מלרייה..

j o k e r 24

New member
מלרייה..

היי. רציתי לדעת עד כמה הכרחי לקחת כדורים נגד מלרייה עם אני נוסע למזרח...(חוץ מהודו) ואם עדיף לקנות את הכדורים שם. כנ"ל לגבי חיסון לצהבת A. תודה....

צהבת לא יזיק...

מלריה... הכל תלוי איפה מתכנן להיות... יכול לנסות לא יזיק... אבל תהיה עירני לתופעות לוואי... אם לא מתכנן להיות באיזורים נגועים עדיף שלא... לא בריא במיוחד... כמו כן כך בחשבון שזה טוב רק נגד חלק מסוגי המלריה...

חי בר

New member
המלריה זוכה לכבוד המפוקפק של

המחלה הכי קטלנית בעולם- מתים ממנה מדי שנה יותר בני אדם (וחיות) מכל מחלה אחרת. האם הכרחי לקחת כדורים נגד מלריה? אף אחד לא יכריח אותך- זו החלטה שלך מה לעשות עם החיים שלך. חלק מהכדורים צריך לקחת שבוע *לפני* שמגיעים לאזור נגוע, ואז זה אומר שלפחות כמות התחלתית תצטרך לקחת מהארץ.

sela v

New member
מחירי כדורי המלריה

לפני שנה קניתי עם מרשם של רופא מכבי, את הלריאם בבית מרקחת בסניף של מכבי במחיר יותר זול. תחת קטגורית בריאות יש קישורים לאתרים שיכולים לעזור לך לראות איפה יש מלריה במזרח, וזה גם תלוי בעונה, כלומר בחורף במקומות מסויימים בסין בגלל שקר אין מלריה, ובקיץ יש.

j o k e r 24

New member
תודה...שאלה נוספת...

עד כמה הכרחי שק"ש לנפאל ואיזה סוג מומלץ (לכמה מעלות)

sela v

New member
ברוב הטרקים הקונבנציונלים

ניתן להשכיר שק"ש מתאים לטרק במחירים נמוכים. אני עשיתי לפני כמה שנים את ה-ABC, ושכרתי שק"ש שם, ולמי שלא מתכנן הרבה טרקים, זה חוסך משקל, ואם צריך לקנות גם שק"ש, גם את מחיר קניית השק"ש.

j o k e r 24

New member
תודה...

האמת שמהתחלה חשבתי להשכיר רק שהמוכרים בחנויות קצת הלחיצו אותי על נושא השק"ש וכמה הוא חשוב בנפאל.... אבל נראה לי שאני אלך על הרעיון שלך...

gabylevy2003

New member
להשכיר שק"ש???

טוב לגבי נפאל אני לא בטוח שזה נוגע לי (נכון לעכשיו) אבל אני חייב לשאול: באיזה מצב קיבלת את השק"ש? (נקיון, ריח, שלמות...) זאת אומרת, לא הייתי שואל אם זה יה תיק או אוהל, אבל שק"ש?

Yo-man

New member
גם אני שכרתי שם שק"ש

שהיה במצב טוב, לא מסריח ולא בעייתי משום בחינה. בזמן ההשכרה עדיף פשוט לבדוק שהריצ'רץ' נפחת בקלות ועד הסוף, שאין חתכים בבד ושהוא לא "מסריח" - שזה לרוב בעייתי רק מבחינת רטיבות. 3 שנים בצבא החלפנו שק"שים כל הזמן... למה שבנפאל זה יראה כל כך תמוה ? (והמטיילים שם שומרים על הציוד הרבה יותר טוב מחיילינו)

maz

New member
גם אני שכרתי בנפאל שק"ש וגם מעיל

המעיל יצא חדש מהשקית (לא היה לו בחנות משומש להשכרה והוא החליט להכניס חדש למחזור ההשכרות). השק"ש היה לא חדש אבל נקי ובמצב מעולה. יש כל כך הרבה חנויות להשכרת ציוד אחת ליד השניה בפוקרה כך שמקסימום אם הציוד בחנות מסוימת לא נראה לך - אתה עובר לחנות הבאה. ואם אתה ממש איסטניסט - קח מהבית ציפית שאפשר להכנס לתוכה (כלומר עם פתח מלמעלה) ותכניס אותה לתוך השק"ש. לי היתה ציפית כזו ששימשה אותי גם בחלקים אחרים של הטיול. בשביל השק"ש היא לא היתה נחוצה.

חגי זיו

New member
יש שקי שינה מעולים שכדאי לקנות בארץ

הם בגודל של 1/3 קופסת נעליים והם שוקלים נדמה לי 700 גרם. הם תוצרת חברה שנקראת SNU_PACK ואני נהניתי מהם לכל אורך 6 חודשי טיול בהודו-נפאל

למעלה