מלריה

tree2p

New member
מלריה

שלום רב. האם יש אפשרות לבצע בדיקת דם על מנת לאבחן הידבקות במחלה ? חזרתי לא מכבר מאיזור נגוע. לקחתי כדורי לריאם אך רק במשך השהות ולא שבועיים לפני. בנוסף, המקומיים המליצו על שתיית מים עם תמצית מעלי כינין. האם ידוע השפעת חומר זה ?!

כינין ומלריה (ושאלה לד"ר)

הכינין הוא הצמח ממנו ממצים ומפיקים את הכלורוקווין, התרופה המסורתית לטיפול במלריה. אם נוטלים לריאם אין צורך בחליטת עלי כינין. את הלריאם יש לקחת שבועיים לפני הנסיעה בעיקר כדי לאתר רגישויות ולהתאים תרופה אחרת אם יש צורך בכך - התרופה עצמה נותנת כיסוי מרגע שמתחילים לקחתה. הבדיקה שאני מכיר לזיהוי טפילי המלריה היא שיקוף של טיפת דם מהאצבע במיקרוסקופ וניסיון לזהות את הטפילים בטיפה, אשמח לשמוע מהרופא האם קיימות שיטות מתוחכמות יותר. שאלה לד"ר - אני לא הייתי כל-כך ממושמע והפסקתי לקחת את הלריאם לאחר מספר שבועות באזור האנדמי. מאז חלפה שנה תמימה, האם אני יכול להיות שקט?

מלריה

הכינין הוא אכן החומר הפעיל של התרופות נגד מלריה למרות שאישית איני מכיר הנוהג של שמוש בעלי כינין. בד"כ המלריה הקשה (פלציפרום) מופיעה עד חודש בחזרה מאיזור נגוע. בפרט הסכוי לגלות את הטפיל לא בזמן עליית חום הוא קלוש.

למעלה