ממבה ירוקה..

tha doggfather

New member
ממבה ירוקה..

שלום... שמעתי שנחש זה יכול לקפוץ מהרצפה לגובה של כמה מטרים.. האם זה נכון? אם כן. לכמה מטרים הוא מסוגל לקפוץ לערך.. תודה רבה מראש

ראיתי כמה תוכניות על נחשי ממבה...

ובאף אחת מהתוכנית לא הוזכר הנושא הזה כך שניראה לי שאין ביכולתו ליקפוץ מספר מטרים...אבל הארס שלו מסוכן ביותר והוא מאוד מאוד זריז..ויש גם ממבה שחורה שהיא מאוד מסוכנת וההבדל בינה לבין ממבה רגילה בזיהוי הוא שהפה שלו שחור..פנים הפה.

ההבדל בין אחד ממיני הממבות הירוקות

לממבה השחורה הוא הצבע. ממבות ירוקות הן ירוקות וממבה שחורה היא בצבע אפור כהה. אין צורך לבדוק את את צבע הפה בשביל לזהות.

יונתן היתכוונתי...

ששמה של הממבה השחורה נבע מכך שפנים הפה שלה הוא שחור.

naja

New member
קוראים לה ממבה שחורה.....

....כי הצבע שלה שחור(ברוב המיקרים).

blckMonkey

New member
לקפוץ? אולי אתה מתכוון ל...

אם אני זוכר נכון- הממבה לא יכולה "לקפוץ", אך כאשר היא מכישה היא יכולה "לנתר" קדימה (כלומר- להרים את הגחון מעל לרצפה אל עבר המטרה) למרחק של למעלה מ-2/3 מאורך גופה

gaichuk

New member
כן ואולי לא...

ידוע לי מצפיה בתכניות על נחשים שהממבה מסוגלת להתרומם עד 2/3 מאורך גופה בניצב לקרקע. מה שדי עוזר לטפס על עצים... לגבי ההשתלחות של 2/3 מאורך הגוף בזמן תקיפה,לא ידוע לי ואני נוטה להאמין שזה לא אפשרי. מבחינה פיזיקלית אני חושב שהנחש זקוק למסה מסוימת של גוף מאחוריו בזמן התקיפה ומעריך שהיא מהווה לפחות חצי,אם לא יותר,מאורך הנחש.כי הזנב דק והפרונט עבה וכו' וכו'... מצד שני יש נחשים עם "מתפרצות" מרשימות ולכן אני לא פוסל ונזהר בהתאם...

יכול להיות שאתה צודק..

בכל אופן זה מה שהסבירו בתוכניות,ההבחנה שזאת ממבה שחורה היא על ידי זיהוי הצבע השחור שבפה שלה,אבל אני מקבל את התיקון שלך.

למעלה