ממהרים לבית-חולים...

inbale

New member
איזה דילמה

סיטואציה נורא לא נעימה ..אתה עם פצוע באמבולנס רוצה לפנות אותו לחדר טראומה ופוגע במישהו...מה עושים? עוצרים נותנים עזרה ראשונה ומה עם הפצוע באמבולנס בינתיים?

orda

New member
באמת מעניין מה הנהג החליט

מישהו יודע?

orend123

New member
הבהרה לכולם...

לפי מה שהבנתי, עד כה, מנתיחת האירוע. הנט"ן נסע בכביש עם שלוש מסלולים, על המסלול האמצעי. האדם, בעל נטיות אובדניות פשוט קפץ אל מתחת לגלגלים של הנט"ן. הבנתי שגם השאיר אחריו מכתב, אבל לא ברור כל כך. שום תאונה.

orend123

New member
ואגב

באיזור כרמל היה לפני כשנתיים (אם אני צודק...), תאונה שבה נהרגה נהגת מכונית פרטית. אותה אחת היתה אמא של שדרן רדיו, שהשתדל בכל רגע נתון מהתוכנית להשמיץ ולקלל את הנהג, עד שנאלץ להגיש את התפטרותו. לא נעים...

ח'ברה - סיפור אישי

קודם כל אציג שוב את עצמי למי שלא מכיר/יודע, אני משה, חובש מלווה במד"א ירושלים ובגבעת זאב. לפני כשנה, בזמן נסיעה רגילה עם חולה באמבולנס, דרסנו ילד..... זה נשמע רע וזה גם מרגיש רע אבל.... גם החקירה המשטרתית וגם הסימנים והעדויות בשטח הוכיחו שהילד שנדרס רץ אלינו ל"תוך" האמבולנס ולא אנחנו נסענו כלפיו. אסור לחשוב שנסיעה לא זהירה של הנהגים של מד"א גורמת לתאונות כאלה, צריכים לחשוב גם איך מתנהגים הולכי הרגל. למי מאיתנו לא קרה, בזמן נהיגה, שהולך רגל "קפץ" לו לכביש מבין המכוניות, או התהלך לו בניחותא באמצע הכביש וכו' וכו' וכו'..... מאוד מקווה שלא נצתרך לקרוא/לשמוע על עוד אירועים כאלה...

berrale

New member
ת.ד. עם אמבולנס

במקרה שנהג אמבולנס מעורב בתאונת דרכים הוא חייב לעצור מיידית. אם מעורבים פצועים במקום- אסור לו בשום אופן להמשיך בדרכו (אסור לו כלל להזיז את האמבולנס), עליו להזעיק סיוע מהמוקד, ולטפל ככל יכולתו כאילו אינו מעורב בתאונה. לשאלת "מה עם הפצוע באמבולנס בינתיים ?"- הרי זה ככל ארוע עם מס' נפגעים.. במידה ואין מעורבים פצועים, הוא יכול, עקרונית, להמשיך בדרכו לאחר שהסביר לנהג הרכב השני להתקשר ל-101 ולקבל פרטים פרוצדורליים. סעו בזהירות !

תאונה עם אמבולנס

אני גם חושב שצריך ע"פ הנהלים לעצור ולטפל.. אגב. מוצקיטו, אם אתה מדבר על תאונה שהיתה באפיריון, אז במקרה הייתי שם, ואכן ממה ששמעתי הילד קפץ לכביש. (מי היתה הנהגת הלחוצה הזו ? --שמישהו ישלח לכאן אמבולנס--). ואגב, בזמן האחרון לא כתבתי בכלל, כי נותק לי האינטרנט, אני מקווה שתוך כמה ימים זה יסודר...

למעלה