ממה מתחילים???

ממה מתחילים???

שלום לכולם. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי (אתמול בדיוק בטו בשבט...) שהופנתה לאבחון כי לא משחקת עם ילדים בגן. היינו אצל פרופ זימן (מישהו מכיר?) שאמר שהוא לא חושב שהיא על הספקטרום, אבל רוצה לראות אותה שוב. בבדיקה אגב היא נישקה אותו וקראה לו סבא דוקטור...הוא המליץ על משלבת בגן. אחכ היינו אצל מיכל שטיימן, קלינאית תקשורת, שאמרה שיש בעיית תקשורת קלה, ולקות שפתית, והמליצה על טיפול בקלינאית תקשורת. במקביל אנחנו באבחון במכבי השלום בהתפתחות הילד. אף אחד לא אומר לנו מה האבחנה... איך מתחילים לתת טיפול כשלא יודעים מה יש לה? איך יודעים לאיזה גן לרשום?? הרבה שאלות...

טוטס

New member
האבחנה הספציפית לא באמת משנה כרגע...

חשוב להבין מה נקודות הקושי - ומולן להתמודד
נשמע שגם אם יש בעיית תקשורת, היא כרגע קלה. מההודעה הספציפית שכתבת נשמע שיש צורך לעבוד על התחום השפתי וגם על משחק חברתי. וזו נקודה מצויינת להתחיל ממנה
שיהיה בהצלחה

איך עובדים על משחק חברתי?

יש מטפלים שעוסקים בזה? או שזה ההורים עושים? או קלינאית התקשורת?

Ronronit1

New member
ממליצה בחום על DIR FLOORTIME

אני יודעת שבמכון בייקר בבר אילן מלמדים הורים איך לשחק עם הילדים שלהם בשיטה. הם לא זולים. עוד אפשרות זה לחפש מטפל בשיטה, ואולי גם לצרף עוד ילד כשהמטפל מתווך. הבן שלי, PDD, מטופל בשיטה והתקדם בצורה משמעותית.

nofaritrit

New member
הם דווקא זולים יחסית

וגם מאוד מאוד נחמדים. הבעייה היא הנסיעות לשם בבקרים , בזבוז ימי עבודה כששני ההורים צריכים להיות נוכחים.

TikvaBonneh

New member
קודם כל בבית עם ההורים

ועם מטפלים, ואחר כך עם ילדים אחרים בבית. אפשר גם בגן עם משלבת. אני אכתוב לך פרוט פעם אחרת צריכה לרוץ. תזכירי לי.

טוטס

New member
יש כמה אפשרויות...

או כמו שהציעו - שההורים לומדים כיצד לעשות זאת ועובדים עם הילד, או שלוקחים תרפיסטיות ומנחה והם מלמדים את הילד יחד אתכם. אפשרויות נוספות זה עם אנשי מקצוע - לעבור טיפול ריגשי דיאדי (פגישת אחת איתך ועם הילד, שניה אבא וילד ושלישית מטפל לבד עם ילד, וכך גם אפשר לעבוד במקביל על דברים נוספים), או שיהיה לו טיפול פרטני עם איש מקצוע....

TikvaBonneh

New member
זימן מאוד ידוע

אנחנו גם היינו אצלו. אם הוא המליץ לך על משלבת בגן תעשי את זה יש לו המון נסיון. את מיכל שטיימן אני לא מכירה. את מדברת על גן לשנה הבאה, נכון? אם היא תאובחן בספקטרום תוכלי לרשום אותה לגן תקשורת או להמשיך עם משלבת בגן רגיל.

nofaritrit

New member
זימן לא מאבחן טוב בעיני

הפגישות עם הילד קצרות מאוד. אין לו כוח להקשיב לאינפורמצייה חשובה. ילדים על הספקטרום באופן וודאי מאבחן כילדים עם בעיות אחרות.(לדוגמא הבן שלי ועוד שניים שאני מכירה) החליט על ילד מקסים שאני מכירה שהוא בספקטרום , המליץ על הגן שלו, אמר שאין לו שום סיכוי במערכת רגילה. הילד נכנס למערכת רגילה ,בלי שום סייעת ובלי שאף אחד ידע על האבחון והפך למנהיג חברתי תוך כמה חודשים. בנוסף לעיתים יש לו נבואות זעם בהקשר לילדים ורק בגלל זה לא הייתי מתקרבת אליו. אני לא סומכת על האיש הזה.

גם לי הוא המליץ להמשיך בחינוך מיוחד אבל לא

רציתי והכנסתי לשילוב. אומנם הוא לא מנהיג חברתי ויש לו סייעת, אבל השילוב היתה הצלה בשבילו.

גם עם בני המקסים המליץ על הגן שלו

ולא שמענו לו. אך עם הזמן אני רואה שלבני בעיות ויתכן שצדק באבחנת ה-PDD NOS. בכל מצב, בני משולב בגן רגיל עם סיעת. חוה.

nofaritrit

New member
אני בכלל לא מצליחה

להבין איך על סמך שתי פגישות קצרקצרות וזה שהוא לא רוא את הילד במגוון מצבים ומכיר אותו הוא יכול להמליץ על מסגרת. היה הרבה יותר צנוע בעיני לאמר שהוא לא יכול להמליץ על מסגרת וזהו.

לזכותו ייאמר שאצלינו זה היה

ביחד עם צוות של התפתחות הילד שתצפתו בגן ודווחו לו. אבל מה - הם לא התחשבו בזה שהתצפית בגן היתה מיד לאחר לידת אחותו והוא היה בטראומה מהשינוי... חוה.

רותי770

New member
אנחנו גם מ'מאוכזבי זימן'.

הוא ביקש מאיתנו באחת הפגישות לצאת מהחדר, ולהיכנס לאחר דקותיים. לוי שם לב אלינו כשנכנסנו לחדר, נו, חדר קטן, בטח שישים לב. אז הוא אמר שזה אחד הפרמטרים בשבילו אם כן בספקטרום או שלא. וקבע שלא. ושנה אחרי זה הובלנו אחר כבוד בחזרה לספקטרום.

רותי770

New member
יותר נכון, הוא אמר שהלקות התקשורתית היא משנית

לעיכוב התפתחותי. ולכן אין צורך בגן תקשורת, אפשר להמשיך בגן טיפולי של מעוכבי התפתחות.

נקודה למחשבה סיפרת שהילדה חיבקה את הרופא

אדם שהיא לא פגשה קודם ואף נישקה אותו האם היא כך עם כולם? האם הוא שיחק איתה קודם ושימח אותה ? הבן שלי בגיל שנתיים קפץ לידיים של הנראולוג שפגש אותו בפעם הראשונה והדבר הזה הדליק לו המון נקודות אדומות בהצלחה נעמה

למעלה