע שלי. זו התגובה הראשונה שלי בשרשור, אם הטענה שלך היא שאני נמצאת בשרשור הזה בניק נוסף. אני לא רואה משהו משפיל או מזלזל בתגובה שלי שלא הייתי עושה מה שמישהו אמר לי לעשות על ערש דווי.

קיפודוד

New member
חו"ח.

אני אומר שדווקא את, שמגיבה כאן בפעם הראשונה, מוצאת את עצמך באותו צד של המתרס עם הגולשת האנונימית התוקפנית, על גבול האלימות.
כלומר, לא חייבים להחזיק באותה אמונה. זה היה הסיפא של דברי כל הדתיים שכתבו כאן, מיילא. אבל זה לא הופך מישהו לאדם יותר טוב, בעיני עצמו או בעיני אחרים.
חו"ח לא רמזתי שאת היא הגולשת האנונימית, לא עלינו.

אם הכוונה לכך

שכתבתי שלא קראתי מעבר לפיסקה השלישית, אני ציינתי את זה כי הגבתי רק להתחלה של ההודעה שלה (שאותה קראתי, ומאחר שההנחה שלה הייתה לא נכונה - שכולם ינהגו כך אם יבקשו מהם בקשה כזאת, ראיתי לנכון לענות לה שזה לא המצב. אני לא יודעת מה נכתב בהמשך ההודעה, ולא כל כך התעמקתי בדיון הזה, רק רציתי לתת את התגובה שלי להנחה השגויה הזאת - וחשבתי שראוי לציין כשאני מגיבה למישהי שלא קראתי את יתר ההודעה שלה. אם זה נקרא כתוקפני כלפיה - אני מצטערת, זו לא הייתה הכוונה).

הכוונה היא לא אלייך אלא לריני

והשאלה היא לא אם כן או לא תלכי בדרך שאביך מתווה לך על ערש דווי. אני מניחה שיש כאלה שכן וכאלה שלא. זה היה דימוי שנועד להקל על הכופרות שבינינו להבין אתה המוטיבציה הדתית, ובעיניי זה היה דימוי מוצלח, כי הרגשתי שהוא מבהיר לי משהו (לאו דווקא את הסוגיה הכללית של למה אנשים שומרים מצוות, אלא את הגישה של הכותבת הספציפית). דווקא הצורך לגבות אחר כך את האמירה הזו בהנמקות רציונליות לכל סוג של מצווה נראה לי מיותר ואף סותר את האמירה הראשונית.

(זה דוווקא דיון מעניין והייתי שמחה להשתתף בו, אבל אין לי חשק לשוחח עם טרולים. כמו שראית - מי שהכניסה את ראשה לגוב האריות חטפה בסוף).

אני הגבתי בדיוק משום שיש כאלה שכן

וכאלה שלא - כדי להבהיר לזו שהעלתה את הטיעון שהחשיבה שלה פשוט שונה מהחשיבה החילונית, והמחשבה שחילוני ייתן בהכרח למישהו לקבוע לו איך לחיות את חייו - אפילו לאביו על ערש דווי - היא לא נכונה, כי נראה היה שהיא סבורה שזה המצב. לפעמים אנשים שנמצאים באוכלוסייה מניחים הנחות לא נכונות לגבי הלך המחשבה של אנשים מאוכלוסייה אחרת, ונראה לי חשוב להבהיר מה נכון, כדי שתהיה יותר הבנה בין הצדדים (כמו שהמטרה שלה לנסות להסביר את הצד שלה, כדאי להסביר את הצד שלנו - שבעצם פה היא ניסתה להסביר דרכו וכשלה).

NORD

New member
להלן מגוגל:

"קמח חיטה (שהוא אחד מחמישה מיני דגן) שבא במגע עם מים מחמיץ לאחר 18 דקות (בתנאים מסוימים)
ברגע שמכניסים לתנור פוסק תהליך זה, על כן את המצא מכניסים לתנור לפני שיחלפו 18 דקות ולכן היא לא מספיקה להחמיץ."

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=101681

http://www.stips.co.il/ask/410390/קמח-שאינו-חמץ-למה-מצה-היא-לא-חמץ-אם-היא-עשויה-מקמח

http://he.wikipedia.org/wiki/חמץ

ExNewYorker

New member
18 דקות?!?! מצחיק....

כדי להתפיח בצק עם שאור שתירבתתי עם שמרים "מהאויר" לוקח לי כ 12 שעות

למעלה